ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αύξησε τις προσωπικές μετοχές ο Αλαφούζος

Αύξησε τις προσωπικές μετοχές ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr τον πίνακα με τα μετοχικά ποσοστά του Γιάννη Αλαφούζου, της Sortivo International και της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", καθώς και την... καθίζηση των πολυμετοχικων.

Δεν κρύβει εκπλήξεις η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού δεν προέκυψε κάποιος νέος μέτοχος σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν... Αντίθετα, επιβεβαιώνεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο μοναδικός "παίκτης" στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αλαφούζος αύξησε το ποσοστό του ως φυσικό πρόσωπο, επιλέγοντας να καλύψει απ' ευθείας τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και όχι μέσω άλλων "διόδιων". Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο εφοπλιστής κατέχει το 25,19% των μετοχών, ήτοι το ¼ του συνόλου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Αλαφούζος θα χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με τον ίδιο τρόπο στις επόμενες ΑΜΚ, με άμεση συνέπεια την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού του...

Η κυπριακή off shore εταιρία Sortivo International παραμένει ο μεγαλομέτοχος, με 48,82%, το οποίο όμως έχει συρρικνωθεί σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», έχει περιοριστεί μόλις στο 15,12% των μετοχών, αφού η συνδρομή της το καλοκαίρι του 2016 δεν ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ και μοιραία, διαδραματίζει μικρό ρόλο στο μετοχικό μερίδιο.

Ακόμα, οι μικρομέτοχοι έχουν ποσοστό μόλις 0,87%, ένα εκπληκτικά μικρό νούμερο εάν αναλογιστεί κανείς τα μεγέθη που περιλαμβάνει... Το μερίδιο περιέχει τις μετοχές του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου και των Παύλου Γιαννακόπουλου, Αδαμάντιου Πολέμη, Μιχάλη Ζολώτα, Γιωργου Νίκα, Γιάννη Ξυλά και Δημήτρη Δάββαρη, οι οποίοι είχαν αγοράσει μετοχές έναντι 67 εκατομμυρίων ευρώ, στην έναρξη της πολυμετοχικότητας τον Ιούνιο του 2008...

Φυσικά, το ποσοστό του Ερασιτέχνη παραμένει αμετάβλητο στο 10%, με βάση τον νόμο περί αθλητικών ανωνύμων εταιριών.

Δείτε τον πίνακα με τη μετοχική σύνθεση:

Αύξησε τις προσωπικές μετοχές ο Αλαφούζος
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ