ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκδικάζονται οι πέντε καταγγελίες εις βάρος του Παναθηναϊκού

Εκδικάζονται οι πέντε καταγγελίες εις βάρος του Παναθηναϊκού
Ταυλαρίδης, Τελάντερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την Τετάρτη το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των καταγγελιών των Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν εις βάρος του Παναθηναϊκού και η ποινή αφαίρεσης βαθμών είναι πιο κοντά από ποτέ. Αναβολή εκ νέου θα επιδιώξουν οι πράσινοι.

Για την Τετάρτη το μεσημέρι στις 15:00 είχαν πάρει αναβολή οι καταγγελίες πέντε πρώην ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού που μπορεί να φέρουν σε άμεσο κίνδυνο τους πράσινους και μπροστά στο φάσμα της αφαίρεσης βαθμών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις πιο κρίσιμες μέρες στην ιστορία του Παναθηναϊκού καθώς μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν είχε βρεθεί μια κοινή επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές και αν γίνουν κανονικά οι εκδικάσεις τότε το -3 είναι πιο πιθανό από ποτέ για το τριφύλλι.

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ θα γίνει η εκδίκαση των καταγγελιών των Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο.

Ας δούμε όμως και τι διεκδικεί ο καθένας εξ αυτών. Ο Δανός αμυντικός αξιώνει τις δυο ανεξόφλητες δόσεις του Δεκέμβρη και του Ιανουαρίου που στο σύνολο τους φτάνουν τις 92.278 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Ταυλαρίδης αξιώνει το σύνολο της οφειλής προς το πρόσωπο του ύψους 70.000 ευρώ. Στον Έλληνα αμυντικό είχαν δοθεί 30.000 ευρώ τον Νοέμβριο αλλά στη συνέχεια είχε καταπέσει και η νέα ρύθμιση που είχε γίνει.

Ο Εσιέν αξιώνει να του καταβληθούν οι δυο δόσεις από την ρύθμιση που είχε γίνει για την αποπληρωμή του και στο σύνολο τους φτάνουν τις 72.028 ευρώ.

Όσο για τον Τοτσέ και αυτός αξιώνει να του καταβληθούν τρεις δόσεις, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου που φτάνουν σύνολο τις 66.000 ευρώ.

Τέλος ο Λέτο αξιώνει το σύνολο της οφειλής από τον διακανονισμό του παλαιού του συμβολαίου (2013) που έχει εκπέσει και το σύνολο της οφειλής είναι στις 170.000 ευρώ.

Αν κάνει κάποιος την πρόσθεση θα δει ότι για τις πέντε καταγγελίες απαιτείται ένα ποσό που φτάνει έως και τις 470.000 ευρώ.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΣ ΠΟΙΝΕΣ

Όπως γράψαμε ήδη ο Παναθηναϊκός είναι πιο κοντά από ποτέ σε μια ιστορική μέρα ιδίως αν προκύψει αφαίρεση βαθμών για μια από τις πέντε περιπτώσεις. Μάλιστα τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα καθώς αν υπάρξει δικαίωση όλων των ποδοσφαιριστών τότε οι αφαιρέσεις μπορεί να είναι περισσότερες. Στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών και μηδενισμούς θυμίζουμε ότι η κατάληξη είναι υποβιβασμός.

Υπάρχει βέβαια ένα "αλλά" που συνοδεύει την κάθε περίπτωση. Αν υπάρξει όντως τελεσίδικη απόφαση στους “πράσινους” θα δοθεί χρόνος (όπως σε κάθε ομάδα) να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τότε με τη συναίνεση των παικτών ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει πίσω τους βαθμούς που θα του έχουν αφαιρεθεί.

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ

Η πλευρά του Παναθηναϊκού τώρα θα επιδιώξει να πάρει αναβολή και δεν αποκλείεται στο δικαστήριο πλην του νομικού της ΠΑΕ, Άλκη Παπαντωνίου, να βρεθούν τόσο ο πρόεδρος των πράσινων Βασίλης Κωνσταντίνου όσο και ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Το αίτημα του τριφυλλιού θα έχει να κάνει με τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα και μέσα στην οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και θα υπάρξει η εισροή ρευστού με την οποία οι πράσινοι θα μπορούσαν να δώσουν κάποια χρήματα.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως κανείς από τους πέντε παίκτες δεν διεκδικεί την ελευθερία του για να πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σήμερα η εκδίκαση. Από την άλλη όμως οι καταγγελίες αυτές παίρνουν αναβολή στην αναβολή εδώ και τρεις μήνες και κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να υπάρξει και άλλη αναβολή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ