ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δρόμοι χωριστοί για δύο "πεντάδες" του Παναθηναϊκού

Δρόμοι χωριστοί για δύο "πεντάδες" του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονται στο στάδιο της αναμονής για την ανανέωση του συμβολαίου τους και ισάριθμοι πλησιάζουν (άλλος πιο κοντά, άλλος πιο μακριά) στην πόρτα της εξόδου…

Η περίοδος του μεταγραφικού καύσωνα πέρασε για τον Παναθηναϊκό που εξετάζει την περίπτωση απόκτησης στόπερ (Σίλντενφελντ το φαβορί) και ενδέχεται να κινηθεί για αμυντικό μέσο μόνο αν του το επιτρέψει το σχεδόν άδειο πορτοφόλι του σε συνάρτηση με την πιθανή φυγή του Μεχντί Αμπέντ. Αντιθέτως, εκκρεμείς παραμένουν οι υποθέσεις της ανανέωσης πέντε συμβολαίων, οι οποίες δεν θεωρούνται «επείγουσες» πλην του Ζέκα και του Κουτρουμπή. Επείγουσες θεωρούνται όμως, κάποιες αποχωρήσεις. Αναλυτικά…

ΟΙ 5 ΠΡΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από την Βιτόρια Σετούμπαλ με απόφαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο παλαιότερος ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού και ο δεύτερος αρχαιότερος στο ρόστερ μετά τον 37χρονο Στέφανο Κοτσόλη. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν (Ιούνιος 2017), έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και η συνεργασία του με τους Πράσινους αναμένεται να επεκταθεί χρονικά μέχρι το καλοκαίρι του 2019, όταν πια ο αρχηγός της ομάδας θα είναι 32 ετών. Υπογραφές δεν έχουν πέσει, αλλά η συμφωνία αναμένεται να μεταφερθεί και στις τζίφρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 όντας ελεύθερος από την ΑΕΚ και προερχόμενος από τα σπλάχνα της Καλλιθέας, με εισήγηση του Νίκου Νταμπίζα. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (Ιούνιος 2017). Από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους του ρόστερ, ο μοναδικός Έλληνας του Παναθηναϊκού στο αρχικό σχήμα εναντίον της ΑΙΚ Solna, πιθανότατα και ο μοναδικός μέχρι τον Ιανουάριο που θα διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα του Στραματσόνι. Ο Ιταλός τον υποστήριξε πέρυσι σε διαμάχη με μερίδα οπαδών που είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του στο Κορωπί, λέγοντάς τους «το εύκολο είναι να τον διώξω, το δύσκολο είναι να κερδίσουμε έναν παίκτη για πολλά χρόνια!». Έχει συμφωνήσει για ανανέωση του συμβολαίου του, το θέμα αναμένεται να τελειώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

MAΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ

Αποκτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 με εισήγηση του Γιάννη Αναστασίου. Έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, έκλεισε τα 30 πριν από λίγες ημέρες και το Euro δεν του έφερε κάποια δελεαστική πρόταση. Μετά από τη δικαίωση του πρότζεκτ της πρώτης χρονιάς, έβλεπε τον Παναθηναϊκό να κάνει βήματα προς τα πίσω και όχι προόδου: αυτός ήταν ο βασικός λόγος που σκεφτόταν έντονα και την αποχώρηση αν η προσφορά ικανοποιούσε τον ίδιο και το Τριφύλλι. Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν είναι «προχωρημένες». Αν συμφωνήσει, θα πρόκειται για «απόφαση ζωής» (ίσως τελευταίο συμβόλαιο στο εξωτερικό) αν και ήδη έχει ριζώσει στη χώρα μας. Εντός των επόμενων μηνών η σύζυγός του, Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ θα γεννήσει το τρίτο παιδί της οικογένειας.


ΡΟΔΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΔΟ

Αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, στον οποίο τον είχε προτείνει ο μάνατζερ του Γιούρι Μαμούτε. Είχαν όλοι ενστάσεις και αμφιβολίες λόγω της αποχής του για 1 ½ χρόνο από τα γήπεδα και του παθήματος με τον Μάικλ Εσιέν. Τελικά, ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε το πράσινο φως για τον 28χρονο Βραζιλιάνο που αμείβεται με 360.000 ευρώ ετησίως. Έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, δηλαδή μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν, αλλά οι πειστικές εμφανίσεις του θα τον φέρουν στο τραπέζι για συζητήσεις πολύ πιο σύντομα, πριν από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πληθαίνουν οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος ιταλικών ομάδων και του πολύ καλού δικτύου που έχει στη γειτονική χώρα ο μάνατζέρ του, ο οποίος, ωστόσο, έχει και μια… υποχρέωση απέναντι στον Παναθηναϊκό που πρόσφερε στον πελάτη του το comeback.


ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου και το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2017, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Έκανε… πράγματα και θαύματα στον β’ γύρο της περυσινής σεζόν, περισσότερα απ΄ όσα περίμεναν και όσοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον λατρεύουν. Βοήθησε πολύ και με την (αλλαγμένη μετά τα βάσανα) νοοτροπία του στα αποδυτήρια. Καταπονήθηκε πολύ όμως πέρυσι και ήταν ένας από τους λίγους που «έτρεξε» προβληματική περίοδο προετοιμασίας εφέτος. Ξεκινά από τον πάγκο, δεδομένης και της απόκτησης του Ιμπάρμπο. Ίσως πάρει ακόμη λιγότερο χρόνο συμμετοχής μετά τη μεταγραφή και του συμπατριώτη του, Λαουτάρο Ρινάλντι. Η ανανέωση του συμβολαίου του θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητά του. Αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα στα γόνατά του μέχρι τον Δεκέμβριο, θα ακολουθήσει η κουβέντα για την παραμονή του. Δεν βιάζεται ούτε ο ίδιος ούτε ο Παναθηναϊκός.

ΟΙ 5 ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»

ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

Αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο τον Ιανουάριο του 2015, στην ίδια μεταγραφική περίοδο με τον Σωτήρη Νίνη. Πήρε θέση βασικού (ως παρτενέρ του Σίλντενφελντ) με τον Αναστασίου στον πάγκο και πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου! Δοκιμάστηκε και από τον Στραματσόνι ως βασικός σε κάποια παιχνίδια πέρυσι, κρίθηκε πως δεν «χωράει» στο ρόστερ, δεν έχει λύσει το συμβόλαιό του ακόμη (λήγει το 2017) περιμένοντας να συμπληρωθεί από την επόμενη ομάδα του και τον Παναθηναϊκό το συνολικό ποσό της ετήσιας αμοιβής του. Πολύ συνεπής επαγγελματίας, ικανότατος στον αέρα, δυναμικός, αλλά με πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας, στόπερ «παλαιάς κοπής». Πιθανότατα δεν θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

ΓΕΝΣ ΒΕΜΕΡ

Στα 30 του ο Γερμανός δεξιός μπακ, αποκτήθηκε πέρυσι με εισήγηση των Φύσσα – Βόκολου και πράσινο φως από τον Γιάννη Αναστασίου για να πάρει τη θέση βασικού από τον Χρήστο Μπούρμπο. Έπαιξε συνολικά μόνο σε 10 ματς, μπήκε στον «πάγο» από τις πρώτες ημέρες του Στραματσόνι. Το συμβόλαιό του λήγει το 2018 (τριετές), η «χρυσή τομή» φαίνεται δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Και θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όσο… συνεχίζει να κάνει μεταγραφές, που «προκαλούν» για βαρβάτη αποζημίωση τους μάνατζερς του Βέμερ, ο οποίος προπονείται στο «β΄ γκρουπ» μαζί με τον Ταυλαρίδη.

ΜΑΪΚΛ ΕΣΙΕΝ

Αποκτήθηκε με εισήγηση των Φύσσα – Βόκολου και την αποδοχή της πρότασης από τον Γιάννη Ανατασίου. Προφορικά έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για την αποζημίωσή του, άγνωστο σε τι «σκαλώνει» το τυπικό μέρος της υπόθεσης. Είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Έπαιξε συνολικά πέρυσι σε 15 αγώνες, όλοι επί Στραματσόνι, καθώς επί Αναστασίου ήταν στα πιτς. Γνωστή αποτυχημένη για τον Παναθηναϊκό ιστορία, ήταν διαθέσιμος σε όλο τον β΄ γύρο, αλλά φόρεσε για τελευταία φορά την πράσινη φανέλα στην ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό στις 13 Μαρτίου, στο Φάληρο. Ενδιαφέρον αν θα βρεθεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στα 34 πλέον…

ΜΕΧΝΤΙ ΑΜΠΕΝΤ

Από τα μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ της περασμένης σεζόν και ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση για τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Εσιέν. Είναι μόλις 24 ετών ο διεθνής Αλγερινός μέσος, ο οποίος είχε αποκτηθεί από τη Νιουκάστλ αντί 600.000 Ευρώ. Ελάχιστα τα καλά παιχνίδια του πέρυσι συγκριτικά με την πρώτη σεζόν του, όταν είχε αποκτηθεί ως δανεικός από την αγγλική ομάδα και είχε βγάλει μάτια ως «ρούκι» και «οκτάρι». Έπαιξε σε 34 αγώνες, αλλά από τον Στραματσόνι έχει ήδη μπει στον «πάγο», δεν συμπεριλήφθηκε στις 20άδες για τα δύο ματς με την ΑΙΚ Solna και ιδανικό για τους Πράσινους θα ήταν να πωληθεί. Δύσκολο πολύ! Όλα ανοιχτά: πώληση, δανεισμός, ακόμη και παραμονή. Αν φύγει, ίσως αποκτήσει μέσο ο Παναθηναϊκός, ειδάλλως κατά τη διάρκεια της σεζόν ενδέχεται να αξιοποιηθεί.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Αποκτήθηκε το 2013 με απόφαση του Νίκου Νταμπίζα. Μετράει ήδη 103 ματς/23 γκολ/16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μαζί με τον Κουτρουμπή και τον Κοτσόλη οι Έλληνες «εκπρόσωποι» στην 18άδα. Ακόμη και σ’ αυτή, όμως, η θέση του κρίνεται πλέον επισφαλής, μετά την απόκτηση του Ρινάλντι. Αναμφισβήτητα τα χαρίσματά του, παντοτινό ζητούμενο η σταθερότητα και η «δίψα»! Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2017. Αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού, ψάχνει στο εξωτερικό επιλεκτικά, καθώς κρούσεις έχει αρκετές (Μπελενένσες και Ομόνοια δεν φαίνεται να τον ελκύουν προς το παρόν). Εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει εντός του Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση υπολογίζεται από τον «Στράμα», όπως αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή του στη 18άδα των αναμετρήσεων με την ΑΙΚ Solna.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ