ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν στεριώνει επιθετικός στον Παναθηναϊκό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

Η γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού παραμένει η ανοιχτή πληγή της φετινής σεζόν, αφού για διαφορετικούς λόγους κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Αναμφίβολα, τα αγωνιστικά προβλήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα στον Παναθηναϊκό επειδή το κυρίαρχο είναι η επιβίωση. Αν η ΠΑΕ χρεοκοπήσει, τότε δεν θα υπάρχει λόγος για άλλα ζητήματα, όπως το ποιος θα παίξει που και αν το ρόστερ είναι μέτριο ή κακό.

Ωστόσο, η αναποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα είναι παροιμιώδης για το Τριφύλλι. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν πετυχαίνει γκολ και αυτό της στοιχίζει απώλειες βαθμών, ακόμα και σε παιχνίδια που τους δικαιούται. Σαφώς, σημαντικό ρόλο παίζει η απουσία ενός δεινού σκόρερ, μετά την πώληση του Μάρκους Μπεργκ.

Οι επιθετικοί που κάλυψαν τη θέση τη φετινή σεζόν τραυματίστηκαν ή δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ή δεν ήταν καν στράικερ... Το Sport24.gr θυμίζει τι έχει προηγηθεί...

ΑΝΤΡΕΣ ΤΣΑΒΕΣ

Ο Αντρές Τσάβες αποκτήθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του Μάρκους Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να πληρώσει 1,35 εκατομμύρια ευρώ στη Μπόκα Τζούνιορς και στη Μπάνφιλντ, όμως οι προσδοκίες από τη σπουδαία μεταγραφή δεν εκπληρώθηκαν. Ο Αργεντινός στράικερ πρόλαβε να παίξει σε 8 παιχνίδια και να σκοράρει 2 γκολ, προτού υποστεί θλάση στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 23 Σεπτεμβρίου και τεθεί νοκ άουτ για δύο μήνες.

Ο Τσάβες χρησιμοποιήθηκε ξανά στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις 25 Νοεμβρίου και μία μέρα αργότερα, αναχώρησε αυτοβούλως για το Μπουένος Άιρες... Δεν επέστρεψε ποτέ στην Αθήνα και πλέον, ανήκει στην Ουρακάν, με την ΠΑΕ να εξοικονομεί τα χρήματα για τη μεταγραφή του. Ο Ουζουνίδης πόνταρε πολλά στον "κομμαντάντε", όμως η ιδιοσυγκρασία του ποδοσφαιριστή και η κατάσταση στο Τριφύλλι, δεν επέτρεψαν την αξιοποίηση του.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ

Η πρώτη σημαντική μεταγραφή του προηγούμενου Ιουλίου, αφού ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε από την Κορίνθιανς έναντι 400.000 ευρώ. Ο Λουτσιάνο Νέβες εντάχθηκε στο ρόστερ με την προοπτική να είναι ο δεύτερος βασικός επιθετικός και πήρε αρκετές ευκαιρίες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος στράικερ υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα στις 20 Σεπτεμβρίου και η επιστροφή του οριοθετείται για τα μέσα Μαρτίου.

Πριν τραυματιστεί, ο Λουτσιάνο έπαιξε 9 παιχνίδια και μοίρασε 2 ασίστ, χωρίς να σκοράρει. Λογικά, θα βγάλει τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό, όμως το μέλλον του για την επόμενη σεζόν είναι αμφίβολο, αφού η διοίκηση επιθυμεί να λύσει το συμβόλαιο του. Η αιτία αφορά ξεκάθαρα τις υψηλές απολαβές του, που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ και που δεν έχουν θέση στην εποχή του πιο ακραίου μνημονίου.

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΜΟΛΙΝΣ

Διατηρήθηκε στο ρόστερ του Τριφυλλιού ως μία φτηνή και αξιόπιστη λύση για την επίθεση, τρίτος στην ιεραρχία πίσω από τους Τσάβες και Λουτσιάνο. Ωστόσο, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τον κατέστησαν βασικό και αναντικατάστατο και κατά γενική ομολογία, ο Γκιγέρμο Μολίνς ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά. Ο Σουηδός στράικερ συμπλήρωσε 21 συμμετοχές, με 7 γκολ και 3 ασίστ, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ωστόσο, ο Μολίνς είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και μετά τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τη Λαμία, στις 10 Ιανουαρίου, δεν έχει αγωνιστεί ξανά λόγω του συνδρόμου των κοιλιακών - προσαγωγών. Ο 30χρονος επιθετικός μετέβη στις Βρυξέλλες και στο Μόναχο, για να δεχτεί συμβουλές από εξειδικευμένους γιατρούς και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2 Μαρτίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Ο Όμρι Άλτμαν είναι ο μοναδικός από την τετράδα των επιθετικών που παραμένει διαθέσιμος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Δυστυχώς, όμως, για τον 50χρονο προπονητή, ο Ισραηλινός δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει σε σταθερή βάση με εξαίρεση μερικές εκλάμψεις. Για του λόγου το αληθές, ο Άλτμαν έχει αγωνιστεί 24 φορές και έχει πετύχει μόνο 3 γκολ, ενώ έχει 1 ασίστ. Διόλου ικανοποιητικός απολογισμός...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

O Παναθηναϊκός τον πήρε δανεικό από τον ΠΑΟΚ την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, για να έχει μία ποιοτική λύση στην επίθεση του. Ο Γιάννης Μυστακίδης ήρθε στην Αθήνα για να πάρει παιχνίδια και στα δύο ματς που πρόλαβε να παίξει, έδειξε τις ικανότητες του. Ωστόσο, οι τραυματισμοί καταδιώκουν τον Ουζουνίδη και ο 24χρονος στράικερ νιώθει ενοχλήσεις στον μηνίσκο, θα υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού και θα μείνει τουλάχιστον έναν μήνα εκτός αγωνιστικών χώρων...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΙΣΠΑΣ

Ο Σωτήρης Πίσπας επιστρατεύτηκε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη λόγω της λειψανδρίας στην επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά. Ασφαλώς, δεν ευθύνεται ο ίδιος που κλήθηκε ξαφνικά να σηκώσει ένα βάρος που δεν του αναλογεί, αφού η προσαρμογή του στην ομάδα έπρεπε να γίνει πιο ομαλά. Ο Πίσπας έχει 9 συμμετοχές, ολιγόλεπτες οι περισσότερες και με δεδομένες τις απουσίες, θα πάρει και άλλες ευκαιρίες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο Ουζουνίδης κατέφυγε σε αλχημείες για την επίθεση και ο Χρήστος Δώνης ήταν η επιλογή του. Ο 24χρονος άρχισε τη σεζόν ως κεντρικός χαφ και έπαιξε 5 φορές μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από τη Θεσσαλονίκη και έπειτα, ο Δώνης μετράει 12 συμμετοχές στην κορυφή της επίθεσης, ελλείψη κλασικού "φουνταριστού". Βέβαια, δεν έχει ανάλογη αποτελεσματικότητα έχοντας μόνο 1 γκολ και 1 ασίστ, αλλά δεν τον βοηθάει η γενικότερη απόδοση του Παναθηναϊκού.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ