ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου

Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τις Redstone, Blue Rock και AECOM και τη μέχρι τώρα δράση τους.

Στη γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδιά του σχετικά με την επόμενη επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα πλάνα του για την επένδυση στο ΟΑΚΑ και την πρόταση που έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του τρεις εταιρίες ήταν εκείνες που έδειξαν ενδιαφέρον για το πρότζεκτ και πρόκειται για τις Redstone, Bluerock και AECOM.

Πρόκειται για ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων.

AECOM: Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Αμερικανικός κολοσσός στο χώρο των κατασκευών δε χρειάζεται συστάσεις. Η μόνιμη παρουσία του σε όλες τις λίστες του Forbes και με έσοδα που αγγίζουν τα 18.2 δισεκατομμύρια δολάρια επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ιδρύθηκε το 1990, αριθμεί περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και πρότζεκτς που τρέχουν σχεδόν σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Η AECOM αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου της.

Μάλιστα, έχει αναμειχθεί και σε πολλά έργα που αφορούν τον αθλητισμό αφού ήταν από τις εταιρίες που ανέλαβαν να τρέξουν τα πρότζεκτ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) και του Ρίο (2016). Παράλληλα, έχει κατασκευάσει το "Barclays Center" στο Μπρούκλιν και το Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα, ενώ έτρεξε και το πρότζεκτ του "Ferrari World" στο Άμπου Ντάμπι.

Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου

Πάνω το "Barclays Center" στο Μπρούκλιν και κάτω το Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα.

Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου
Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου

Το Ολυμπιακό Κέντρο στο Ρίο

Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες - συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου

Το ποδοσφαιρικό στάδιο Al Wakrah που κατασκευάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

REDSTONE: Η ΕΠΕΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ PROJECTS

Πρόκειται για μία εταιρία η οποία ειδικεύεται στις επενδύσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της προχωρά σε επενδύσεις με μεγάλο χρονικό ορίζοντα ο οποίος ξεκινά από τα πέντε χρόνια και φτάνει στα 99. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επενδυτικών της σχεδίων και ήδη έχει αναμειχθεί σε πολλά πρότζεκτ και συνολικά έχει ρίξει στην αγορά περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σύνηθες ποσό που επενδύουν ξεκινά από τα 50 εκατομμύρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 εκατομμύρια, ανάλογα με το πρότζεκτ. Εκείνο που ξεκαθαρίζουν τα στελέχη της είναι ότι δεν βοηθούν μονάχα σε ένα κομμάτι του πρότζεκτ, αλλά προσφέρουν σε οποιοδήποτε τομέα χρειαστεί, για να μπορέσουν να βοηθήσουν το πρότζεκτ πάνω στο οποίο έχουν επενδύσει να επιτύχει.

Έχει εμπλακεί σε πολλές πίστες της Formula1, αλλά και σε συλλόγους με βασικό σκοπό την εξεύρεση εσόδων και χορηγιών. Συγκεκριμένα, έχει αναμειχθεί τόσο με την Εσπανιόλ όσο και με την Μαρσέιγ, ενώ μονομάχησε με το επενδυτικό σχήμα από την Κίνα για τη Μίλαν χωρίς να καταφέρει να την κάνει δική της.

BLUE ROCK: TO ΔΥΝΑΜΙΚΟ FUND ΣΤΟ REAL ESTATE

Η Blue Rock είναι μία εταιρία η οποία έχει εξειδίκευση στη μεγιστοποίηση των κερδών διάφορων πρότζεκτ στα οποία αναμειγνύεται. Στην επίσημη σελίδα της αναφέρει ότι ο βασικός της στόχος είναι να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν οι πελάτες της και οι επενδύσεις σε μεγάλα πρότζεκτ. Ανάμεσα στα πρότζεκτ που έχει επενδύσει είναι το νέο Γουέμπλεϊ και στόχος της ήταν να φτιάξει ένα πλάνο για να μπορέσει αυτό να έχει τα περισσότερα δυνατά έσοδα. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι θα φέρει έσοδα περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε βάθος δεκαετίας.

Παράλληλα, είχε εμπλακεί σε διάφορα στάδια όπως είναι το Ντραγκαό, η VTB Arena στη Μόσχα και η Vodafone Arena της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ