ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δυο χρόνια πριν: Η πρώτη πρόθεση παραίτησης του Αλαφούζου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Δυο χρόνια πριν: Η πρώτη πρόθεση παραίτησης του Αλαφούζου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακριβώς πριν δύο χρόνια, μετά την αναβολή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός από τον διαιτητή Παππά, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά την πρόθεση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Μερικές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι πάντα σαν φάρσα... Για παράδειγμα, πριν από ακριβώς δύο χρόνια, στις 22 Νοεμβρίου του 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε συνεδριάσει, προκειμένου να συζητήσει την πρόθεση παραίτησης που είχε εκφράσει ο τότε πρόεδρος, Γιάννης Αλαφούζος.

Όμως, τι είχε προηγηθεί και ο εφοπλιστής εκδήλωσε για πρώτη φορά τάσεις φυγής από το ποδόσφαιρο; Μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ο διαιτητής Παππάς είχε αναβάλλει το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο "Απόστολος Νικολαΐδης", εξαιτίας των επεισοδίων που είχαν συμβεί περίπου δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης.

Μετά την αναβολή, ο Αλαφούζος είχε κάνει δηλώσεις, με τις οποίες τόνισε ότι σκοπεύει να μην ασχοληθεί άλλο με τον Παναθηναϊκό, είτε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα, για λόγους διαμαρτυρίας.

Περίπου ένα 24ωρο αργότερα, συνεδρίασε το ΔΣ και στην ανακοίνωση του, στήριξε δημόσια τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά αντιτάχθηκε στην παραίτηση του, τονίζοντας ότι όλα τα μέλη θα πράξουν το ίδιο εάν επιμείνει. Όσο για την πιθανή αποχώρηση της ομάδας, εναπόθεσαν το βάρος της απόφασης στους μετόχους.

Καταλήγοντας, είχε καλέσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε συλλαλητήριο για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα συλλαλητήριο που ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Τελικά, ο Αλαφούζος δεν έκανε πράξη την απειλή του να παραιτηθεί, έμεινε για άλλα δύο χρόνια και ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση του στις 21 Σεπτεμβρίου του 2017. Έστω και σε μία ερμαφρόδιτη... φυγή, αφού εξακολουθεί να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και διατηρεί θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο...

Θυμηθείτε το δημοσίευμα εκείνη της εποχής...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ