ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτοί είναι οι επτά επαγγελματίες των Νέων του Παναθηναϊκού

Αυτοί είναι οι επτά επαγγελματίες των Νέων του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους επτά ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού που υπέγραψαν το πρώτο επαγγελματικό τους συμβόλαιο.

Η νουβέλ βαγκ του Παναθηναϊκού είναι εδώ με 14 ταλαντούχα παιδιά να υπογράφουν τ ο πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο την Τρίτη. Το όνειρο τους πραγματικότητα έκαναν επτά παιδιά από την ομάδα Νέων και επτά παιχνίδια την ομάδα των Εφήβων.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους επτά ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού. Πότε ήρθαν; Σε ποια ομάδα αγωνίζονταν πριν από το Τριφύλλι; Σε ποια θέση έπαιζαν προτού πάνε στο "Γ. Καλαφάτης" και την Παιανία; Μέχρι πότε έχουν συμβόλαιο με τους πράσινους;

Ο βενιαμίν των επτά και ηγέτης της Κ17

Ονοματεπώνυμο: Λεωνίδας Καλομοίρης

Ημ. Γέννησης: 8 Μαΐου 2000

Θέση: Κεντρικός μέσος

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

Ο Λεωνίδας Καλομοίρης εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελεί το μικρότερο μέλος της Κ20 που έγινε επαγγελματίας. Ο Καλομοίρης ήρθε από τις ακαδημίες του Δήμου Ηρακλείου και πάντα αγωνιζόταν στη θέση που παίζει και σήμερα, αυτή του οργανωτή.

Ο προπονητής του τριφυλλιού που τον είχε εντοπίσει ήταν ο Άρης Κυριαζής, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτηση του μετά από δυο φιλικά που έκανε τότε η ομάδα του με τον Παναθηναϊκό και στα οποία είχαν νικήσει οι ακαδημίες του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Καλομοίρης είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων, ήταν αρχηγός του Τριφυλιού στα πρωταθλήματα της Super League U15 και U17 και φυσικά βρίσκεται στον προθάλαμο της Εθνικής Νέων.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "πολυεργαλείο" της μεσαίας γραμμής

Ονοματεπώνυμο: Αντριάνο Σκεντεράι

Ημ. Γέννησης: 26 Απριλίου 2000

Θέση: Μέσος

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

Ο Αντριάνο Σκεντεράι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2009 προερχόμενος από τον δημοτικό αθλητικό όμιλο Πετρούπουλης. Δεν έπαιζε πάντα στη θέση που αγωνίζεται τώρα καθώς έχει ξεκινήσει ως αριστερός εξτρέμ και εν συνεχεία έχει παίξει και ως αριστερός μπακ αλλά και ως στόπερ προτού καθιερωθεί ως "οχτάρι".

Ο "Σκέντε", όπως τον φωνάζουν όλοι, πήρε μέρος στα δοκιμαστικά που έγιναν το 2009 για τους γεννηθέντες το 2000 και επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του τριφυλλιού που διέκριναν το ταλέντο του. Ο 17χρονος μέσος είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων και βρίσκεται στον προθάλαμο της Εθνικής Νέων.

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Τον ανακάλυψαν στην Ερέτρια

Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Σέχου

Ημ. Γέννησης: 1 Μαρτίου 2000

Θέση: Επιθετικός

Διεθνής: Εθνική Αλβανίας

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

Ο Χρήστος Σέχου εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού πριν από 2,5 χρόνια και μέχρι τότε αγωνιζόταν στην ακαδημία Ερέτριας. Οι πράσινοι τον εντόπισαν όταν ο Κώστας Φρατζέσκος έκανε ένα τουρνουά στην Ερέτρια και εκεί βρέθηκαν οι σκάουτ του τριφυλλιού που αμέσως τον ξεχώρισαν.

Ο Σέχου που τότε αγωνιζόταν ως δεκάρι πήγε για δοκιμή στο Τριφύλλι και αμέσως οι πράσινοι εισηγήθηκαν την απόκτησή του καθιερώνοντας τον όμως ως φορ. Ο 17χρονος επιθετικός, πλέον, μένει εσώκλειστος στο "Γ. Καλαφάτης" ενώ είναι και αυτός διεθνής με την Εθνική Αλβανίας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένας Κρητικός στο τριφύλλι

Ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης

Ημ. Γέννησης: 12 Ιανουαρίου 1999

Θέση: Μέσος

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2019

Ο Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού τον Σεπτέμβριο του 2013 προερχόμενος από την Επισκοπή Ρεθύμνου απ' όπου και κατάγεται. Ο 18χρονος μέσος έπαιζε από τη πρώτη στιγμή ως κεντρικός χαφ ενώ και τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως "δεκάρι" και ως "οκτάρι".

Οι πράσινοι είχαν ξεχωρίσει τον Ξεπαπαδάκη από έναν αγώνα της μικτής Κρήτης στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Γιώργο Σίμο να βλέπει τον νεαρό μέσο και να εισηγείται τη δοκιμή του το καλοκαίρι του 2013. Ο Κρητικός ποδοσφαιριστής ξεχώρισε και αμέσως δόθηκε το "Ο.Κ." ώστε να αποκτηθεί και να παραμείνει εσώκλειστος στο "Γ. Καλαφάτης". Ήταν διεθνής με την Εθνική Παίδων.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παράδοση στους γκολκίπερς

Ονοματεπώνυμο: Κώστας Χαλκίδης

Ημ. Γέννησης: 3 Ιουνίου 1998

Θέση: Τερματοφύλακας

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2019

Ο Κώστας Χαλκίδης εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2014-15. Ο 19χρονος γκολκίπερ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο από τα 6 έως τα 12 και στη συνέχεια επιλέχθηκε από την ελίτ ακαδημία της Άρσεναλ στο Λουτράκι.

Δεν αγωνιζόταν πάντα κάτω από τα γκολπόστ καθώς αρχικά ξεκίνησε ως μέσος και από την ηλικία των 8 άρχισε να υπερασπίζεται την εστία των ομάδων όπου αγωνιζόταν.

Ο Χαλκίδης πήγε στον Παναθηναϊκό από την ελίτ ακαδημία της Άρσεναλ με τους Λάκη Παπαιωάννου και Γιώργο Τόλια να τον προτείνουν για δοκιμαστικά στον Παναθηναϊκό. Επιλέχθηκε από τον τότε προπονητή τερματοφυλάκων του τριφυλλιού, Βαγγέλη Λάππα για να παραμείνει στην ακαδημία. Είναι και αυτός διεθνής με την Κ17.

Αυτοί είναι οι επτά επαγγελματίες των Νέων του Παναθηναϊκού

Από την ακαδημία Ρότσα στον Παναθηναϊκό

Ονοματεπώνυμο: Ίγκλι Ντόκο

Ημ. Γέννησης: 18 Ιανουαρίου 1999

Θέση: Αριστερό μπακ

Διεθνής: Εθνική Αλβανίας

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2019

Ο Ίγκλι Ντόκο εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2009 και είναι και αυτός ένας από τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής του τριφυλλιού. Αγωνιζόταν στις ακαδημίας του Χουάν Ραμόν Ρότσα και φυσικά ο παλαίμαχος προπονητής και ποδοσφαιριστής ων πράσινων εισηγήθηκε την ένταξη του στο τριφύλλι.

Ο Ντόκο από την αρχή έπαιζε ως αριστερός μπακ, θέση την οποία καλύπτει και σήμερα στην Κ20 του Παναθηναϊκού έχοντας εξαιρετική παρουσία. Είναι και αυτός διεθνής με την Εθνική Αλβανίας καθώς η καταγωγή του είναι από τη γειτονική χώρα. Βέβαια στην Ελλάδα βρίσκεται από πολύ μικρή ηλικία και έχει μεγαλώσει εδώ.

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.  ( Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ. ( Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο πιο παλιός στην ακαδημία

Ονοματεπώνυμο: Αντώνης Οικονομόπουλος

Ημ. Γέννησης: 9 Μαΐου 1998

Θέση: Δεξί μπακ/στόπερ

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2019

Ο Αντώνης Οικονομόπουλος εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2007-08 και συμπληρώνει δέκα χρόνια στα τμήματα υποδομής των πράσινων όντας ένας από τους πιο παλιούς στο τριφύλλι! Πριν ενταχθεί στην ακαδημία του Παναθηναϊκού είχε αγωνιστεί για ένα χρόνο στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Από τη πρώτη στιγμή που πέρασε τις πύλες της Παιανίας έπαιζε ως δεξιός μπακ, θέση που καλύπτει μέχρι σήμερα όπως και αυτή του στόπερ. Ο Οικονομόπουλος πήγε στον Παναθηναϊκό καθώς πέρασε από τρία δοκιμαστικά τεστ το καλοκαίρι του 2007 μαζί με πολλά παιδιά, γιατί τότε δεν υπήρχε το αντίστοιχο ηλικιακό γκρουπ. Όπως και οι υπόλοιποι έτσι και ο 19χρονος άσος είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες φτάνοντας μέχρι την Κ17.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

*Η παρουσίαση έχει γίνει με βάση την ηλικία των επτά νεαρών ποδοσφαιριστών. Από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ