ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ατλαμάζογλου για ΠΑΟ: "Oι παίκτες είναι εργαζόμενοι, δεν είναι ζητιάνοι"

Ατλαμάζογλου για ΠΑΟ: "Oι παίκτες είναι εργαζόμενοι, δεν είναι ζητιάνοι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νομικός εκπρόσωπος του Στάθη Ταυλαρίδη, Πάρης Ατλαμάζογλου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από τον Παναθηναϊκό και για τις περιπτώσεις των Μπούρμπου - Βέμερ.

Για τη δικαστική διαμάχη του Στάθη Ταυλαρίδη με τον Παναθηναϊκό τοποθετήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Πάρης Ατλαμάζογλου. Ο νομικός εκπρόσωπος του 37χρονου κεντρικού αμυντικού δήλωσε ότι "όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και είναι υψίστης σημασίας, κοιτάζουμε να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Εγώ βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός ακολουθεί διαφορετική πολιτική".

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αφαίρεσης τριών βαθμών των "πρασίνων" και πρόσθεσε ότι ο Ταυλαρίδης "διευκόλυνε τον Παναθηναϊκό, δίνοντας ο ίδιος το ποσό από την τσέπη του για την εφορία του. Αυτά έπρεπε να τα πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα είχε ενημερωθεί εγγράφως από τις 29 Αυγούστου 2017. Σε αυτό το έγγραφο που στείλαμε, δεν πήραμε ούτε απάντηση". Αναφέρθηκε ακόμη στις περιπτώσεις των Μπούρμπου και Βέμερ, λέγοντας για τον πρώτο πως "έχει κάνει τρία συμφωνητικά και κανέναν από αυτά δεν τηρήθηκε. Φτάσαμε να παρακαλάμε για να πάρουμε 6.000 ευρώ"!

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ατλαμάζογλου δήλωσε: "Έχει κατατεθεί το αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών και περιμένουμε τις επόμενες ενέργειες για να εφαρμοστεί η ποινή που έχουμε αιτηθεί. Διευκολύναμε τον Παναθηναϊκό στην καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε πέντε δόσεις, και μάλιστα στις ημερομηνίες που ήθελε ο Παναθηναϊκός. Καταβλήθηκε η πρώτη δόση την 1η Σεπτεμβρίου 2017, αλλά η δεύτερη δόση, που ήταν να καταβληθεί την 1η Οκτωβρίου 2017, αντί του ποσού των 30.000 ευρώ, δεν καταβλήθηκε".

- Ποια ακριβώς είναι η ποινή με την οποία κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός και πόσες ημέρες έχει προθεσμία για να πληρώσει και να μην του επιβληθεί αφαίρεση βαθμών;

" Κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από τον επόμενο αγώνα. Έχει μερικές μέρες προθεσμία όπως ορίζεται στον κανονισμό για να δώσει τα χρήματα, αλλιώς ενεργοποιείται η ποινή".

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ταυλαρίδης θα μπορούσε να δείξει επιείκεια με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Τι απαντάτε σε αυτό;

"Ο ποδοσφαιριστής διευκόλυνε τον Παναθηναϊκό, δίνοντας ο ίδιος το ποσό των 70.000 ευρώ από την τσέπη του για την εφορία του. Αυτά έπρεπε να τα πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα η ομάδα είχε ενημερωθεί εγγράφως από τις 29 Αυγούστου 2017. Σε αυτό το έγγραφο που στείλαμε, δεν πήραμε ούτε απάντηση. Αυτό είχε συμβεί και για τον Βέμερ και για τον Μπούρμπο. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν τι θα γίνει με αυτές τις οφειλές.

Μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω ότι η οφειλή στον Χρήστο Μπούρμπο είναι από 2/1/2016. Πάνε δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει εξυπηρετήσει τα μέγιστα και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δίνει κάθε φορά ένα ποσό 6.000-7.000 ευρώ, κάτι που δεν γινόταν. Μετά κόπων και βασάνων πήραμε 5 ή 6 δόσεις. Δεν έχουμε τίποτα με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τα άτομα που τον διοικούν. Όταν όμως γίνεται μια συμφωνία και τη διευκολύνουμε από την πλευρά μας όσο μπορούμε, πρέπει και αυτοί να είναι συνεπείς στη συμφωνία".

- Πότε πρέπει να δοθούν τα χρήματα για να μην επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών;

"Μέχρι και πριν από το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού".

- Κατά την επικοινωνία σας με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την υπόθεση του Ταυλαρίδη, τι κουβέντα έγινε;

" Έγινε επικοινωνία της ΠΑΕ με τον ίδιο τον παίκτη. Συνομίλησαν, έγινε απόπειρα συμβιβαστικής επίλυσης, η οποία δεν καρποφόρησε. Για αυτό δεν φταίει ο ποδοσφαιριστής. Η ΠΑΕ ήξερε από τις αρχές Αυγούστου ότι έπρεπε να δώσει το ποσό των 30.000 ευρώ. Φτάσαμε την Κυριακή και τότε επικοινώνησαν με τον ποδοσφαιριστή.

Εφόσον ήξεραν τα γεγονότα, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μια επικοινωνία για αυτό το ζήτημα. Θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επαφή και να υπάρχει καλή διάθεση. Δεν βλέπω καλή διάθεση εκ μέρους του Παναθηναϊκού. Με το να ανακυκλώνουμε το πρόβλημα ή να μεταβάλλουμε την ημερομηνία πληρωμής, δίνουμε λύση;"

- Από εδώ και στο εξής τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

"Θέλω να πιστεύω ότι επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο σωματείο, θα καταφέρει να βρει λύση. Όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και είναι υψίστης σημασίας, κοιτάζουμε να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Εγώ βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός ακολουθεί διαφορετική πολιτική".

- Αναφέρεστε στις μεταγραφές που έγιναν τελευταία...

"Ναι, εκεί αναφέρομαι. Εννοείται ότι πρέπει να έχει παίκτες, αλλά είναι και οι οφειλές σε προηγούμενους παίκτες. Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε πάντα πλάτη. Μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω και για τους άλλους παίκτες. Ο Χρήστος Μπούρμπος αποχώρησε 2/1/2016 και συνέχεια κάνει διευκολύνσεις. Έχει κάνει τρία συμφωνητικά και κανένα από αυτά δεν τηρήθηκε.

Έχει φτάσει να οφείλει ο ίδιος χρήματα, τα οποία όφειλε να δώσει ο Παναθηναϊκός. Είναι εσφαλμένη η εντύπωση που υπάρχει, ότι οι παίκτες είναι τράπεζα και γεννούν χρήματα. Οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες για να πάρουν τα ποσά που έχουν συμφωνήσει. Δεν είναι ζητιάνοι. Διαβάζω ότι εκτίθεται ο ποδοσφαιριστής. Για ποιον λόγο εκτίθεται; Επειδή δεν είναι η ομάδα συνεπής; Να βοηθήσουμε, στην ίδια κοινωνία ζούμε. Αλλά για να βοηθήσουμε χρειάζεται ανταπόκριση".

- Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις Βέμερ και Μπούρμπου σε σχέση με τον Ταυλαρίδη;

"Στην υπόθεση του Βέμερ έχει εκδοθεί απόφαση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και περιμένουμε να τελεσιδικήσει. Αυτό συμβαίνει μετά το πέρας των 2 μηνών και 8 ημερών σε περίπτωση που δεν ασκήσει έφεση ο Παναθηναϊκός. Για αυτό δεν έχει επιβληθεί ποινή. Στο τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, θα πάρει και αυτή η υπόθεση το δρόμο της. Θα πάει στον δεύτερο βαθμό και θα ζητήσουμε κι εκεί αφαίρεση βαθμών. Όσο για τον Μπούρμπο, έχει κατατεθεί προσφυγή, έχει κοινοποιηθεί στην ΠΑΕ, περιμένουμε να βγει απόφαση.

Στον Μπούρμπο οφείλονται 55.000 ευρώ. Φτάσαμε να παρακαλάμε για να πάρουμε 6.000 ευρώ. Το ποσό αυτό εκκρεμεί από 2/1/2016. Συμπληρώνουμε δύο χρόνια σε λίγο καιρό. Όποτε του ζητήθηκε να υπογράψει νέο συμφωνητικό, το έκανε μετά χαράς. Το ίδιο ισχύει και με τον μάνατζερ του Βέμερ, ένα ποσό 12.000 ευρώ. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να βρει το δρόμο του, να λύσει τα προβλήματά του. Είμαι σύμμαχος της ομάδας και θα βοηθήσω. Αλλά και να βοηθήσει η ίδια ομάδα τον εαυτό της. Η βοήθεια λαμβάνει εμπράκτως σάρκα και οστά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ