ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Έχω πάθει πλάκα με τον Βελάσκες"

Δώνης: "Έχω πάθει πλάκα με τον Βελάσκες"
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Δώνης στην πρώτη του συνέντευξη ως επαγγελματίας παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο "όνομα" που κουβαλάει, τις συμβουλές του πατέρα του Γιώργου, την παρουσία του στο πρώτο φιλικό αλλά και στους Σισοκό και Βελάσκες τους οποίους θεωρεί εξαιρετικούς παίκτες.

Σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Δώνης κουβαλάει το πιο βαρύ επώνυμο. Ο πατέρας του, Γιώργος, έγραψε τη δική του ιστορία με το τριφύλλι στο στήθος και μοιραία, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Όμως ο νεαρός μέσος έδειξε να μην φοβάται την πρόκληση και στην πρώτη του συνέντευξη ως επαγγελματίας, τόνισε ότι θα στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις.

Ο 18χρονος χαφ μίλησε για τις προσδοκίες του, τον δάσκαλο Ζεσουάλδο Φερέιρα και την... πλάκα που έχει πάθει με την τεχνική του Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες.

Πως αισθάνεται κάποιος που κουβαλάει ένα όνομα, το οποίο στον Παναθηναϊκό έχει την δική του ιστορία. Έχει ένα έξτρα άγχος;
«Από την μία δεν είναι πολύ καλό γιατί ακούγονται πολλά, γενικά επειδή υπάρχει βαρύ όνομα αλλά άμα θέλει κάποιος να κάνει αυτό που του αρέσει, δεν ακούει κανέναν και απλά προχωράει».

Πάντως ο κόσμος δύσκολα θα σε πει ''τρένο'', με βάση τα χαρακτηριστικά σου...
«Πάντα υπάρχει σύγκριση, αλλά τα χαρακτηριστικά μου δεν είναι αυτά. Δεν έχουμε τα ίδια».

Δεν βοηθάει, όμως, να έχεις έναν πατέρα που ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο; Δεν είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα παιδιά;
«Σίγουρα. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Από αυτά που δεν έχω μάθει τα βασικά από κάποιους προπονητές, πηγαίνω σπίτι και μου τα λέει. Μου αναλύει κάποια πράγματα που δεν τα ήξερα και σιγά σιγά τα μαθαίνω».

Και στο ψυχολογικό κομμάτι; Γιατί σε βλέπουμε και είσαι αρκετά ώριμος...
«Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, σίγουρα περνάς και δύσκολες στιγμές. Απλά είναι σημαντικό εκείνη την στιγμή που πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να φανείς δυνατός και να προχωρήσεις. Άμα μάθεις να είσαι ώριμος από την αρχή και ήρεμος, στην συνέχεια όλα θα σου φανούν πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει θέμα σε αυτό».

Σου έχει πει ο πατέρας σου, να μην παίξεις εναντίον του;
«Ναι μου το έχει πει. Κάνουμε πλάκα στο σπίτι αλλά αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Είναι η πρώτη σου προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Τι διαφορές έχεις εντοπίσει σε σχέση με τις αντίστοιχες των Νέων;
«Είναι διαφορετικοί στόχοι, εντελώς διαφορετικό το επίπεδο. Είναι καλό για όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εξελιχθείς πιο γρήγορα και να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου».

Την ομάδα πως την βλέπεις;
«Χθες ήταν απλά ένα φιλικό. Ήταν βαριά τα πόδια και υπήρχε κούραση, αλλά νομίζω πως κατά διαστήματα δείξαμε ότι έχουμε καλούς παίκτες και ότι μπορεί αυτή η ομάδα να πάει ψηλά».

Πως αισθάνθηκες στη πρώτη σου συμμετοχή;
«Κάθε παιδί θέλει να παίζει στη πρώτη ομάδα. Το περίμενα και χάρηκα πάρα πολύ γιατί είναι τελείως διαφορετικό συναίσθημα να παίζεις με αυτούς τους παίκτες».

Σου έχει κάνει εντύπωση κάποιος από τους νέους παίκτες;
«Μου έχει κάνει εντύπωση ο Σισόκο, γιατί έχει πολύ καλή τεχνική. Έχει κοψίματα και όλα αυτά που πρέπει να διαθέτει ένας καλός παίκτης. Τον Πίντο δεν είχα την ευκαιρία να τον δω πολύ, αλλά φαίνεται πως είναι γερό παιδί και πολύ καλό σέντερ μπακ. Όλοι είναι με την μπάλα στα πόδια πολύ καλοί. Έχω πάθει... πλάκα με τον Βελάσκες. Δεν περίμενα να είναι τόσο καλός με την μπάλα στα πόδια».

Θα πάρεις τις ευκαιρίες σου φέτος;
«Ελπίζω να πάρω. Εξαρτάται από εμένα και πόσο θα δουλέψω. Πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας».

Θα σε δούμε «8άρι» ή αμυντικό χαφ;
"Στις προπονήσεις ο Φερέιρα με βάζει αμυντικό χαφ και επιθετικό χαφ".

Από ένα παιδί της ηλικίας σου θα περίμενε να δει κανείς άγχος στο πρώτο του ματς.
«Άγχος δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα. Το καλό το άγχος. Όσο περνάει η ώρα και βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις πράγματα, το άγχος φεύγει και το βλέπεις σαν ένα παιχνίδι».

Τι σημαίνει για εσάς τους νέους, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα;
«Είναι δάσκαλος. Βοηθάει πολύ όλα τα παιδιά, ειδικά εμάς. Όλη την χρονιά που θα είμαστε μαζί, θα μας διδάξει πολλά πράγματα».

Με τους υπόλοιπους νεαρούς τι σχέσεις έχετε; Ανταγωνιστική, προσπαθεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον;
«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα μας. Φάνηκε πέρυσι ότι είμαστε πολύ δεμένη ομάδα και με τα παιδιά που τώρα λείπουν στην Εθνική και είναι πολύ καλά παιδιά. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ