ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν ήρθαν τα γκολ, έρχονται λεφτά

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που ανέδειξε τη σκληρή αλήθεια για τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο, που κατάλαβε ότι πρέπει να πληρώσει.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου απλά και ωραία, γιατί ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Άλλωστε, δεν πρόκειται για... πυρηνική φυσική και όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, αντιλήφθηκαν τον λόγο. Ο ΠΑΣ είχε έναν αποτελεσματικό και έξυπνο επιθετικό, ο οποίος καραδοκούσε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντίπαλων αμυντικών. Ο Πέδρο Κόντε έκανε τη διαφορά στους Ζωσιμάδες και σκόραρε δύο φορές, χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσει ιδιαίτερα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει καταλήξει να μην έχει επιθετικό. Ο Χρήστος Δώνης προσπαθεί σκληρά και χάρη στην αντίληψη και την προσαρμοστικότητα του, στέκεται αξιοπρεπώς, αλλά απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, δεν αρκεί. Ο Όμρι Άλτμαν έχει εξάρσεις και δεν διακρίνεται για τη σταθερότητα του, ενώ ο Γιάννης Μυστακίδης όσο είχε δυνάμεις, ήταν απειλητικός, κινητικός, αλλά δεν είχε σωστό τελείωμα. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι έτοιμος και χρειάζεται χρόνο.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει ελλείψεις και σε άλλες θέσεις, αλλά το κενό που "κραυγάζει" τοποθετείται στο 9άρι. Για την ακρίβεια, είναι αυτό που κοστίζει περισσότερο από κάθε άλλο, αφού δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά δεν αξιοποιούνται. Ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική, εάν ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί στο σκορ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την άλλη, ο Κόντε πέτυχε τα δύο γκολ όχι μόνο λόγω των ικανοτήτων του, αλλά και εξαιτίας των ατομικών λαθών των αμυντικών του Τριφυλλιού. Στο πρώτο γκολ ο Οικονόμου αφήνει αδικαιολόγητο χώρο στον Ισπανό επιθετικό, ενώ στο δεύτερο οι Κολοβέτσιος και Γιόχανσον χάνουν εύκολα τις προσωπικές μονομαχίες. Είναι αδικαιολόγητο για τόσο έμπειρους ποδοσφαιριστές να αντιδρούν τόσο επιπόλαια. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να μεταμορφωθούν σε... Μολέντο, αλλά δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ρονάλντο και τον Μέσι. Ικανός στράικερ ο Κόντε, αλλά δεν μιλάμε για τον Μπενζεμά...

ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει, είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ασφαλώς, φέρει ευθύνες και είναι ο υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του ρόστερ, όμως έχει το δικαίωμα να κριθεί υπό κανονικότητα και τέτοια δεν υφίσταται στον Παναθηναϊκό.

Εννοείται πως η προτεραιότητα είναι η αποφυγή της κατάρρευσης εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να θέσει έναν στόχο για να πορευτεί αγωνιστικά. Όχι τίποτα εξωπραγματικό, αλλά να υπάρχει ένας μπούσουλας. Η ομάδα χρειάζεται ένα πλάνο και να διεκδικεί κάτι στο γήπεδο, αλλιώς θα περιφέρεται άσκοπα. Κάθε οργανισμός πρέπει να ψάξει τον σκοπό του, ώστε να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες του και να διατηρηθεί "ζωντανός".

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται, ώστε να προσπαθούν και να βελτιώνονται. Αναμφίβολα, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεν συμβάλλουν στην ομαλότητα και δεν επιτρέπουν στον προπονητή να απαιτήσει περισσότερα. Όμως, οι παίκτες που έμειναν έχουν αποδεχτεί το εργασιακό περιβάλλον στο Τριφύλλι και κακά τα ψέματα, μερικοί δεν εντάσσονταν στο έμψυχο δυναμικό σε εποχές ευμάρειας.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εκεί που φαίνεται να κινείται κάτι, είναι στο οικονομικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος αντιλήφθηκε ότι με τον τρόπο που ενήργησε μέχρι σήμερα, είτε θα χρεωθεί τη χρεοκοπία της ΠΑΕ και ένα τεράστιο πλήγμα στο επιχειρηματικό πρεστίζ του, είτε θα πληρώνει ανεξέλεγκτα και δεν θα απαλλαγεί ποτέ. Επομένως, ο εφοπλιστής έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει για να βγει η σεζόν.

Φυσικά, δεν μιλάμε για αναθεώρηση της στάσης του. Σε καμία περίπτωση. Απλώς, ο Αλαφούζος κατάλαβε ότι πρέπει να πληρώσει, ώστε να μπει η ΠΑΕ σε μία σειρά και να δώσει τη δυνατότητα στη διοίκηση να αποκτήσει ένα σχέδιο. Διότι για τον Αλαφούζο το ζητούμενο είναι η εταιρία με τα έσοδα της, να έχει έναν χαμηλό προϋπολογισμό και να εξυπηρετεί τα χρέη της. Αλλά, αυτό δεν συμβαίνει μαγικά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δεν ήρθαν τα γκολ, έρχονται λεφτά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαφώς, δεν πρόκειται να εισρεύσουν ξαφνικά εκατομμύρια στο ταμείο. Ούτε θα καλυφθεί με μιας το άνοιγμα. Η διοίκηση θα επιμείνει στην πλήρη περιστολή δαπανών και κάθε διαπραγμάτευση θα διεξάγεται με σκληρούς όρους και στο όριο. Όμως, πλέον υπάρχει μία ομπρέλα προστασίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πρακτικά, πρόκειται για το λογαριασμό της απεμπλοκής... Γιατί κακά τα ψέματα, το μόνο που θέλει ο Αλαφούζος είναι να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό. Το ιδανικό θα ήταν να ενδιαφερθεί ένας επιχειρηματίας για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και το ελάχιστο, ο μεγαλομέτοχος να διακόψει τελείως τη χρηματοδότηση. Μέχρι να συμβεί το πρώτο, ο Αλαφούζος προσπαθεί να πετύχει το δεύτερο...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πασάς ο Κόντε, 2-1 ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό
Πού ΠΑΣ χωρίς φορ;
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ