ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

“Δάκτυλο” Μαρινάκη βλέπει ο Αλαφούζος

“Δάκτυλο” Μαρινάκη βλέπει ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

“Μπλέκονται” άραγε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών; Η πλευρά του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ δεν έχει καμία αμφιβολία επ' αυτού...

Δύο ήταν οι σημαντικές αναφορές στην τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, μετά την είδηση περί δέσμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου.

Η πρώτη αναφορά: “ Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)”.

Ίσως πολλοί να εκτιμούν πως εννοεί κυβερνητικά στελέχη, όμως η πραγματικότητα είναι πως σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του “φωτογραφίζει” ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα διεκδικούν και τηλεοπτική άδεια. Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί; Μόνο ένας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν κατονομάζεται ασφαλώς, στην ανακοίνωση του Αλαφούζου ο πρώην μέτοχος του ΣΚΑΪ και νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όμως είναι ο μοναδικός που σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Αλαφούζο “αντιμάχεται λυσσωδώς” τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, στο mediaκό και ποδοσφαιρικό τοπίο.

Οι ίδιοι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου εκτιμούν πως για τον έλεγχο και τη δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε στον μεγαλομέτοχο του ΣΚΑΪ υπήρχε “πράσινο φως” και από κυβερνητικά στελέχη, όμως κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν μπορεί να αποδειχθεί, αλλά θεωρητικά δεν... συμφέρει και την κυβέρνηση. Διότι αν θεωρηθεί – όπως λέγεται στα πέριξ του περιβάλλοντος Αλαφούζου – πως η σημερινή είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής προκειμένου να “πιεστεί” οικονομικά και να μειοδοτήσει τελικά στον... πλειστηριασμό για την τηλεοπτική άδεια, ποιο το όφελος της κυβέρνησης που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα και πιο δυνατό “συναγωνισμό” από τους υποψήφιους; Από την πλευρά Αλαφούζου, πάντως, είναι δεδομένο πως δεν θεωρούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και... σύμμαχό τους!

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα αναφορά στην ανακοίνωση του Αλαφούζου αγγίζει το timing της δικαστικής απόφασης. “Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη" τονίζεται σχετικά. Καθίσταται σαφής από την πλευρά του αφεντικού της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η εκτίμησή του για προσχεδιασμένο “χτύπημα” προκειμένου να πολλαπλασιαστούν τα εμπόδια στην διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας. Μια άδειας η οποία, παρεμπιπτόντως, μπορεί να κοστίσει μέσω του πλειστηριασμού σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ακόμη και στα 60 ή και στα 70 εκατ. Ευρώ!

Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ του news247.gr, αφορμή για την έναρξη του ελέγχου από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (που εντόπισε αδυναμία δικαιολόγησης ποσού άνω των 50 εκατ. ευρώ από τον Γιάννη Αλαφούζο) στάθηκε ανώνυμη καταγγελία, ενδεχομένως πρώην συνεργάτη που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για την περίοδο 2000- 2012. Καταγγελία η οποία σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ κρίθηκε αξιόπιστη μετά την κλήση μαρτύρων, που στο παρελθόν εργάζονταν στον ΣΚΑΪ!

Προς το παρόν “ανέγγιχτος” ο Παναθηναϊκός, αλλά...

Πώς μπορούν όλα αυτά να επηρεάσουν τη λειτουργία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Συνεργάτες του Αλαφούζου επισημαίνουν ότι η σημερινή εξέλιξη δεν οδηγεί στο “πάγωμα” των λογαριασμών του, και ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να διακινεί τα κεφάλαιά του, αρκεί να δικαιολογεί στο 100% την κατεύθυνσή τους. Εξ ου και υπογραμμίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την λειτουργία του Τριφυλλιού.

Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, το πρόβλημα ρευστότητας στην ΠΑΕ είναι δεδομένο αυτή την περίοδο, παρά τα σημαντικά ποσά για τα οποία έχει δεσμευτεί η εταιρεία με επτά μεταγραφές, ενώ αρκετές είναι οι εκκρεμότητες και με ενδεχόμενες αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στο προσεχές μέλλον. Οφειλές διακανονίζονται σε πολλές δόσεις οι οποίες κατά κανόνα καταβάλλονται, αλλά η καθυστέρηση στη μισθοδοσία ορισμένων υπαλλήλων για δύο μήνες ήταν πρόσφατα ανησυχητική ένδειξη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόβλημα στη λειτουργία της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν υπάρχει, αλλά η πρόκριση επί της Μπρόντμπι θα είναι καθοριστική για το ταμείο της ΠΑΕ και την “αποσυμπίεση” δεδομένων των τουλάχιστον 4,5 εκατ. Ευρώ που θα αποφέρει με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ