ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δούλεψε στο 4-2-3-1 ο Στραματσόνι

Δούλεψε στο 4-2-3-1 ο Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι θέλει να εφαρμόσει διαφορετικά συστήματα στον Παναθηναϊκό και στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου δούλεψε στο 4-2-3-1. Γυμνάστηκαν οι Νάνο, Κλωναρίδης, πρώτα γκολ για Ιμπάρμπο και Χουλτ.

Μετά από ένα 20λεπτο στην έναρξη της προπόνησης, στο οποίο ο γυμναστής Φεντερίκο Πανοντσίνι δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές στην ευλυγισία και με διατατικές ασκήσεις, ο Αντρέα Στραματσόνι επανέλαβε το διαχωρισμό των ποδοσφαιριστών και εστίασε στην εκμάθηση της άμυνας και της επίθεσης.

Ο Ιταλός προπονητής δίδαξε την τακτική του με βάση το 4-2-3-1 και για μισή ώρα, εξήγησε πως θέλει να εφαρμόζεται. Γκολκίπερ ήταν ο Ξενόπουλος, οι Αγγελόπουλος και Στάικος το δίδυμο των στόπερ, ο Μέστο και ο Χουλτ στα δύο άκρα της άμυνας, αμυντικά χαφ οι Ζέκα και Λουντ και ως εναλλαγές στη θέση του δεκαριού οι Βιγιαφάνιες και Αμπέντ, στου δεξιού εξτρέμ οι Ιμπάρμπο-Χατζηγιοβάννης και στη θέση του αριστερού εξτρέμ οι Κλωναρίδης - Βλαχοδήμος, ενώ τέλος ο Λέτο ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Τέχελεν, αποστολή: Κώστας Γουλής

Ο Στραματσόνι ζήτησε την εκτέλεση της άσκησης με τρεις διαφορετικές παραλλαγές ανάπτυξης της επίθεσης, βασισμένης στις κοντινές πάσες και στη διατήρηση μικρών αποστάσεων μεταξύ των γραμμών. Το κλειδί για την ανάπτυξη ήταν ο στράικερ, αφού ανάλογα με την κίνηση του, προσαρμοζόταν όλη η διάταξη.

Στο δεύτερο γήπεδο του αθλητικού κέντρου, ο Ομάρ Ντανέσι είχε το πρόσταγμα και παρέδωσε μαθήματα ανασταλτικής λειτουργίας. Κάτι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, όπως φάνηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Αλεμάνια Άαχεν.

Έπειτα, ο Στραματσόνι χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα για 20 λεπτά, σε δύο ημίχρονα των 10 λεπτών.

Πορτοκαλί: Στιλ, Μολέντο, Ιβάνοφ, Μαρινάκης, Χουχούμης, Στάικος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Μέστο, Χουλτ, Ευαγγέλου, Μαυρομάτης, Μύγκος, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ, Βλαχοδήμος, Αγγελόπουλος

Οι Πορτοκαλί προηγήθηκαν 3-0 με σκόρερ τον Χατζηγιοβάννη, έπειτα τον Ιμπάρμπο ο οποίος σκόραρε με ένα μακρινό σουτ με φάλτσο και τέλος με τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος πλάσαρε μετά από συνδυασμό με τον Λέτο. Ωστόσο, οι πράσινοι ισοφάρισαν σε 3-3, με τον Χουλτ να μειώνει, τον Αμπέντ να πετυχαίνει το 3-2 και τον Λουντ να ισοφαρίζει! Δοκάρια είχαν οι Ζέκα και Μπουζούκης.

Οι Νάνο και Κλωναρίδης προπονήθηκαν

Με εξαίρεση το δίτερμα, οι Νάνο και Κλωναρίδης πήραν μέρος για πρώτη φορά στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Οι δύο παίκτες εκτέλεσαν το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, ωστόσο στο τέλος ολοκλήρωσαν με ατομικό πρόγραμμα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ