ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Είχε προειδοποιήσει για την προσφυγή τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ είχε προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουνίου τον Παναθηναϊκό για το ενδεχόμενο προσφυγής σε περίπτωση που δεν του καταβληθούν χρήματα που του οφείλονταν από το τριφύλλι.

Σαν "βόμβα" έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) η είδηση ότι ο Μάρκους Μπεργκ κατέθεσε προσφυγή εις βάρος του Παναθηναϊκού. Όμως στο τριφύλλι γνώριζαν καλά τις προθέσεις του Σουηδού ποδοσφαιριστή ο οποίος τους είχε προειδοποιήσει με επίσημο χαρτί στις αρχές Ιουνίου.

Συγκεκριμένα δικηγορικό γραφείο από την Ισπανία το οποίο εκπροσωπεί τον 31χρονο επιθετικό είχε στείλει επίσημο έγγραφο στους πράσινους, την 1η Ιουνίου, με το οποίο ενημέρωνε για τις οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπο του Μπεργκ και θα έπρεπε να καταβληθούν άμεσα, εντός δεκαημέρου, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Στο χαρτί που είχε αποστείλει το δικηγορικό γραφείο και αναφερόταν στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δυο πλευρές στις 14/10/2016 προβλεπόταν η καταβολή δόσης 275.000 ευρώ έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο Μπεργκ είχε πάρει μόλις 55.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στο τέλος Μαΐου έληξε και η δεύτερη δόση, ύψους 275.000 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Μπεργκ είχε λαμβάνειν 495.000 ευρώ.

ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΕΝΤΟΣ 10ΗΜΕΡΟΥ ΤΙΣ 220.000 ΕΥΡΩ

Μέσω του δικηγορικού γραφείου ο Μπεργκ απαιτούσε άμεσα το ποσό των 220.000 ευρώ, που είχε απομείνει από την πρώτη δόση και σημείωνε πως η μη πληρωμή της δόσης είναι ευθεία παραβίαση του συμφωνητικού και παραβιάζει την κοινή συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο απαιτούσε τα χρήματα να καταβληθούν εντός δέκα ημερών ενώ το κείμενο έκλεινε τονίζοντας πως ο Μπεργκ θα μπορούσε να προβεί σε κάθε νομικό δικαίωμα εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν προβεί στην απαιτούμενη πληρωμή και θα είχε το δικαίωμα να καταφύγει στην FIFA.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Απ' όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Μπεργκ είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή και να διεκδικήσει την ελευθερία του και φυσικά έκθετος στην όλη ιστορία φαίνεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος παρά τις δηλώσεις και τις προειδοποιήσεις του Σουηδού δεν προέβη στις απαραίτητες κινήσεις. Ένα βασικό ερώτημα, βέβαια, παραμένει αναπάντητο: πώς και γιατί χθες ο Νίκος Λυμπερόπουλος ζητούσε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ από την Αλ Αϊν, που ήταν η αρχική πρόταση της αραβικής ομάδας;

Ο Παναθηναϊκός, ασφαλώς, έχει απαντήσει στο έγγραφο. Έχει υπάρξει αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών μετά την 1η Ιουνίου. Αλλά προς το παρόν προτιμά να μην δημοσιοποιήσει αυτή την αλληλογραφία για τους δικούς του λόγους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ