ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτός είναι ο Ρόμπιν Λοντ

Αυτός είναι ο Ρόμπιν Λοντ

Το Sport24.gr σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε πολλά για τον Ρόμπιν Λοντ και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Δείτε βίντεο με τα γκολ και τις ασίστ του.

Μετά τον Νίκο Καλτσά ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει και τη δεύτερη μεταγραφή του. Ο λόγος για τον 22χρονο Φινλανδό Ρόμπιν Λοντ ο οποίος αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα της Ελσίνκι.

Ποιο είναι όμως το μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού; Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από μία μικρή ομάδα του Ελσίνκι πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 17 ετών. Η Ελσίνκι συνηθίζει να επενδύει σε νεαρούς παίκτες τους οποίους αργότερα πουλά και μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Ρόμπιν Λοντ.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

Παρακολουθώντας τα βίντεο από τα παιχνίδια της Ελσίνκι εκείνο που καταλαβαίνει εύκολα κανείς είναι ότι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται σε τρεις θέσεις. Μπορεί να παίξει είτε ως "8άρι", είτε ως αριστερός μέσος, είτε ως δεκάρι παλιάς κοπής.

Του αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια, ενώ κάνει πολλές κινήσεις χωρίς αυτή πατώντας περιοχή ως κρυφός επιθετικός. Το καλό του πόδι είναι το αριστερό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί εξίσου καλά και το αριστερό. Στο βίντεο που ακολουθεί θα μπορέσετε να διαπιστώσετε ότι "παίζει" αρκετά και με το δεξί.

Γενικότερα έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του δοκιμάζοντας αρκετά σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (κυρίως με το αριστερό πόδι), ενώ ήταν ένας από τους παίκτες που αναλάμβαναν να εκτελέσουν τα στημένα για την Ελσίνκι. Μία άλλη παράμετρος του παιχνιδιού του είναι ότι μπορεί να κινηθεί αρκετές φορές και προς τα δεξιά για να μπορέσει να συγκλίνει.

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ελσίνκι. Σε δώδεκα παιχνίδια έπαιξε σε όλα (στα περισσότερα από αυτά για ολόκληρο το 90λεπτο), έχοντας δύο γκολ και τρεις συμμετοχές. Συνολικά μετρά 122 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 22 γκολ και 17 ασίστ σε περίπου 8.300 λεπτά συμμετοχής. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκει δίχτυα περίπου ανά τέσσερα παιχνίδια.

Παράλληλα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Φινλανδίας έχοντας παίξει και σε δύο φιλικά με την εθνική ομάδα των ανδρών. Για την ακρίβεια έπαιξε στη φιλική ήττα από το Μεξικό τον Οκτώβριο του 2013 με 4-2 και στην επικράτηση με 1-0 επί της Σουηδίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Η καριέρα του σε αριθμούς:

Σεζόν

Πρωτάθλημα

Κύπελλο

Λιγκ Καπ

Τσάμπιονς Λιγκ

Γιουρόπα Λιγκ

2010-11

2(1)

-

-

-

-

2011-12

18(2)

2

9

-

-

2012-13

28(7)

-

5

1 (προκριματικά)

-

2013-14

28(6)

4(1)

1

-

-

2014-15

5

2(1)

5(2)

4(1)

8(1)

Σύνολο

81(16)

8(2)

20(2)

5(1)

8(1)

* Τα στοιχεία είναι από την σελίδα "transfermarkt".

** Εκτός παρένθεσης οι συμμετοχές και εντός τα γκολ του.

Δείτε σε βίντεο τα πολλά από τα γκολ του και τις ασίστ του:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ