ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διεκδικεί τα χρωστούμενα της υπόθεσης Μόρις ο Παναθηναϊκός

Διεκδικεί τα χρωστούμενα της υπόθεσης Μόρις ο Παναθηναϊκός

Τα ισπανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός ανακίνησε την υπόθεση του Νασίφ Μόρις, επειδή έχει ανάγκη από τα χρήματα που του οφείλονται από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο υπαίτιος της ξαφνικής ανακίνησης από τη FIFA της υπόθεσης του Νασίφ Μόρις και της αφαίρεσης των 6 βαθμών από τη βαθμολογική συγκομιδή της Ρασίνγκ Σανταντέρ στη Segunda Division. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την πληροφόρηση από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η Ρασίνγκ οφείλει περίπου 80.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, από το δανεισμό του Νοτιοαφρικάνου αμυντικού το καλοκαίρι του 2009. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες προέβλεπε την καταβολή 150.000 ευρώ για μία σεζόν, αλλά η χρεωκοπία της Ρασίνγκ, δεν επέτρεψε την αποπληρωμή της οφειλής.

Από το 2011 και έκτοτε, η Ρασίνγκ λειτουργεί με βάση τον πτωχευτικό κώδικα του ισπανικού κράτους και ακόμα δεν έχει ξεπληρώσει τα χρέη της. Όμως, ο Παναθηναϊκός φέρεται να κατέφυγε στη FIFA πριν λίγο καιρό και επειδή αυτή λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς, επέβαλλε την ποινή στη Ρασίνγκ.

Η ισπανική ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση της FIFA, παρά τις αντιδράσεις της Σανταντέρ, αφού πρόκειται για υπερκείμενη αρχή. Προσωρινά, πάντως, ανέβαλλε την ακρόαση της Ρασίνγκ, προκειμένου να της δώσει χρόνο για να καθορίσει την υπερασπιστική γραμμή της.

Μένει να αποδειχθεί εάν τελικά ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να λάβει τα χρωστούμενα, τα οποία χρειάζεται.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ