ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δικαιώθηκε οριστικά ο Ταυλαρίδης για την οφειλή του Παναθηναϊκού

Δικαιώθηκε οριστικά ο Ταυλαρίδης για την οφειλή του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το διαιτητικό δικαστήριο ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την οριστική απόφαση για την προσφυγή του Στάθη Ταυλαρίδη εις βάρος του Παναθηναϊκού επιδικάζοντας το ποσό των 270.000 ευρώ στον έμπειρο άσο.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης δικαιώθηκε οριστικά στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον Παναθηναϊκό καθώς και η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ ήταν υπέρ του έμπειρου αμυντικού ενώ του επιδικάστηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό ως αποζημίωση.

Συγκεκριμένα το τριφύλλι θα πρέπει να καταβάλει στον Ταυλαρίδη το ποσό της τάξεως των 270.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί τόσο σε αποζημίωση για την λύση της συνεργασίας όσο και σε δεδουλευμένα χρήματα στην διάρκεια που βρισκόταν στον Παναθηναϊκό.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε:

"Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Αριθμός απόφασης 2/2017

Δέχεται τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ' αριθμόν 114/2017 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Α’ Ε.Ε.Ο.Δ.) της ΕΠΟ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρατεί την υπόθεση και δικάζει την υπό κρίση προσφυγή.

Αναγνωρίζει τη λύση του από 2-1-2016 συμβολαίου επαγγελματία ποδοσφαιριστή που καταρτίστηκε μεταξύ της καθής η προσφυγή-εκκαλούσης ΠΑΕ και του προσφεύγοντος-εφεσιβλήτου ποδοσφαιριστή, με αποκλειστική υπαιτιότητα της καθής η προσφυγή-εκκαλούσης ΠΑΕ. Υποχρεώνει την καθής η προσφυγή-εκκαλούσα ΠΑΕ, να καταβάλει στον προσφεύγοντα-εφεσίβλητο ποδοσφαιριστή:

i), ως αποζημίωση, το καθαρό ποσό των εκατόν δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (115.000 ευρώ), νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής και

ii), για τα οφειλόμενα ποσά δεδουλευμένων αποδοχών, εξ ευρώ 157.062,88, με το νόμιμο τόκο από τότε που έκαστο κονδύλιο αποδοχών κατέστη απαιτητό, μέχρις εξοφλήσεως".

ΤΙ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΠΑΟ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗ

Σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση αυτό που δεν επιδικάστηκε στον Ταυλαρίδη είναι ένα ποσό της τάξεως των 5.000 ευρώ που αντιστοιχεί στους μισθούς του έμπειρου άσου από τον Παναθηναϊκό και για τους οποίους το δικαστήριο δέχθηκε ότι έχουν καταβληθεί στον πρώην αμυντικό του τριφυλλιού.

Αυτό που θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε σε σχέση με την απόφαση είναι πως οι πράσινοι έχουν ήδη καταβάλει στον Ταυλαρίδη ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα χρήματα που του οφείλονταν για το 2016, όχι όλα, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος προκειμένου να μην έχουν θέμα με την άδεια.

Αυτό που θα κάνει τώρα η πλευρά Ταυλαρίδη είναι μέσα στις επόμενες μέρες να δει τι χρήματα οριστικά εκδίκασε το δικαστήριο στον έμπειρο αμυντικό, τι χρήματα έχει ήδη λάβει και φυσικά να ενημερώσει τους πράσινους για την διαφορά με βάση φυσικά και τους νόμιμους τόκους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του Ταυλαρίδη, ο κ. Πάρης Ατλαμάζογλου, να βρεθεί και με τον υπεύθυνο αδειόδοτησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου προκειμένου να συζητήσει κάποια ζητήματα που προκύπτουν μετά την δικαίωση του πελάτη του.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Φυσικά η απόφαση που βγήκε από το διαιτητικό δικαστήριο υπέρ του Ταυλαρίδη αλλάζει τα δεδομένα εν γένει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών επιδίκασε στον Στάθη Ταυλαρίδη περίπου 270.000 ευρώ και εκεί περιλαμβάνεται κι ένα ποσό 7.600 ευρώ που αφορά την εισφορά αλληλεγγύης.

Δηλαδή το δικαστήριο δέχτηκε για πρώτη φορά πως αυτή η εισφορά δεν αποτελεί ξεχωριστό φόρο αλλά φόρο που πρέπει να πληρώνει η κάθε ΠΑΕ για το συμβόλαιο του κάθε ποδοσφαιριστή. Κάτι που μέχρι τώρα οι ΠΑΕ δεν δέχονταν και για αυτό εξ' άλλου στην έφεση της απόφαση του Ταυλαρίδη η Super League είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Παναθηναϊκού.

Πλέον όμως η υπόθεση αυτή δημιούργησε δεδικασμένο και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένα ντόμινο από εξελίξεις από παίκτες που θα ζητούν να καλύψει η εκάστοτε ΠΑΕ και αυτόν τον φόρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ