ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δύο θέσεις με τρεις παραλλαγές για την ενδεκάδα

Δύο θέσεις με τρεις παραλλαγές για την ενδεκάδα
INTIME SPORTS

Η προπόνηση της Κυριακής (26/7) επικεντρώθηκε στην τακτική προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Μπριζ. Διαβάστε τις οδηγίες που Γιάννη Αναστασίου, τα δεδομένα που διαμορφώνονται για την ενδεκάδα και τι συμβαίνει με τους τραυματίες. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η κλεψύδρα για το παιχνίδι με τη Μπριζ αδειάζει και το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού επικεντρώνεται στην τακτική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών. Για αυτό, στην προπόνηση της Κυριακής (26/7), το μεγαλύτερο μέρος αφιερώθηκε στην ανάλυση του αντιπάλου και στην αντιμετώπιση του.

Ο Αναστασίου εφιστά διαρκώς την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στην συνεπή τήρηση των αμυντικών καθηκόντων τους και ζητά την αποφυγή παράτολμων ενεργειών, όταν η άμυνα είναι εκτεθειμένη.

Το κεντρικό σημείο των οδηγιών του αφορά την επίθεση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κενοί χώροι και οι δυνατότητες αντεπίθεσης για τη Μπριζ.

Όπως τόνισε στους παίκτες του, εάν καταφέρουν να διατηρούν τη μπάλα στο μισό γήπεδο των Βέλγων, τότε, αργά ή γρήγορα, θα βρεθούν σε σημείο βολής. Επισήμανε, επίσης, ότι οι αντίπαλοι μεσοαμυντικοί είναι επιρρεπείς στην πίεση και υποπίπτουν συχνά σε λάθη, τα οποία οι πράσινοι οφείλουν να τα αξιοποιήσουν.

Στην ανασταλτική λειτουργία, κομβικό ρόλο αποδίδει στην απόδοση του Σέρχιο Σάντσεθ και στη συμπεριφορά της άμυνας, για αυτό, περνά αρκετό χρόνο με τον Ισπανό εξηγώντας διεξοδικά τα "θέλω" του.

Οι παραλλαγές της ενδεκάδας

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Στιλ θα αγωνιστεί, αν και με ελαφρές ενοχλήσεις, στην τετράδα της άμυνας θεωρούνται σίγουροι οι Βέμερ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης και Πράνιτς και στην επίθεση, δεν "σπάει" το δίδυμο των Μπεργκ - Καρέλη.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ζέκα θα αποτελέσει τον δεξιό εσωτερικό χαφ στον ρόμβο και από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι παραλλαγές... Ο Κουτρουμπής φαίνεται πως θα επιλεγεί λόγω ύψους και θα καλύψει το χώρο μπροστά από τους στόπερ. Ο Λαγός τον πλαισιώσει αριστερά και ο Νίνης θα έχει επιτελικό ρόλο.

Ο Ατζαγκούν διεκδικεί την είσοδο του στο αρχικό σχήμα με πολλές πιθανότητες, είτε αντί του Κουτρουμπή (με τον Λαγό να επιστρέφει ως "κόφτης"), είτε αντί του Νίνη, ώστε, να πιέσει τους στόπερ της Μπριζ και να βγάλει κλεψίματα.

Προπονήθηκε ο Σάντσεθ

Στο μεταξύ, για άλλη μία ημέρα (26/7) οι Νάνο και Κλώναρίδης προπονήθηκαν σε υψηλή ένταση και θα τεθούν στη διάθεση του Αναστασίου για τη ρεβάνς με τη Μπριζ στο Βέλγιο. Ο Τελάντερ ακολούθησε το ατομικό πρόγραμμα, ο Εσιέν συνέχισε την αποκατάσταση του, ενώ, ο Σέρχιο Σάντσεθ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και γυμνάστηκε με την ομάδα.

Το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών περιλάμβανε αρχικά ζέσταμα, ακολούθως μια άσκηση οκτώ εναντίον τριών, στη συνέχεια πάσες και στο τέλος ασκήσεις τακτικής. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά τη Δευτέρα (27/7) στις 17:30 και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της αποστολής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ