ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έκπληξη Στραματσόνι με Μαρινάκη και 4-4-2

Έκπληξη Στραματσόνι με Μαρινάκη και 4-4-2
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στραματσόνι καταλήγει στον Νίκο Μαρινάκη για το αριστερό άκρο της άμυνας. Διαβάστε στο Sport24.gr για την επιλογή του Κρητικού, το ρόλο του Κουτρουμπή και το προτιμώμενο σύστημα.

Οποιεσδήποτε σκέψεις και αν είχε ο Αντρέα Στραματσόνι για την τακτική που θα εφάρμοζε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Θέλτα, ανατράπηκαν με τις απουσίες του Μέστο και του Χουλτ. Σε συνδυασμό με τους απόντες Ιβανόφ, Γουακάσο και Λέτο, ο Ιταλός προπονητής πρέπει να καταλήξει στην απόφαση με το μικρότερο ρίσκο, διαθέτοντας περιορισμένες επιλογές.

Καταρχάς, οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ο Στραματσόνι θα προτιμήσει το 4-4-2 με «ρόμβο» στο Balaidos, εγκαταλείποντας το 3-5-2 της Ευρώπης. Ο 39χρονος κόουτς εκτιμά πως με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, αυτή είναι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της Θέλτα.

Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα άκρα της άμυνας. Μετά την αποτυχημένη δοκιμή του ως αριστερός μπακ στο Αγρίνιο, ο Κουλιμπαλί θα αρχίσει ως δεξιός μπακ. Αριστερά, ο Χουχούμης είναι ο εναπομείνας αριστεροπόδαρος ακραίος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προτιμηθεί. Διότι ο 22χρονος αμυντικός είχε ζητήσει να αποχωρήσει στα τέλη Αυγούστου και έμεινε γιατί δεν βρήκε αυτό που αναζητούσε.

Φαβορί ο Μαρινάκης

Αντίθετα, ο Νίκος Μαρινάκης απολαμβάνει την εκτίμηση του Στραματσόνι, παρότι υπολογίζεται ως τρίτη επιλογή. Ο Κρητικός προσπαθεί ανεξαρτήτως συνθηκών και την προηγούμενη σεζόν, αν και αρχικά είχε ιεραρχηθεί ως τρίτος πίσω από Μπούρμπο και Βέμερ, τελικά κατέληξε βασικός μέχρι την έλευση του Μέστο.

Συνεπώς, ο Μαρινάκης προβάλλει ως το φαβορί για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, παρότι είναι δεξιοπόδαρος. Εννοείται πως πρόκειται για μία υπηρεσιακή λύση, με συγκεκριμένες δυνατότητες. Ο Μαρινάκης θα αγωνιστεί έχοντας καθαρά ανασταλτικό σκοπό και θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Επιπροσθέτως, ο Λουντ θα έχει εντολή να δίνει βοήθειες στην πλευρά, ώστε να υποστηρίζεται ο 23χρονος αμυντικός.

"Μπαλαντέρ" ο Κουτρουμπής

Ερωτηματικό αποτελεί η θέση που θα αγωνιστεί ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο Στραματσόνι προσμετρά τα υπέρ και τα κατά, ώστε να τον αρχίσει ως αμυντικό χαφ και να τοποθετήσει τον Σάμπα ως παρτενέρ του Μολέντο στο κέντρο της άμυνας.

Εναντίον του Άγιαξ αποδείχτηκε πως η τριάδα των χαφ με τον Λεντέσμα στη σύνθεση της, αντιμετωπίζει προβλήματα. Γιατί ο Αργεντινός δεν έχει τρεξίματα και ενέργεια και θα απομείνουν ο Ζέκα και ο Λουντ να προσπαθούν να καλύψουν τους χώρους. Επομένως, ο Στραματσόνι σκέφτεται να προσθέσει έναν χαφ, ώστε να εξισορροπήσει την κατάσταση. Επιπλέον, εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες ο Κουτρουμπής μετατρέπεται σε τρίτο στόπερ.

Το ρίσκο αφορά τον Σάμπα, ο οποίος ακόμα δεν βρίσκεται στο 100% της αγωνιστικής ετοιμότητας του. Ο Κογκολέζος αισθάνεται καλύτερα, αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Όμως, ελέω των απουσιών ο Στραματσόνι θα τον αρχίσει στην ενδεκάδα και θα ποντάρει στην ποιότητα και στην εμπειρία του.

Η ενδεκάδα και το σύστημα

Σε έναν απολογισμό των παραμέτρων, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 4-4-2 και με «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή. Ο Στιλ θα είναι στην εστία, ο Κουλιμπαλί δεξιός μπακ, ο Μαρινάκης αριστερός μπακ και οι Μολέντο, Σάμπα οι στόπερ. Ο Κουτρουμπής θα παίξει ως «εξάρι», ο Ζέκα και ο Λουντ θα τον πλαισιώσουν δεξιά και αριστερά και ο Λεντέσμα θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Τέλος, στην επίθεση οι Μπεργκ και Ιμπάρμπο θα συνθέσουν το δίδυμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ