ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δίνει μάχη με τον καρκίνο ο Χένρικσεν

Δίνει μάχη με τον καρκίνο ο Χένρικσεν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δανία ο Ρενέ Χένρικσεν αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου και δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του μέχρι τέλους.

Μία δυσάρεστη είδηση επιφύλασσε η συνέντευξη που παραχώρησε στην " ekstra bladet" o Ρενέ Χένρικσεν. Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφής καρκίνου.

Τι είναι το πολλαπλούν μυέλωμα;

Συγκεκριμένα, έχει πολλαπλούν μυέλωμα το οποίο ναι μεν είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή καρκίνου στο αίμα ωστόσο θεωρείτε από τις πιο σπάνιες.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου σχηματίζεται σε έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, ο οποίος ονομάζεται κύτταρο πλάσματος. Το πολλαπλό μυέλωμα προκαλεί την συσσώρευση καρκινικών κυττάρων στον μυελό των οστών, όπου σταδιακά υπερτερούν των υγιών κυττάρων του αίματος, τα οποία αντί να παράγουν χρήσιμα αντισώματα, τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μη φυσιολογικές πρωτεΐνες.

"Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη να τα καταφέρω" τόνισε αρχικά ο Ρενέ Χένρικσεν. Στη συνέχεια, ο 48χρονος πια παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για την πάθηση του: "Είναι ένα είδος καρκίνου το οποίο δεν μπορεί να θεραπευτεί, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί. Είναι σαν μία πάθηση με την οποία μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού έχω μάθει να νικάω. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να νικήσω την ασθένεια, όμως από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μου να την περιορίσω στο μίνιμουμ όποτε θα το θεωρήσουμε μία ισοπαλία"

Σε ό,τι αφορά το πώς ανακάλυψε ότι πάσχει από την "επάρατη νόσο", είπε: "Ξαφνικά άρχισα να λαχανιάζω όταν ανέβαινα τις σκάλες. Αυτό δεν ταίριαζε με το γεγονός ότι ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Έτσι άρχισα να το ψάχνω μέχρι που οι γιατροί βρήκαν ότι έχω πολλαπλούν μυέλωμα".

Τέλος, αναφερόμενος στο κομμάτι της αποθεραπείας του τόνισε: "Πριν από 1,5 μήνα έκανα τις πρώτες χημειοθεραπείες. Είμαι έτοιμος για να παλέψω όσο χρειαστεί. Φυσικά, στην αρχή έπαθα σοκ, όμως τώρα είμαι αποφασισμένος να το παλέψω. Η ασθένεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τη ζωή μου".

Ο Ρενέ Χένρικσεν ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΑΒ Κοπεγχάγης. Εκεί παρέμεινε για 11 χρόνια και το καλοκαίρι του 1999 ήρθε στη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό. Ο σπουδαίος Δανός αμυντικός φόρεσε την πράσινη φανέλα για έξι χρόνια και αποτέλεσε αναντικατάστατο μέλος της ομάδας πριν επιστρέψει στην πατρίδα του το καλοκαίρι του 2005 όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2004 υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας της Δανίας μετρώντας 66 συμμετοχές.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ