ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεσμεύεται η περιουσία του Αλαφούζου

Δεσμεύεται η περιουσία του Αλαφούζου
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εφημερίδα "Αυγή" αποκαλύπτει πως μετά από απόφαση του κέντρου ελέγχου φορολογίας μεγάλου πλούτου, δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου.

Μια είδηση η οποία μπορεί να έχει σοβαρές προεκτάσεις και στον Παναθηναϊκό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Αυγή", αναφέροντας ότι το κέντρο ελέγχου φορολογίας μεγάλου πλούτου έχει προβεί στην δέσμευση της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου.

Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.

Το σχετικό δημοσίευμα της "Αυγής" αναφέρει:

"Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news.247.gr η εμπλοκή του στη λίστα των 65 cds με στοιχεία των τραπεζών, φαίνεται πως οδήγησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που αφορά τα 65 CD με στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι ελεγχόμενοι καταθέτες πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012, ενώ σε βάρος του Γ. Αλαφούζου, όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει και καταγγελία οικονομικού περιεχομένου.

Διαβάστε την απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ