ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού. Αποδοκιμάστηκε από φίλους του τριφυλλιού ο Νικόλας Πατέρας, που μετά το πέρας διέψευσε τις φήμες ότι φεύγει. Δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Αδαμάντιος Πολέμης. Τι δήλωσαν οι Γόντικας και Πατέρας...

Το σίριαλ με τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε την Τρίτη το απόγευμα (17:00) με ένα ακόμα κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Νικόλας Πατέρας έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ και αποδοκιμάστηκε από λίγους φίλους του τριφυλλιού. Μετά το τέλος του συμβουλίου διέψευσε τις φήμες ότι αποχωρεί από την ομάδα.

Από τη μεριά των Γιαννακόπουλων παρουσιάστηκε μόνο ο Θανάσης καθώς ο Παύλος δεν μπόρεσε να πάρει μέρος λόγω μιας ίωσης. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε αποχωρώντας νωρίτερα (λόγω του μπάσκετ) ότι δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό από το ΔΣ. "Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι!", η χαρακτηριστική ατάκα του.

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Αδαμάντιος Πολέμης που ήθελε να είχε γίνει ήδη η ΑΜΚ. Τελικά το ποσό που θα είναι η αύξηση, ανάμεσα στα 10 με 15 εκατομ. ευρώ, αναμένεται να εγκριθεί στο επόμενο ΔΣ το οποίο θα γίνει εντός 15 ημερών.

Το Sport24.gr ήταν στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ και σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις...

20:20 Τελευταίος μίλησε ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος αναφέρθηκε σε αισθητή καθυστέρηση των αποφάσεων, λέγοντας: " Εγώ θέλω να σας πω ότι δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τη πρόοδο που κάναμε σήμερα. Είμαι μέλος της διοικούσας επιτροπής και ήθελα πολύ νωρίτερα αλλά τελικά έγινε τέλη Μαρτίου να γίνει αυτό το συμβούλιο στο οποίο να παρθούν αποφάσεις και όχι να υπάρξει αναβολή αποφάσεων.

Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχουμε. Εγώ ήθελα να το έχουμε εδώ και 15 μέρες. Η πρόταση μου για την αύξηση ήταν μίνιμουμ 15 εκατομμύρια. Ο καθένας να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν. Αυτά τα χρήματα να μπούνε τώρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται και εν συνεχεία η διοικούσα επιτροπή και η τεχνική επιτροπή να μπορέσει να κάνει ένα προγραμματισμό μια ώρα αρχύτερα. Ήδη είναι αργά, δεν είναι αργά αλλά έχουμε καθυστερήσει.

Και επειδή όπως ακούσατε τα οικονομικά είναι πολύ πιο σφιχτά από τις προηγούμενες χρονιές πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις"



Κύριε Πολέμη πιστεύετε ότι αυτή η αύξηση των 10-15 εκ. θα γίνει τελικά;

"Δεν ξέρω, εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι για τον εαυτό μου και θα συμμετέχω οποιοδήποτε είναι αυτό το ποσό. Εγώ είπα να είναι από 15 και επειδή τα 25 ακούγονται πολλά είπα ότι δυστυχώς τα 10 είναι λίγα είπα 15. Μαζί με μια σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού που έχουμε διότι δεν φθάνουν τα 15 εκατομμύρια".

Υπάρχει διάθεση από τους υπόλοιπους μετόχους να βάλουν τα χρήματα που τους αναλογούν;

"Δεν ξέρω αυτά πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Από αυτά τα οποία έχουμε ακούσει δεν τρέχει κανένας να βάλει λεφτά"

Δίνεται η εικόνα ότι ο κάθε μέτοχος περιμένει να δει τον άλλο πότε θα βάλει, πως σχολιάζεται εσείς αυτόν τον φαύλο κύκλο;

"Υπάρχουν και άλλοι τρόπου εκτός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Γιατί αποφασίζεται αύξηση και μετά ακολουθεί μια νομική διαδικασία. Διότι αν στο τέλος κάποιος έχει βάλει και κάποιος δεν έχει βάλει ο πρώτος αυξάνει το ποσοστό του. Μπορούμε να αποφύγουμε να βρεθεί κάποιος στη θέση αυτή".

Εννοείται με χορηγία;

"Όχι γιατί η χορηγία έχει φόρους αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέσω αυτών μπορούν να μπουν άμεσα λεφτά στην ομάδα. Γιατί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θέλει και δύο τρεις μήνες. Εγώ νομίζω ότι θα λεφτά πρέπει να μπουν αμέσως. Να ξέρουμε να τα μετρήσουμε. Να δούμε πόσα είναι, να κάνουμε τον προγραμματισμό με βάση αυτά που έχουμε. Δεν έμεινα ενθουσιασμένος με τη πρόοδο που κάναμε".

Επομένως έχουμε και δεύτερο ημίχρονο;

"Ναι έχουμε δεύτερο ημίχρονο θα δούμε".

Ο Σισέ θα μείνει στην ομάδα του χρόνου;

"Ναι ελπίζουμε ότι θα μείνει".

Εσείς είστε διατεθειμένος να γίνεται πρόεδρος;

"Σας έχω πει το περίφημο άφραγκος πρόεδρος δεν γίνομαι. Οπότε όλα θα εξαρτηθούν από την Α.Μ.Κ."

Εσείς θα συμμετέχετε στην αύξηση;

"Εγώ θα μετέχω με το ποσοστό μου είτε είναι 15 εκ. είτε είναι 25 εκ.".

20:15 Εφυγε ο Δημήτρης Γόντικας αλλά νωρίτερα μίλησε για όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ.αναφέροντας:


"Η αύξηση να είναι από 10 έως 15..."

" Η συνεδρίασης έληξε. Εγκρίθηκαν κάποιες συμβάσεις και κάποια συμβόλαια, όπως η το συμβόλαιο του Λουκά Βύντρα, διάφορες άλλες συμβάσεις. Συγκλήθηκε έκτακτη Γ.Σ. για τις 29 Απριλίου για θέματα λειτουργίας της εταιρείας. Επικυρώθηκε μια ποινή που είχε επιβληθεί νωρίτερα στον ποδοσφαιρική. Έγινε μια πολύ διεξοδική παρουσίαση οικονομικών στοιχείων από τη διοίκηση που αφορούσε τη προοπτική λειτουργίας για την επόμενη σεζόν και ακολούθησε μια αναλυτική συζήτηση.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι να επανασυγκληθεί το Δ.Σ. εντός 15 ημερών με τη διοίκηση να καταθέτει προτάσεις για το σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης σεζόν. Με βάση όμως μια υπόθεση εργασίας ότι θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10-15 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση ενώ όλα τα σχετικά με την αύξηση θα ρυθμιστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.".

Έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει αύξηση 10-15 εκ. ευρώ;

"Έχει αποφασιστεί ότι θα πάμε σε ένα νέο Δ.Σ. στο οποίο θα αποφασιστεί η διενέργεια της Α.Μ.Κ. με βάση τις προτάσεις της διοίκησης. Αυτές οι προτάσεις θα αφορούν μια υπόθεση εργασίας με την αύξηση να είναι από 10 έως 15".

Συμπεραίνουμε επομένως πως η νέα οικονομική πολιτική της ΠΑΕ σε πιο σφιχτά στάνταρ;

"Η αίσθηση μου είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός των δαπανών της ΠΑΕ".

Υπήρξε ξεκάθαρη τοποθέτηση των μετόχων ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;

"Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση στην επόμενη συνεδρίαση. Αντηλλάγησαν πάρα πολλές απόψεις αλλά θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση."

20:03 Χωρίς πολλά λόγια αποχώρησε και ο Νίκος Πατέρας ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν θα αποχωρήσει παρά τις όποιες φήμες:

" Το συμβούλιο συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Γόντικα όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά που θα έρθουν σε 15 μέρες".

Υπήρξαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης γιατί είχαν ακουστεί πολλά;

"Όχι δεν υπήρχε καμία διαφωνία. Εγώ παρά το ότι δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. αποφάσισα να έρθω στο Δ.Σ. ώστε να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματα που θα έχουν τα μέλη του Δ.Σ.".

Ισχύει ότι σκέφτεστε να μην είστε πλέον και μέτοχος;

"Όχι δεν έχω πει κάτι τέτοιο".

Δεν το είπατε αλλά γράφτηκε;

"Όχι δεν ισχύει. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας στο μπάσκετ για το ματς με την Μπαρτσελόνα".

20:00 Έφυγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χωρίς να κάνει δηλώσεις.

19:48 Αποχώρησε ο Θανάσης Γιαννάκοπουλος καθώς όπως είπε ήθελε να προλάβει να πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο για το ματς της ομάδας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Από τις δηλώσεις του δεν προκύπτει ότι βγήκε κάτι ουσιαστικό από το ΔΣ:

"Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι..."

"Εκείνο που έχω να πω είναι ότι πρέπει να βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τους εαυτούς μας. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Έγινε μια συνεδρίαση δυόμιση ωρών τις δυο ώρες μιλήσαμε για το παρελθόν και μόνο μισή για το μέλλον, ενώ αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε είναι το μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί είναι διάφοροι παράγοντες οι οποίοι δεν λειτουργούν σωστά. Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Πρέπει να σκεφτούμε τον κόσμο ο οποίος περιμένει από εμάς να κάνουμε τον Παναθηναϊκό να μεγαλουργεί. Έγιναν διάφορες προτάσεις, έκανα και εγώ μια. Πρέπει να γίνει μια γενεά αύξηση. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει Παναθηναϊκάκι. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να γίνει μεγάλος και τρανός όπως ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες."

και συμπλήρωσε: "Ο καθένας λέει ότι θα βάλει χρήματα αν θα βάλει πρώτα ο άλλος, ο τρίτος αν θα βάλει ο τέταρτος. Όμως δεν γίνεται έτσι. Άμα αγαπάς τον Παναθηναϊκό δεν σκέφτεσαι τι κάνει ο άλλος πρέπει εσύ ο ίδιος να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να βοηθήσεις τον Παναθηναϊκό. Δεν κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι, κοιτάς τι κάνεις εσύ ο ίδιος για την ομάδα σου.

Νομίζω ότι στο τέλος θα πάρουμε την απόφαση που θα είναι για το καλύτερο του Παναθηναϊκού γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει μεγάλα πράγματα. Από εκεί και πέρα το πόσα χρήματα θα μπούνε θα το δούμε. Εγώ διαφωνώ με τη πρόταση να πουλήσουμε παίκτες. Δεν πρέπει να πουλήσουμε κανέναν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να πουλάει τους παίκτες. "

Για το σχόλιο αδερφού του, Παύλου Γιαννακόπουλου, ότι δεν θα πάρει μέρος όσο υπάρχει σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε:

"Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε δύσκολες εποχές. Το λέω αυτό γιατί εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πέντε πρώτα χρόνια στο μπάσκετ αντιμετωπίσαμε ανάλογα προβλήματα και μας κέρδιζαν τα πρωταθλήματα με διάφορους άλλους τρόπους, ενώ ήταν πολύ κατώτεροι από εμάς. Εμείς ποτέ δεν πήγαμε να κάνουμε τέτοια πράγματα και πολύ περισσότερο να κάνουμε παρανομίες.

Είναι άλλο πράγμα με το στόμα να δίνεις χρήματα και άλλο πράγμα να βάζεις το χέρι στην τσέπη και να τα βγάζεις. Αυτή είναι η διαφορά"

Έχετε την αίσθηση ότι στο τέλος δεν θα μπουν χρήματα στην ΠΑΕ;

"Στο τέλος μπορεί να πέσουνε, θα πρέπει πρώτα να πιεστούν με κάποιον τρόπο ίσως από τον κόσμο. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τον Παναθηναϊκό πρέπει να τον έχουν μεγάλο και τρανό και όχι Παναθηναϊκάκι"

19:30 Το ΔΣ είναι σε εξέλιξη περισσότερο από δύο ώρες. Κανένας ακόμα μέτοχος δεν έχει αποχωρήσει.

17:03 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι πιθανό να μην δώσει το παρών λόγω ασθένειας.

17:01 Εφτασαν και οι Φάνης Βουτσαράς και Αδαμάντιος Πολέμης.

17:00 Άφιξη των Μανώλη Πενθερουδάκη, Ιάκωβου Γεωργανά και Βαγγέλη Σαμαρά.

16:58 Κατέφθασε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

16:57 Ο Νικόλας Πατέρας έφτασε και πήγε να χαιρετίσει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Κάποιοι από αυτούς του φώναξαν: " Φύγε Πατέρα, άστα αυτά και δώσε τα λεφτά πίσω!" και στη συνέχεια ανέβηκαν στα μηχανάκια τους και αποχώρησαν!

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

16:55 Υπάρχουν και κάποιοι φίλοι του τριφυλλιού έξω από τα γραφεία, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν τις εξελίξεις.

16:52 Ηρθε και ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος λογικά θα εκπροσωπήσει τον Νικόλα Πατέρα σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ δεν εμφανιστεί στο ΔΣ.

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

16:51 Εφτασαν οι Λεωνίδας Πολέμης (ο γιος του Αδαμάντιου) και Μίμης Δομάζος (εκπρόσωπος του Μιχάλη Ζολώτα).

16:44 Κατέφθασε και ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης όπως και οι Δάβαρης και Λομβάρδου.

16:43 Μόλις ήρθε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Live: Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

16:41 Εφτασαν και οι Αργύρης Μήτσου και Γιάννης Ξυλάς.

16:35 Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέφθασε πρώτος ο Γιώργος Νίκας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ