ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυλωνίτης: "'Επαιξε ρόλο η παιδική αγάπη, είμαι Παναθηναϊκός από μικρός"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Αυλωνίτης μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για την έλευση του στον Παναθηναϊκό, το 3-5-2 αλλά και το γεγονός πως όταν ήταν μικρός ήταν φίλος των πράσινων.

Πλην του Γιάννη Μυστακίδη στην κάμερα της "NOVA" μίλησε την Πέμπτη και ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στην έλευση του στον Παναθηναϊκό, στο 3-5-2 που ταιριάζει καλύτερα στο τριφύλλι, στην παρουσία του στον Ολυμπιακό ενώ αποκάλυψε πως μικρός ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ο Αυλωνίτης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των πληρωμών λέγοντας πως όλοι επιθυμούν μια ενημέρωση για να γνωρίζουν τι γίνεται και όχι κάτι παραπάνω.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού:
«Ο Έλληνας μπορείς να σταθεί στο εξωτερικό. Οι ξένες χώρες δεν υπολογίζουν τόσο πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα. δεν το έχουν σε υπόληψη. Ταλέντο υπάρχει, το πρωτάθλημα μας είναι καλό αγωνιστικά όμως με όλα αυτά που γίνονται εξωαγωνιστικά, πέφτει πολύ στα μάτια των ξένων ομάδων. Είναι καλό να πηγαίνει ο έλληνας στο εξωτερικό από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται στην ομάδα που ανήκει και να ανοίγει το φτερά του σε άλλα πρωταθλήματα».

Γιατί δεν είναι βασικός και αν είναι καλά:
«Είμαι υγιείς. Το μόνο θέμα που είχα ήταν ότι ήμουν πίσω από φυσική κατάσταση. Είμαι καλά αλλά μόνο ο προπονητής μπορεί να απαντήσει».

Για το πώς αισθάνεται:
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι καλά, έχω πίστη στον εαυτό μου, είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου ζητηθεί. Ο προπονητής αποφασίζει πότε θα παίξω. Είναι καλή η παρουσία μου ως τώρα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια εκτός έδρας νίκη για να πάρει τον αέρα και στα εκτός έδρας παιχνίδι. Μας έχει κοστίσει ως τώρα η παρουσία μας εκτός έδρας. Μακάρι να έρθει στα Γιάννινα κόντρα σε μια καλή ομάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι μόνιμα στις υψηλές θέσεις.

Και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καλά αποτελέσματα στα τελευταία ματς παίζοντας με τον Παναθηναϊκό είναι έξτρα κίνητρο για να πάρουν την αυτοπεποίθηση που θέλουν μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαν τελευταία. Εμείς πάμε για τη νίκη. Είναι ένα ματς αυτοπεποίθησης. Για εμάς λόγω του ότι ψάχνουμε την εκτός έδρας νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά και αυτοί μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο θα ψάξουν restart».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί το ρόστερ στις απαιτήσεις του ΠΑΟ:
«Ο ρυθμός είναι σημαντικός. Ο κόσμος που δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο δεν το καταλαβαίνει. Τα παιδιά που ήρθαν από τον ΠΑΟΚ δεν έχουν ρυθμό και θέλουν να βρουν τα πατήματά τους. Αν παίζεις ένα παιχνίδι, δυο το μήνα είναι δύσκολο να επανέλθεις αν δεν έχεις ματς στα πόδια σου.

Ο κόσμος καλά κάνει και έχει προσδοκίες απ όλους. Από εμάς από τη διοίκηση, έχχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να δίνουμε το 100%. Έφυγαν παίκτες όπως ο Μολέντο, ο Βιγιαφάνιες, ο Χουλτ που ήταν βαρόμετρο στην ομάδα και ο προπονητής αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει νέους παίκτες, νέα συστήματα.

Όταν ανεβαίνουν παιδιά από την Κ20 και πρέπει να παίξουν και κάποια παιχνίδια μιλάμε για κάτι καινούριο. Χρειάζεται χρόνο για να τα αφομοιώσει η ομάδα. Μιλάμε για κάτι καινούργιο. Χρειάζεται υπομονή. Απ’ όλους, τον κόσμο, τη διοίκηση, τους παίκτες.

Μόνο οι επιτυχίες θα δώσουν χαμόγελο σε όλους μας. Να προσπαθούμε να κερδίζουμε, να δίνουμε το 100%. Ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με το να του δείχνεις ότι πολεμάς σε κάθε ματς. Και καλός να είσαι μπορεί να χάσεις. Το αν θα φτιάξουν τα διοικητικά είναι θέμα άλλων, δεν απασχολεί εμάς. Αυτό πρέπει να κάνουμε και είναι σημαντικό ότι στην ομάδα βρίσκονται πολλοί οι Έλληνες, οι οποίοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Θα φανεί ακόμα περισσότερο η χημεία που βγάζουμε το επόμενο διάστημα».

Για τον αν η ομάδα έχει μέλλον μ’ αυτές τις συνθήκες:
«Δεν είμαι υπεύθυνος ν’ απαντήσω. Επειδή όμως είμαι ειλικρινής, λαμπρό μέλλον δεν θα το έλεγα με την παρούσα κατάσταση. Πρέπει να φτιάξουν αρκετά πράγματα αν θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό είναι το λαμπρό μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί και αυτό σημαίνει λαμπρό μέλλον. Σίγουρα υπάρχουν ταλέντα, όμως λαμπρό μέλλον με την παρούσα κατάσταση ρεαλιστικά δεν υπάρχει. Πρέπει να πουλάς συνέχεια τους καλούς παίκτες. Δεν θα μπορέσει να υπάρξει κορμός και χημεία για να σταθεί στα πόδια της όπως συνέβαινε παλιότερα. Είναι πολύ δύσκολο».

Για το αν φοβάται τον Κόντε:
«Φόβος δεν υπάρχει. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ήρθε από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Μου έχει κάνει εντύπωση. Είναι άριστος τακτικά. Έχει ταιριάξει άψογα στον ΠΑΣ. Τον αξιοποιεί τέλεια ο κ. Πετράκης. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε μόνο αυτόν. Έχουν πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του ΠΑΣ Γιάννινα και στις στημένες φάσεις, στον Τζημόπουλο, στον Μιχαήλ, οι οποίοι είναι έμπειροι και επικίνδυνοι, αλλά και στις εκτελέσεις φάουλ. Θα πρέπει να προσέξουμε και τους 11».

Για την τριάδα στην άμυνα και το 3-5-2:
«Θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια. Είναι καλό σύστημα και αν δουλευτεί από την προετοιμασία μπορεί να δώσει πράγματα σε μια ομάδα, ειδικά αμυντικά. Η ΑΕΚ το χει δουλέψει πολύ καλά. Τις αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή της. Ειδικά στην Ευρώπη πήρε πολύ μεγάλα αποτελέσματα. Αν το δουλέψουμε σωστά, και το καθιερώσουμε αμυντικά σου δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, δε θα δέχεσαι εύκολα αντεπιθέσεις. Όμως επειδή υπάρχουν νέα παιδιά που δεν γνωρίζουν αυτά τα συστήματα θα πρέπει μέσα από τη δουλειά να αφομοιώσουμε όσα θα μας πει ο προπονητής».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για την αφομοίωση των νέων συστημάτων:
«Θέλουμε αρκετό χρόνο. Οι ομάδες το δουλεύουν από το καλοκαίρι που υπάρχει χρόνος που ο προπονητής ζητάει σίγουρα πράγματα. Αυτό είναι το πλάνο, παίζω δύο συστήματα, τα καθιερώνω και προχωράω. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες στην άμυνα και θα μας βοηθήσει το νέο σύστημα, συμφωνώ με τον κ. Ουζουνίδη. Θα χρειαστεί χρόνος, ακόμα και ένα καλό αποτέλεσμα να πάρεις δεν αρκεί. Στα ντέρμπι θα πρέπει να είμαστε τέλειοι τακτικά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το πόσο ακριβώς θα χρειαστούμε δεν το γνωρίζω, αλλά είναι στο χέρι μας πότε θα προσαρμοστούμε. Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά θέλουμε ακόμα χρόνο».

Για το που θα του άρεσε να παίζει στην τριάδα:
«Στο κέντρο θα μου άρεσε. Από μικρός σε μια παλιά μου ομάδα έπαιζα σαν λίμπερο. Αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Αριστερά θα παίξει ο Οικονόμου. Ήμασταν μαζί στην Καβάλα. Τότε βέβαια έπαιζε αριστερό μπακ. Παίζει και τις δύο θέσεις. Με Κολοβέτσιο συνεργαζόμαστε πρώτη φορά, όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε Έλληνες έχουμε καλή συνεννόηση. Στο μέλλον θα δούμε αν θα ταιριάξουμε».

Για το κλίμα στην ομάδα και τις καθυστερήσεις πληρωμών:
«Υπάρχει καθυστέρηση, το χουμε συνηθίσει, αλλά αυτό που θέλουμε είναι μια ενημέρωση. Εμείς αυτή την ερώτηση έχουμε κάνει στον αρχηγό μας τον Κουρμπέλη που ούτε αυτός γνωρίζει, ούτε κανείς. Αυτό που μας καίει είναι η ενημέρωση. Έχουμε κάνει υπομονή και θα κάνουμε. Να μας ενημερώσουν θέλουμε, ότι συμβαίνει αυτό και αυτό. Να μην υπάρχει άγνοια και ερωτηματικά. Να ενημερώσουμε και τους ξένους, οι οποίοι σκέφτονται διαφορετικά απ’ ότι εμείς. Το βλέπουν ψυχρά επαγγελματικά και καλά κάνουν. Νομίζω ότι όσο νωρίτερα έρθει η ενημέρωση τόσο καλύτερα και για εμάς».

Για το αν αληθεύει ότι μικρός ήταν Παναθηναϊκός:
«Ναι αλήθεια είναι. Ήμουν από μικρός Παναθηναϊκός. Ναι. Υπάρχουν και φωτογραφίες στο ίντερνετ αν το ψάξει κάποιος».

Για το γκολ που είχε πετύχει με τον Ολυμπιακό:
«Όταν ήρθα στην ομάδα αυτό που έλεγαν. Ακόμα και οι φροντιστές, για το γκολ που είχα βάλει με τον Ολυμπιακό»

Για το πώς ένιωσε:
«Όταν φτάνεις σ’ αυτό το επίπεδο και δεν γνωρίζεις που θα αγωνιστείς, αφήνεις το οπαδικό. Εγώ σαν άνθρωπος έχω μάθει να προσπαθώ να τιμάω τη φανέλα που φοράω. Είτε παίζω στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό, στην Καβάλα».

Για την επιλογή του να μη συνεχίσει στη Χαρτς:
« Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είχα θέμα τραυματισμού. Με τη Στουρμ θα μπορέσω να υπογράψω, αλλά δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα να τους κοροϊδέψω. Τους είπα ότι είμαι τραυματίας και το σεβάστηκαν. Είμαι χαμηλών τόνων, θέλω να μιλάει η απόδοσή μου στο γήπεδο παρότι εγώ. Θέλω να «ματώνω» τη φανέλα που φοράω. Έδινα τα πάντα σε όποια ομάδα αγωνιζόμουν και νομίζω ότι έχει εκτιμηθεί. Δεν θέλω να δίνω δικαιώματα γενικότερα. Το αν αρέσω η όχι σε κάποιον είναι σεβαστό. Αγωνίζομαι δίνω το 100% και αποψη του καθενός να πιστεύει ότι θέλει».

Για το αν έπαιξε ρόλο το συναίσθημα στο να έρθει στον Παναθηναϊκό:
«Έπαιξε ναι. Παρότι η ομάδα έχει αυτά τα προβλήματα. Όταν δεν μπόρεσα να βρω λύση στο εξωτερικό και μίλησα με τον κύριο Ουζουνίδη και μου είπε ότι μπορώ να έρθω, χάρηκα. Όταν είσαι μικρός και υποστηρίζεις μια ομάδα και έχεις κάνει ότι έχεις κάνει μένει αυτή η παιδική αγάπη. Ερχόμενος εδώ πέρα σκέφτηκα ότι πρέπει να επανέλθω αγωνιστικά γιατί με είχε αφήσει πίσω ο τραυματισμός μου. Είμαι υγιείς. Έχω ρυθμό από τις προπονήσεις και αν έρθει και ο ρυθμός των αγώνων θα είναι ακόμα καλύτερα για μένα».

Παράσημο να σε δέχεται

"Εκτιμώ πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό που σε μια δύσκολη περίοδο και για εκείνον με εμπιστεύτηκε και τον προπονητή μου που ήξερε ότι δεν εχω κάνει προετοιμασία. Μεγάλη ομάδα ανεξαρτήτως του ονόματος πρέπει να δείνεις το 100% για τη φανέλα που φοράς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ