ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διπλή στήριξη στον Στραματσόνι από τον Αλαφούζο

Διπλή στήριξη στον Στραματσόνι από τον Αλαφούζο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Αντρέα Στραματσόνι και θα τον αποφορτίσει από μέρος των ευθυνών στον Παναθηναϊκό, επισπεύδοντας την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν την επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ασχέτως των πολλών ελαφρυντικών που έχει ο Ιταλός προπονητής. Επιπλέον, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν φαίνεται να πτοείται από την αμφισβήτηση που έχει εκδηλωθεί και στηρίζει πλήρως τον "Στράμα".

Προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα προχωρήσει σε δύο κινήσεις που θα "θωρακίσουν" τον προπονητή του. Τουλάχιστον, θα τον κάνει να αισθανθεί ασφαλής σε σχέση με τις δικές του προθέσεις αναφορικά με τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Η πρώτη ενέργεια του Αλαφούζου αφορά την ενεργοποίηση της οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου του Αντρέα Στραματσόνι. Η συνεργασία είχε συναφθεί έως τον Ιούνιο του 2016 και παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης για 12 μήνες.

Η απόφαση είναι ειλημμένη από τον Αλαφούζο, ωστόσο λόγω άλλων προτεραιοτήτων δεν είχε πάρει επίσημη μορφή έως τώρα. Όμως, επειδή ο 39χρονος κόουτς αρχίζει να αμφισβητείται, με την επισημοποίηση της παραμονής του θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στην τεχνική ηγεσία.

Καταλήγει στον τεχνικό διευθυντή

Δευτερευόντως, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δρομολογήσει την πρόσληψη ενός επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, προς αντικατάσταση του Τάκη Φύσσα. Παρότι στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει πριν 15 ημέρες, είχε εμφανιστεί διστακτικός στις δηλώσεις του, εν τέλει φαίνεται πως έχει μεταβάλλει την άποψη του και έχει αποφασίσει να επισπεύσει την επιλογή του.

Η έρευνα αγοράς του Αλαφούζου έχει στραφεί σε ποδοσφαιρανθρώπους από το εξωτερικό, αφού επιθυμεί ο επιλεγόμενος να έχει διεθνές προφίλ, κύρος και διασυνδέσεις, χαρακτηριστικά που εκτιμά πως δεν θα εντοπίσει σε κάποιον Έλληνα. Για παράδειγμα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ήταν μία ιδανική λύση, αλλά ο Βραζιλιάνος έχει άλλες προτεραιότητες.

Το Σάββατο (12/3), ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε μιλήσει στον Sport24 Radio 103,3 και είχε τονίσει αναφορικά με την προοπτική της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό ότι "Δεν έχουμε μιλήσει με τον Παναθηναϊκό γι' αυτό το ζήτημα. Συζητήσαμε για κάποια μορφή συνεργασίας από τη Βραζιλία, αλλά δεν μιλήσαμε γι' αυτό το θέμα. Εάν φθάσει κάποια τέτοια πρόταση για το πόστο του τεχνικού διευθυντής, θα πρέπει να συζητήσουμε με ηρεμία και να μελετήσουμε με αγάπη την πρόταση. Όλα είναι πιθανά. Έχω μιλήσει με ομάδες της Βραζιλίας, εκτός της χώρας, ενώ μιλώ και με πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο κι έφθανε μια πρόταση από τον Παναθηναϊκό θα δεχόμουν και θα τη μελετούσα με πολλή αγάπη".

Η έλευση ενός ανθρώπου, ο οποίος θα αναλάβει τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα απαλλάξει τον Στραματσόνι από πολλές ευθύνες, τις οποίες διαχειρίζεται αυτός στην παρούσα φάση. Διότι εφόσον καταλήξει συγκεντρωτικός, ο Ιταλός κινδυνεύει να αποπροσανατολιστεί και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

Διαβάστε, ακόμα:

Παίρνει κυβερνητικό πόστο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Αλαφούζος σκέφτεται... διεθνώς για διευθυντή ποδοσφαίρου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ