ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 1-0 από την Αθλέτικ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ATHLETIC BILBAO - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ATHLETIC BILBAO - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει την ανατροπή για την πρόκριση, αλλά ηττήθηκε 1-0 στο Σαν Μαμές, υποκύπτοντας στην ανωτερότητα της Αθλέτικ και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League. Ο Μουνιαΐν το μοναδικό γκολ στο 23', δοκάρι ο Τσάβες στο 41'.

Όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη της ρεβάνς του Σαν Μαμές και επιβεβαιώθηκαν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η Αθλέτικ δεν έδειξε διάθεση να επιτρέψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και το γκολ του Μουνιαΐν στο 23' ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση μετά το 3-2 της Αθήνας. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντιδράσουν, οι Βάσκοι έλεγξαν το ρυθμό και ήταν πιο απειλητικοί και το τελικό 1-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, είχε μερικές καλές στιγμές, αλλά συνολικά η Αθλέτικ ήταν καλύτερη και πιο ουσιαστική. Ακόμα και μετά το 1-0, έψαξε έστω την ισοπαλία, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει πολύ τον Ερερίν. Ασφαλώς, ένας αντίπαλος του επιπέδου της Μπιλμπάο, ανέδειξε όλες τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες της ομάδας του Ουζουνίδη και τη "χτύπησε" εκεί που πονάει.

Πλέον, το Τριφύλλι επικεντρώνεται στις εγχώριες υποχρεώσεις και με λιγότερα παιχνίδια και με μικρότερη πίεση, έχει τον χρόνο να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Τουλάχιστον, απέφυγε τα χειρότερα που θα έφερνε μία μεγάλη σε έκταση ήττα, μιας και ο αποκλεισμός από την Αθλέτικ δεν θεωρείται αποτυχία.

Πάντως, ήταν η πρώτη φορά που ο Ουζουνίδης έπαιξε με τρεις στόπερ στην άμυνα και αυτό είναι ίσως ένα δείγμα ότι σκέφτεται και άλλες τακτικές, πλην του αγαπημένου του 4-4-2. Σε κάθε περίπτωση, θα φανεί στο άμεσο μέλλον εάν επίκειται να δούμε ένα διαφορετικό σύστημα από την αρχή του ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: San Mames, Bilbao

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Φρεντερίκ Χακέ (Γαλλία), Χικάμ Ζακρανί (Γαλλία)

4ος: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)

ΑΘΛΕΤΙΚ (Κούκο Θιγάντα): Ερερίν, Λέκουε, Ετσεΐτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Ετσεμπαρία (73' Ρίκο), Σουσαέτα (64' Γουίλιαμς), Ίνιγο Κόρδοβα, Μουνιαΐν (79' Ακέτσε), Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (66' Μολίνς), Λουντ (68' Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74' Δώνης).

Γκολ: Μουνιαΐν 23'

Κίτρινες: Γιόχανσον 27', Λουτσιάνο 34', Λέκουε 75'

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΙΝΔΙΟΥ

Παρά τη δήλωση του ότι θα διαχειριστεί τον Αντούριθ, εντούτοις ο Κούκο Θιγάντα τον άρχισε στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-2-3-1 της Αθλέτικ. Ο Ερερίν ήταν στην εστία, οι Λέκουε, Ετσεΐτα, Λαπόρτ και Μπαλενθιάγκα στην τετράδα της άμυνας, οι Σαν Χοσέ και Ετσεμπαρία οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Σουσαέτα, Κόρδοβα και Μουνιαΐν εναλλάσσονταν στις θέσεις πίσω από τον Αντούριθ.

Ο Ουζουνίδης διατήρησε το 4-4-2, με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Κολοβέτσιο, Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, τους Γιόχανσον και Χουλτ δεξιά και αριστερά, τους Ζέκα και Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, τους Λουντ και Καμπέσας ως πλάγιους χαφ και τους Λουτσιάνο, Τσάβες ως επιθετικό δίδυμο.

Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανές ότι η Αθλέτικ ήθελε ένα γκολ για να εδραιώσει την κυριαρχία της. Στο 4' ο Γιόχανσον πρόλαβε με τάκλιν πριν ο Αντούριθ σουτάρει στο πέναλτι και στο 11' ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε προ του Κόρδοβα. Ο Αντούριθ είχε πλασέ στο δοκάρι στο 15', όμως ήταν σε θέση οφσάιντ που ξέφυγε της προσοχής του επόπτη.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το γκολ στο 23', όταν ο Αντούριθ κοντρόλαρε ανενόχλητος τη μπάλα με τον Κολοβέτσιο και τον Κουτρουμπή να τον αφήνουν αμαρκάριστο, εκείνος πάσαρε στον επερχόενο Σουσαέτα, ο οποίος γύρισε παράλληλα στον Μουνιαΐν και αυτός σε κενή εστία σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσάβες στο 41', όταν ο Αργεντινός σούταρε από πλάγια θέση και σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λουτσιάνο σούταρε έξω από την περιοχή του Ερερίν και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΤΟΠΕΡ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο: με την Αθλέτικ να πιέζει και να απειλεί. Ο Αντούριθ ξέφυγε σε δύο περιπτώσεις, στο 47' και στο 51', αλλά το πλασέ και η κεφαλιά του κατέληξαν άουτ. Η πίεση της Αθλέτικ συνεχίστηκε και στο 55' ο Σαν Χοσέ σούταρε από μακρινή απόσταση, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει σε κόρνερ.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ουζουνίδης έπαιξε για πρώτη φορά με τρεις στόπερ, μεταβάλλοντας το 4-4-2 σε 3-4-3 και στη συνέχεια, εφάρμοσε τη φουλ επίθεση με τη χρησιμοποίηση των Άλτμαν και Λουτσιάνο ως κεντρικών χαφ, μπροστά από τον Ζέκα.

Ωστόσο, η τακτική δεν του βγήκε και η Αθλέτικ εξακολούθησε να υπερέχει του Παναθηναϊκού. Στο 71' ο Γουίλιαμς βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βλαχοδήμος του έκλεισε έγκαιρα το οπτικό πεδίο και τον ανάγκασε να πλασάρει άουτ. Μετά από δύο λεπτά, ο Λουτσιάνο σούταρε άουτ από μακρινή απόσταση, στην πρώτη τελική του Τριφυλλιού στο β' μέρος.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε την ισοφάριση στο 87', όταν ο Άλτμαν πάσαρε στον Λουτσιάνο στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ. Ο Μολίνς δοκίμασε να απειλήσει στο 92', όμως το σουτ δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο Ερερίν. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, στο 1-0 της ρεβάνς...

Μπιλμπάο - Παναθηναϊκός 1-0 (highlights)

Η φάση του αγώνα

Ίσως αν ο Παναθηναϊκός είχε μία πιθανότητα να πετύχει το θαύμα της ανατροπής, αυτή να χάθηκε με το δοκάρι του Τσάβες στο 41'... Ο Αργεντινός έκανε ωραίο πλασέ αλλά στάθηκε άτυχος και μαζί του, εξανεμίστηκε η όποια επιθετικότητα που είχε το Τριφύλλι.

Ο διαιτητής

Ο Γάλλος διαιτητής Μπαστιέν πέρασε απαρατήρητος και σφύριξε λίγες φορές, επιτρέποντας να υπάρξει περισσότερος καθαρός χρόνος. Βοηθήθηκε από τη συμπεριφορά των παικτών, αφού δεν δημιουργήθηκε ένταση και από τη ροή του ματς, αφού δεν συνέβησαν δύσκολες φάσεις, με εξαίρεση το χέρι στο κοντρόλ του Αντούριθ στο 1-0.

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Αρίτζ Αντούριθ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο ουσιαστικός δημιουργός του γκολ του Μουνιαΐν, κρατούσε συνεχώς χαμηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού, ανοίγοντας τους διαδρόμους και βρέθηκε πολλές φορές σε θέση βολής, ξεφεύγοντας από την επιτήρηση των Κουτρουμπή - Κολοβέτσιου.

Μας άρεσε

Για πρώτη φορά, ο Ουζουνίδης εγκατέλειψε το 4-4-2 και δοκίμασε άμυνα με τρεις στόπερ, προσαρμοζόμενος στις συνθήκες του παιχνιδιού. Μένει να φανεί εάν θα αποπειραθεί ξανά παρόμοια μεταβολή ή ήταν κάτι παροδικό.

Δεν μας άρεσε

Η φάση του πρώτου γκολ αρχίζει από την άνεση με την οποία ο Αντούριθ κατέβασε μία βαθιά μπαλιά, έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Οι Κολοβέτσιος και Κουτρουμπής έμειναν να τον κοιτούν και δεν τον εμπόδισαν να γυρίσει μέτωπο προς την εστία, με αποτέλεσμα εκείνος να εκμεταλλευτεί την προώθηση των συμπαικτών του.

Photo credits:Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ