ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άρεσε αμυντικά, λίγα πράγματα επιθετικά ο Παναθηναϊκός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έλειψε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κόντρα στην πιο έτοιμη Ολεκσαντρίγια με τους πράσινους να έχουν αμυντική συνοχή αλλά όχι καλή επιθετική ανάπτυξη. Άρεσε ο Άλτμαν, θετικός ο Κολοβέτσιος.

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα του φετινού Παναθηναϊκού αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τριφύλλι (έμειναν εκτός αγώνα οι Μολίνς, Μολέντο, Βιγιαφάνιες) και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις.

Οι πράσινοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι στο πρώτο τους φιλικό με την Ολεκσαντρίγια δείχνοντας αρκετά θετικά στοιχεία στην άμυνα καθώς και αμυντική συνοχή. Άλλωστε στο αμυντικό κομμάτι έχουν περισσότερες λύσεις ενώ δεν έχουν αποχωρήσει βασικοί ποδοσφαιριστές από το τριφύλλι.

ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Αντίθετα οι παίκτες των πράσινων αν και είχαν περισσότερες καλές στιγμές από τους Ουκρανούς έδειξαν να έχουν πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη και κυρίως στο να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της Ολεκσαντρίγια. Στο επιθετικό κομμάτι εξάλλου ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένει τις επόμενες μέρες σημαντική μεταγραφική ενίσχυση και αυτό ήταν κάτι που υποστήριξε και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Και όλα αυτά σε ένα φιλικό κόντρα σε μια ομάδα που είχε σίγουρα που είχε σίγουρα μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον Παναθηναϊκό καθώς το αποψινό ήταν το έβδομο φιλικό της ενώ σε δέκα μέρες θα ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος.

Όπως είναι φυσικό στο πρώτο φιλικό ο 48χρονος τεχνικός των πράσινων έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεση του με τον Άλτμαν να δείχνει αρκετά καλά στοιχεία ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κολοβέτσιος που έπαιξε τόσο ως στόπερ όσο και ως αριστερό μπακ. Θετικός ήταν και ο Κουρμπέλης όπως και ο Χατζηγιοβάνης ενώ στο δεύτερο μέρος άρεσαν και οι Στάικος, Εμμανουηλίδης που πέρασαν ως αλλαγή.

ΜΕ 4-4-1-1 ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΑΛΤΜΑΝ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα 4-4-1-1 με τον Στιλ κάτω από την εστία και στην αμυντική τετράδα υπήρχαν οι Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου και Χουλτ. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ρέις, Κουρμπέλης με τον Λουντ να παίζει αριστερά και τον Χατζηγιοβάνη δεξιά. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Άλτμαν και στην κορυφή ο νεαρός Πίσπας.

Με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών τον Χατζηγιοβάνη και τον Άλτμαν να ζητάει συνέχεια μπάλα και να προσπαθεί να μοιράσει σωστά τις επιθέσεις των πράσινων το τριφύλλι απείλησε τέσσερις φορές στο πρώτο μέρος χωρίς να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αρχικά στο 15' ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός με σουτ απευθείας από πλάγια μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα αρκετά έξω ενώ στο 28' το τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Κουρμπέλη. Οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Άλτμαν από τα αριστερά να κόβει προς τον διεθνή μέσο που επιχείρησε απευθείας το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Πάνκιφ.

Νέα καλή επιθετική ανάπτυξη των πράσινων στο 37' με την άμυνα των Ουκρανών να κόβει την τελευταία στιγμή την πάσα προς τον αμαρκάριστο Πίσπα. Ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα ωραίο γυριστό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 39' όταν μετά από καλή σέντρα του Κουλιμπαλί έπιασε το γυριστό αλλά ο Πάνκιφ μπλόκαρε τη μπάλα.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως σε αυτό το πρώτο 45λεπτο το τριφύλλι δεν απειλήθηκε καθόλου, κράτησε τον αντίπαλο του μακριά από την περιοχή του και οι Ουκρανοί μόνο από στημένες φάσεις προσπαθούσαν να φτάσουν στην εστία του Στιλ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 60' Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή στην εικόνα του ματς αλλά με την Ολεκσαντρίγια να έχει παραπάνω τη μπάλα στα πόδια της και να προσπαθεί να γίνει απειλητική για την εστία του Παναθηναϊκού. Απείλησε μάλιστα για πρώτη φορά στο 54' με τον Στιλ να μπλοκάρει την μπάλα σε σουτ από πλάγια.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ στο 58' όταν ο Χατζηγιοβάνης έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Πίσπα αλλά αντί να τελειώσει τη φάση, έδωσε μια επιπλέον πάσα προς το νεαρό φορ ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να σουτάρει.

Στο 60' ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τους Ζέκα, Βέμερ, Δώνη, Στάικο, Στιλ, Μπουζούκη και Τελάντερ αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την ενδεκάδα του τριφυλλιού. Κάτι το οποίο επηρέασε τον ρυθμό του αγώνα με τους πράσινους να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο 48χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ρίχνοντας στο ματς τον νεαρό Εμμανουηλίδη αλλά και τον Ευαγγέλου τοποθετώντας τον Κολοβέτσιο στη θέση του αριστερού μπακ.

Μάλιστα από προσπάθεια του νεαρού άσου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ στο 83'. Ο 17χρονος ακραίος έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε και δυο παίκτες αλλά πριν σουτάρει του έγινε τάκλιν και ανακόπηκε η προσπάθεια του.

Η καλύτερη στιγμή για την Ολεκσαντρίγια ήρθε στο 85' όταν ο Τσόπνικ μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Κότσαρη.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νέα καλή στιγμή στο 90' για τον Παναθηναϊκό όταν ο Εμμανουηλίδης έκλεψε την μπάλα, είδε τον κενό χώρο, έπιασε και το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε.

Παναθηναϊκός: Στιλ (60' Κότσαρης), Κουλιμπαλί (60' Βέμερ), Κουτρουμπής (60' Τελάντερ), Ευαγγέλου (46' Κολοβέτσιος), Χουλτ (74' Ευαγγέλου), Ρέις (60' Ζέκα), Κουρμπέλης (60' Δώνης), Λουντ (60' Στάικος), Άλτμαν (54' Ρινάλντι), Χατζηγιοβάνης (74' Εμμανουηλίδης), Πίσπας (60' Μπουζούκης).

Ολεκσαντρίγια: Πάνκιφ, Μπαναντά, Μπασόφ, Τσεμποτάεφ, Χρίτσουκ, Χιτσένκο, Κάλεντσουκ (46' Ζαμπορόνζακ), Πονομάρ, Σιτάλο, Σταρένια, Τσουρίκοφ (46' Στετσκόφ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ