ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Αλαφούζος EUROKINISSI

Ο τρόπος που διενεργείται η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδεικνύει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει ο μοναχικός χρηματοδότης της εταιρίας τη δεδομένη χρονική περίοδο. Το προσπαθεί για χορηγία ο εφοπλιστής.

Εν μέσω της φημολογίας για επενδυτές ή για συμμέτοχους στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση της έκτακτης ΓΣ για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην διενεργούμενη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΑΜΚ αποφασίστηκε στις 30 Ιουνίου του 2017 και θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Παναθηναϊκού για το επόμενο δίμηνο.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν να καλύψουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ή μέρος τους μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου του 2017. Τότε, εάν υπάρχει μη καλυμμένο κομμάτι και κάποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει κατά την κρίση του για τη διάθεση του αδιάθετου ποσού.

Δεν πρόκειται για μία νέα παράμετρο, αφού ίσχυσε και στις προηγούμενες Αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου. Όμως, πιστοποιεί και τυπικά πως ο κύκλος επαφών που είχε ο Αλαφούζος το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν απέδωσε και κανένας δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να εμπλακεί μετοχικά στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο εφοπλιστής παραμένει προς το παρόν ο μοναδικός χρηματοδότης, έστω και με λιγότερα κεφάλαια.

Βέβαια, η ΑΜΚ που "τρέχει" δεν αναιρεί την πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιος ή ότι αποκλείεται κάθε είδους βοήθεια. Πιθανώς να προκύψει ενίσχυση στην ΠΑΕ μέσω μιας μεγάλης χορηγίας, όπως φαίνεται να προσπαθεί ο Γιάννης Αλαφούζος εδώ και μερικές ημέρες. Όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, η μετοχική σύνθεση δεν θα μεταβληθεί...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ