ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εισηγήσεις στον Αλαφούζο για διαφορετική στρατηγική

Εισηγήσεις στον Αλαφούζο για διαφορετική στρατηγική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού επανεξετάζει τη στάση της ως προς τις ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά οι περισσότεροι αμφιβάλουν για την επιτυχία της. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία στην ήττα από την Ξάνθη, προκάλεσε την οργή του Γιάννη Αλαφούζου και των διοικούντων την ΠΑΕ. Επειδή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΣ, ενώ στις αντίστοιχες περιπτώσεις οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τελείως διαφορετική μεταχείριση από τους διαιτητές.

Ωστόσο, το πιο δύσκολο κομμάτι αφορά την αντίδραση που θα έχει η διοίκηση του Τριφυλλιού. Διότι όσο και να ενταθούν οι διαμαρτυρίες, δεν πρόκειται να αλλάξει η κεντρική "πράσινη" πολιτική που δεν έχει ανάμειξη στο παρασκήνιο και στις εκλογικές διεργασίες.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι έχουν παρθεί ορισμένες αποφάσεις, όπως η διακοπή της "συμπόρευσης" του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, η εκ νέου ανάδειξη μέσω της δημοσιότητας των αρνητικών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η χρησιμοποίηση πιο σκληρών ανακοινώσεων. Επίσης, θα απαιτηθεί από τη FIFA και το υφυπουργείο Αθλητισμού, να ασχοληθούν πιο ενεργά με την εξυγίανση στην Ομοσπονδία.

Το μοναδικό που δεν μεταβάλλεται στην παρούσα φάση είναι η στήριξη στον Βαγγέλη Γραμμένο για την προεδρία της ΕΠΟ, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές. Βέβαια, εφόσον επαναληφθούν οι άσχημες διαιτησίες, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο…

Τακτική χωρίς αποτέλεσμα

Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα. Η διοίκηση επί του Αλαφούζου έχει υιοθετήσει ανάλογη τακτική στο παρελθόν και κατά γενική ομολογία, δεν έχει αποδώσει. Βέβαια, όπως επισημαίνουν στην ΠΑΕ, η ευθύνη ανήκει στην Πολιτεία και στη Δικαιοσύνη, που δεν έχουν καταφέρει να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο και δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται μία ομάδα που επιλέγει να μην συνδιαλέγεται με το παρασκήνιο.

Όμως, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ενδιαφέρονται να αντιμετωπίζεται η ομάδα τους με τον δέοντα σεβασμό. Παρότι αναγνωρίζουν τις προθέσεις του Αλαφούζου και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος, δυσπιστούν ότι αυτή τη φορά θα πετύχει κάτι περισσότερο από το πρόσφατο παρελθόν…

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεχτεί εισηγήσεις για να αλλάξει τη στρατηγική του, αλλά προς το παρόν δεν πείθεται. Τόσο εντός της διοίκησης από τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος έχει διαφωνήσει με τις τωρινές επιλογές, όσο και από συνομιλητές του, που του επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα "ο καλός δεν βλέπει προκοπή". Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, για την ώρα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, δεν συμμερίζεται τη άποψη τους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ