ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα του Παναθηναϊκού

Αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, συμπληρώνει το φάκελο για την αδειοδότηση και οι παίκτες θα αποφασίσουν για την αποχή από τις προπονήσεις.

Η Μεγάλη Εβδομάδα της Χριστιανοσύνης πέρασε, αλλά η αντίστοιχη του Παναθηναϊκού αρχίζει από σήμερα (9/4) και η κατάληξη της θα κρίνει την παραμονή του στην πρώτη Εθνική κατηγορία. Αναβολές και παρατάσεις δεν υπάρχουν, αφού όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και φτάνει η ώρα της αλήθειας...

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League την Τετάρτη, 11 Απριλίου. Το ΔΣ θα θέσει ξανά σε ψηφοφορία το αίτημα για την αλλαγή των ποινών για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν, με την αντικατάσταση του υποβιβασμού από αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις.

Για να υιοθετήσει ο Συνεταιρισμός αυτή τη θέση και να απευθυνθεί στην ΕΠΟ, που έχει τη δικαιοδοσία να τροποποιήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, απαιτείται να το ψηφίσουν 12 από τα 16 μέλη. Στην προηγούμενη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα ήταν 7 υπέρ και 6 κατά, οπότε το αίτημα απορρίφθηκε.

Αυτή τη φορά, φαίνεται πως οι συσχετισμοί έχουν μεταβληθεί και στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν ότι θα συγκεντρώσουν την αναγκαία πλειοψηφία. Αναμφίβολα, πρόκειται για πιο κρίσιμη διαδικασία στη σύγχρονη "πράσινη" ιστορία που σχετίζεται με την επιβίωση του "τριφυλλιού".

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα της παράτασης που ενέκρινε η UEFA, ώστε οι ομάδες που δεν θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού κατάφερε να συμφωνήσει με αρκετούς πιστωτές για διακανονισμούς, ωστόσο θεωρείται ουτοπικό να διευθετήσει κάθε εκκρεμότητα μέχρι τις 16 Απριλίου, όταν και θα λήξει η διορία. Επομένως, σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν θα συμπληρώσει τον φάκελο του.

Τέλος, ο Ουζουνίδης έχει προγραμματίσει προπόνηση στις 19:00 στο "Γεώργιος Καλαφάτης", αλλά έχει ενδιαφέρον η στάση των ποδοσφαιριστών. Στη σύσκεψη της Μεγάλης Τετάρτης, είχαν απαιτήσει να πληρωθούν το 30% της δόσης Δεκεμβρίου, αλλιώς έχουν προαναγγείλει αποχή.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τους ενημέρωσε ότι οι Έλληνες θα πάρουν το ποσό την Τετάρτη του Πάσχα, ενώ οι ξένοι μέχρι τις 18 Απριλίου. Επομένως, η προϋπόθεση που είχαν θέσει οι παίκτες δεν θα εκπληρωθεί και μένει να φανεί η αντίδραση τους, ειδικά επειδή είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούν το διαχωρισμό τους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ