ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αριστερό που "σκοτώνει" ο Τσάβες

Boca Juniors' Andres Chavez reacts after scoring against Velez Sarsfield during an Argentine league soccer match in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Aug. 31, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Boca Juniors' Andres Chavez reacts after scoring against Velez Sarsfield during an Argentine league soccer match in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Aug. 31, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia) AP

Το Sport24.gr είδε και σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί ο Αντρές Τσάβες τους αντιπάλους του. Δείτε βίντεο με γκολ του 26χρονου επιθετικού από τη θητεία του στη Μπάνφιλντ, τη Μπόκα Τζούνιορς και τη Σάο Πάουλο. (VIDEOS)

Ο Αντρές Τσάβες έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει από την Αργεντινή στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και όλοι οι φίλοι του τριφυλλιού ζουν στους ρυθμούς του 26χρονου επιθετικού.

Ενός στράικερ που φαίνεται ικανός να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε ο Μάρκους Μπεργκ. Ενός επιθετικού ο οποίος είναι στη καλύτερη του ηλικία και πρόκειται για ένα θωρηκτό της επίθεσης με όπλο του το φαρμακερό αριστερό του πόδι που σκοτώνει.

Το Sport24.gr είδε όλα αρκετά βίντεο με γκολ του Αντρές Τσάβες από τη θητεία του σε Μπάνφιλντ, Μπόκα Τζούνιορς και Σάο Πάουλο και σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Αργεντινός.

Επί το πλείστον χρησιμοποιεί το αριστερό του πόδι έχοντας πετύχει μάλιστα και μερικά γκολ σπάνιας ομορφιάς τόσο με τη φανέλα της Μπόκα όσο και με αυτή της Σάο Πάουλο. Επίσης είναι αρκετά καλός και με το κεφάλι ενώ παρά το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος έχει βρει κάποιες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και με το δεξί.

Απολαύστε τον:

Σεζόν 2011-12

Ρασίνγκ-Μπάνφιλντ 1-2

Στο 12' μετά από εκτέλεση πέναλτι που έπιασε ο Σάχα ήρθε ο Τσάβες και με σουτ στη κίνηση με το δεξί πόδι από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1 στο 12' της αναμέτρησης.

Ολίμπο-Μπάνφιλντ 2-5

Η Μπάνφιλντ κερδίζει 5-2 την Ολίμπο εκτός έδρας. Αρχικά ο Τσάβες στο 46' σε αντεπίθεση της ομάδας του πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε μια ντρίπλα και πλασέ με το αριστερό και έδωσε προβάδισμα με 3-1 στην ομάδα του. Στο 67 πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα όταν μετά από ωραία κάθετη έβαλε σωστά το σώμα του πήρε την μπάλα μπροστά και με αριστερό σουτ έκανε το 3-1 για τη Μπάνφιλντ.

Ακολούθησαν δυο χρονιές στη Β' Εθνική Αργεντινής όπου ο Αντρές Τσάβες πέτυχε συνολικά 31 γκολ (15 τη σεζόν 2012-13 και 16 τη σεζόν 2013-14). Δυο χρονιές που του άνοιξαν τη πόρτα για να πάρει μεταγραφή στη Μπόκα Τζούνιορς, τη μεγάλη του αγάπη.

ΣΕΖΟΝ 2014-15

Μπόκα Τζούνιορς-Βελέζ 3-1

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπόκα το πέτυχε κόντρα στην Βελέζ. Η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και στο 89' είχαμε μια ωραία αντεπίθεση και πάσα προς τα αριστερά απ' όπου είχε βγει ο Τσάβες και αφού έκανε κοντρόλ με το αριστερό σούταρε απευθείας για το 3-1.

Μπόκα Τζούνιορς-Ροσάριο 3-0

Μια απίστευτη γκολάρα είχε πετύχει στο ματς με τη Ροσάριο Σεντράλ ο Αντρές Τσάβες. Η Μπόκα ήταν στην επίθεση όταν συνεργάστηκε άψογα με έναν συμπαίκτη του ο οποίος του έστρωσε τη μπάλα και ο 26χρονος επιθετικός με τρομερό βολ πλανέ στον αέρα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα για το 1-0 στο 21' της αναμέτρησης.

Στο ίδιο παιχνίδι πέτυχε και δεύτερο γκολ καθώς στο 71' με ωραία κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και διαμόρφωσε το 2-0 σε μια αναμέτρηση όπου η Μπόκα είχε κερδίσει 3-0.

Μπάνφιλντ-Μπόκα 1-1

Στο παιχνίδι με την πρώην ομάδα του τη Μπάνφιλντ πέτυχε επίσης ένα όμορφο γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε. Σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα, έβαλε πολύ ωραία το σώμα του και έβγαλε εκτός φάσης τον αντίπαλο αμυντικό και με αριστερό ευθύβολο σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία κάνοντας το 1-0 στο 66'.

Κέρο Πορτένο-Μπόκα Τζούνιορς 1-4

Δυο γκολ είχε πετύχει και στο ματς με την Κέρο Πορτένο. Το πρώτο στο 67' όταν η Μπόκα βγήκε ωραία στην αντεπίθεση με τον ίδιο να ξεκινάει να τρέχει πίσω από το κέντρο. Ο Τσάβες υποδέχτηκε τη μπάλα με ωραίο κοντρόλ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ για το 2-1.

Ο 26χρονος φορ πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στο 86' της αναμέτρησης μετά από κόρνερ του αντιπάλου. Η άμυνα της Μπόκα απομάκρυνε, ο Τσάβες έκανε κίνηση διαγώνια πίσω από το κέντρο και αφού πέρασε τη μεσαία γραμμή έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ με το αριστερό έξω από τη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Παλεστίνο-Μπόκα Τζούνιορς 0-2

Ένα ακόμη γκολ πρόσθεσε στο ενεργητικό του στο παιχνίδι με την Παλεστίνο. Πανέμορφη κάθετη πάσα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής και ωραίο τσίμπημα της μπάλα, πάλι με το αριστερό για το 1-0 της Μπόκα στο 38' της αναμέτρησης.

Ζαμόρα-Μπόκα Τζούνιορς 1-5

Μια εύκολη νίκη για τη Μπόκα Τζούνιορς με τον Τσάβες να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Πάσα προς το κέντρο της περιοχής και πλασέ με το αριστερό έξω απ' αυτήν από τον 26χρονο φορ που 78' διαμόρφωσε το 4-1 για την ομάδα του.

Χιμνάσια Λα Πλάτα-Μπόκα Τζούνιορς 1-2

Νικητήριο το γκολ του Τσάβες κόντρα στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Σέντρα σουτ από τα δεξιά και κοντινή προβολή του Αργεντινού επιθετικού και πάλι με το αριστερό για το 2-1 της ομάδας του στο 90' της αναμέτρησης.

Ροσάριο-Μπόκα Τζούνιορς 3-1

Από τα λίγα γκολ που έχει πετύχει με το δεξί πόδι. Σε μπαλιά από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Τσάβες ο οποίος έβαλε το δεξί του πόδι από το ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 9' της αναμέτρησης.

ΣΕΖΟΝ 2015-16

Μπόκα Τζούνιορς-Αλντοβίσι 4-1

Δυο τέρματα είχε πετύχει και στο ματς με την Αλντοβίσι. Αρχικά είχε κάνει το 1-1 στο 45' όταν εκμεταλλεύθηκε ωραία κάθετη πάσα και με πλασέ με το αριστερό πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου γκολκίπερ για να ισοφαρίσει για τη Μπόκα.

Στο δεύτερο μέρος όμως η ομάδα του ήταν καταιγιστική πέτυχε δυο ακόμη τέρματα πριν έρθει ο Τσάβες στο 76' για να διαμορφώσει το τελικό 4-1. Η Μπόκα βγήκε στην αντεπίθεση, έγινε η μπαλιά προς τα αριστερά στο ύψος της μεσαίας γραμμής ο Τσάβες πήρε μέτρα και με ωραίο πλασέ από τη περιοχή έκανε το 4-1.

Μπόκα Τζούνιορ-Ντεπορτίβο Κάλι 6-2

Ένα πανέμορφο γκολ από τον Αντρές Τσάβες. Σε κόρνερ των φιλοξενούμενων η άμυνα της Μπόκα έδιωξε με τον 26χρονο επιθετικό να παίρνει τη μπάλα δέκα μέτρα έξω από τη περιοχή της ομάδας του και να φεύγει στην αντεπίθεση. Δεν τον πρόλαβε κανείς και όταν έφτασε έξω από τη περιοχή του αντίπαλου γκολκίπερ πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό για το 3-2 στο 48' της αναμέτρησης.

Εστουντιάντες-Μπόκα Τζούνιορς 3-1

Πανέμορφη κεφαλιά και γκολ από τον Τσάβες στην ήττα της Μπόκα από την Εστουντιάντες. Σε ωραία σέντρα από τα δεξιά πήρε τη καρφωτή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του 1-0.

ΓΚΟΛ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ

Σάο Πάουλο-Ατλέτικο Μινέιρο 1-2

Εν συνεχεία ο Αντρές Τσάβες πήρε μεταγραφή στην Βραζιλία και τη Σάο Πάουλο. Εκεί τον Αύγουστο του 2016 πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ.

Στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μινέιρο έγινε αποδέκτης της μπάλας δεκαπέντε μέτρα έξω από τη περιοχή και πλάγια. Αφού έκανε το κοντρόλ και έστρωσε τη μπάλα έπιασε ένα σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο γάμα πετυχαίνοντας ίσως το καλύτερο γκολ στην καριέρα του. Ήταν το 3' της αναμέτρησης και ο Τσάβες είχε ανοίξει το σκορ για τη Σάο Πάουλο που είχε γνωρίσει την ήττα με 2-1 σε εκείνο το ματς.

Σάντα Κρουζ-Σάο Πάουλο 1-2

Την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Σάντα Κρουζ πέτυχε δυο τέρματα. Αρχικά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με ωραία κίνηση και κεφαλιά για το 1-0 στο 39' της αναμέτρησης ενώ στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 64' αρχικά άφησε πανέμορφα τη μπάλα να περάσει και εν συνεχεία με πλασέ με το αριστερό και αφού η μπάλα κόντραρε έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και τα γκολ της ομάδας του.

Παλμέιρας-Σάο Πάουλο 2-1

Στο παιχνίδι με την Παλμέιρας είχε ανοίξει και πάλι το σκορ για την ομάδα του. Πολύ ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι και μετά από όμορφη σέντρα πλασέ με το Αριστερό από τον Τσάβες για το 1-0 στο 48' σε ένα ματς όπου η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-1.

Σάο Πάουλο-Φιγκεϊρένσε 3-1

Ένα ακόμη τέρμα με κεφαλιά από τον 26χρονο επιθετικό. Κόρνερ για την ομάδα του από τα αριστερά στο 31' με τον Τσάβες να πηδάει ψηλότερα απ' όλους και να με γυριστή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Σάο Πάουλο-Κορίνθιανς 4-0

Γκολ και στο ντέρμπι με την Κορίνθιανς και την επιβλητική νίκη της ομάδας του με 4-0. Ο Τσάβες στο 67' έγινε αποδέκτης μιας όμορφης μπαλιάς στα αριστερά και με διαγώνιο συρτό σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 3-0.

Σάο Πάουλο-Γκρέμιο 1-1

Πολύ όμορφο τέρμα για μια ακόμη φορά από τον Τσάβες. Βαθιά μπαλιά στη κίνηση του Αργεντινού που έβαλε πλάτη τον αμυντικό, είδε και τον γκολκίπερ να βγαίνει και τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του στο 12' της αναμέτρησης που έληξε ισόπαλη 1-1.

Σάο Πάουλο-Σάντα Κρουζ 5-0

Δυο τέρματα πέτυχε κόντρα στην Σάντα Κρουζ τον Δεκέμβριο του 2016. Στη νίκη της Σάο Πάουλο με 5-0 διαμόρφωσε το 3-0 στο 58΄όταν έφυγε ωραία από τα αριστερά στην αντεπίθεση της ομάδας του. Έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο δικό του γκολ και τέταρτο για την ομάδα με του με σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ