ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κωνσταντίνου: "Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι"

Κωνσταντίνου: "Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι"
INTIME SPORTS

Προ των ευθυνών τους έθεσε τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ εξήγησε την κίνηση των Παλαιμάχων προς τον Τζίγγερ.

Τους λόγους για τους οποίους οι Παλαίμαχοι ζητούν τις μετοχές από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη εξήγησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως πρώτα απ' όλα να δουν αν μπορούν να καλυφθούν νομικά.

Ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού ανάλυσε το πλάνο το οποίο όπως είπε δεν είναι οριστικό, ενώ έστειλε μήνυμα στους μετόχους, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε στην "Πράσινη": "Κάναμε αυτή την κίνηση σαν σύνδεσμος παλαιμάχων, στη δύσκολη κατάσταση που περνάει η ομάδα, για να δούμε ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Ο κ. Βαρδινογιάννης λέει χαρίζω τις μετοχές μου και οι υπόλοιποι μέτοχοι λένε ότι θέλουν να βάλουν χρήματα αν φύγει το εμπόδιο της ΓΗΠΕΛ. Εμείς λοιπόν θέλαμε από κάπου να ξεκινήσουμε. Πρώτα πρέπει βέβαια να δούμε αν μπορούμε να καλυφθούμε νομικά για να πάρουμε τις μετοχές".

Για το πλάνο που θα ακολουθήσει η κίνηση των παλαιμάχων ανέφερε: "Έχουμε ένα πλάνο, το οποίο όμως δεν είναι οριστικό. Πρώτα πρέπει να δούμε αν μπορούμε νομικά να πάρουμε τις μετοχές. Από εκεί και πέρα, θα κάτσουμε κάτω με όλους τους παλαιμάχους για να μπορέσουμε να οργανωθούμε. Είμαστε πρόθυμοι και θέλουμε να τονίσουμε στους μετόχους ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και να μην ενδιαφέρεται κανείς".

Τέλος, αναφορικά με την πρώτη κίνηση του συνδέσμου παλαιμάχων επισήμανε: "Θα στείλουμε επιστολή στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για να τον ενημερώσουμε ότι θέλουμε το ποσοστό του. Στη συνέχεια θα πάμε σε όλους τους υπόλοιπους μετόχους για να δούμε τις προθέσεις τους".

Παράλληλα μίλησε και στο Goal. Αναλυτικά η συνέντευξη του:

- Πότε αποφασίσατε να κάνετε τη συγκεκριμένη κίνηση;

"Είχαμε πολλές συζητήσεις μετά τα όσα έγιναν στο ΔΣ της Παρασκευής. Για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να βρεθεί μία λύση. Το βράδυ της Κυριακής συνεδρίασε το ΔΣ του συνδέσμου και αποφασίσαμε προχωρήσουμε στην κίνησή μας, γνωστοποιώντας τη μέσω ανακοίνωσης. Ήταν ένα ηλεκτροσόκ που έπρεπε να γίνει...".

- Τι κλίμα εισπράξατε από την πλευρά του μεγαλομετόχου;

"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο μήνυμα. Άλλωστε θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε μαζί του. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα του στείλουμε επιστολή στην οποία θα ξεκαθαρίζουμε κι επισήμως τις προθέσεις μας, καλώντας τον να παραχωρήσει τις μετοχές του στον σύνδεσμό μας. Θα περιμένουμε για δέκα μέρες να μας καλέσει για να μιλήσουμε εκ του σύνεγγυς. Εάν δεν γίνει, καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να επιμείνουμε και θα αποσύρουμε την πρότασή μας...".

-Εάν υποθέσουμε πως ο Βαρδινογιάννης σας δώσει τελικά τις μετοχές... ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

"Θα προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση νέου ΔΣ. Ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να είναι ακέφαλος σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες. Από τα 20 μέλη τα 14 θα είναι παλιοί παίκτες της ομάδας όλων των εποχών και τα υπόλοιπα 6 δικηγόροι και τεχνοκράτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν να τρέξει και να οργανωθεί η ομάδα...".

-Ζητήσατε στην ανακοίνωσή σας από τους υπόλοιπους μετόχους και όσους έχουν διάθεση να συμπορευτούν μαζί σας...

"Θα ζητήσουμε απ' όλους να σταθούν στο πλευρό μας. Κι από τον κ. Βγενόπουλο κι από τον κ. Πολέμη και απ' όλους όσοι έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν. Εμείς δεν θέλουμε να διοικήσουμε κι ούτε έχουμε λεφτά. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μία διοικητική ηρεμία. Εάν πάρουμε τις μετοχές η ομάδα θα ''απεγκλωβιστεί'' από τον Βαρδινογιάννη και πλέον ίσως έτσι είναι πιο εύκολο για τον οποιονδήποτε να βοηθήσει ενεργά. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ποιοι ενδιαφέρονται και ποιοι όχι για τον Παναθηναϊκό και μαζί τους να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα...".

-Για τον κ. Βγενόπουλο πάντως παραμένει βασικό «αγκάθι» η ΓΗΠΕΛ...

"Εφόσον θέλει ο κ. Βγενόπουλος και σ' αυτό είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε να βρεθεί λύση. Θα καλέσουμε τον ίδιο και τον κ. Λουμίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΗΠΕΛ. Αν γίνεται ακόμα και τον κ. Σαμαρά, για να καταθέσει όλες τις ερωτήσεις και τις αμφιβολίες που έχει, προκειμένου να βρεθεί μία χρυσή τομή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ