ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρνητική για Γουδή η Δούρου

Κοπή πίτας από την Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Παραλία Καλλιθέας - Μοσχάτου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κοπή πίτας από την Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Παραλία Καλλιθέας - Μοσχάτου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η Περιφέρεια Αττικής υιοθέτησε ψήφισμα που ζητά από το υπουργείο ΠΕΚΑ να διατηρήσει το ισχύον νομικό καθεστώς στον Υμηττό, που απαγορεύει κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Επισήμως, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει τοποθετηθεί για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να στρέψει τον Παναθηναϊκό στο Γουδί, για την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος. Αρκετοί σχολίασαν την απουσία της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στην οποία εξαγγέλθηκε η αστική παρέμβαση "Νέα Αθήνα".

Άλλωστε, η Περιφέρεια εμπλέκεται ευθέως, αφού θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες της επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Μελέτης Βιωσιμότητας. Συνεπώς, είναι οξύμωρο που η Ρένα Δούρου, εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει υποστηρίξει το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, επειδή ακόμα και όταν υπάρχουν λόγια, σημασία έχουν οι πράξεις, εκ των έργων της η Περιφέρεια Αττικής τάσσεται εμμέσως κατά της μετακόμισης του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Πως προκύπτει αυτό; Από το ψήφισμα που υιοθέτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου.

Κατόπιν πρότασης του συνδυασμού που εκπροσωπεί τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πλειοψηφία της Ρένας Δούρου καλεί το υπουργείο ΠΕΚΑ να προστατεύσει τον ορεινό όγκο του Υμηττού και να ενισχύσει το καθεστώς προστασίας, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε το 2011 και έχει προσβληθεί στο ΣτΕ..

Ευθεία αναφορά για το Γουδί δεν υπάρχει, όμως η απόρριψη είναι έμμεση μέσω της στήριξης στο ΠΔ, το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στη ζώνη που χωροθετείται το Μητροπολιτικό Πάρκο και κατά συνέπεια, το ποδοσφαιρικό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Κάποιος θα ισχυριστεί ότι το ψήφισμα υιοθετήθηκε πριν την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα, όμως είναι σίγουρο ότι η Περιφερειάρχης είχε ενημέρωση για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Κανείς δεν θα τολμούσε να ισχυριστεί το αντίθετο, ότι δηλαδή η Περιφέρεια δεν ήξερε...

Επιπλέον, την πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η παράταξη που πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν είχε τη δύναμη να την ψηφίσει. Θα ήταν εύκολο για την Ρένα Δούρου να ζητήσει να απορριφθεί η πρόταση από την παράταξη της, αλλά προτίμησε να την υποστηρίξει ή να την ανεχτεί...

Κατά συνέπεια, η Δούρου είχε ενημέρωση για τις προθέσεις του Τσίπρα και αποφάσισε να επιτρέψει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος, που έστω και αν περικλείει και άλλους λόγους, δεν συμφωνεί με την κυβερνητική εξαγγελία... Αυτό είναι ενδεικτικό και αν θα συμβάλλει χρηματικά στο έργο, με το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι της Περιφέρειας, πάντως, θεωρούν ανάξιες διάψευσης τις πληροφορίες για δύο θέματα που εκτιμά ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Δείτε το ψήφισμα της Περιφέρειας:

Αρνητική για Γουδή η Δούρου
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ