ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποχωρήσεις και προσθήκες στην ακαδημία του Παναθηναϊκού

Αποχωρήσεις και προσθήκες στην ακαδημία του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας Νέων αλλά και σε αυτής των Εφήβων θα υπάρξουν την επόμενη σεζόν με τους παίκτες που θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό να έχουν ήδη ενημερωθεί. Στο στόχαστρο πλην του Μαυρομάτη ένα ακόμη σπουδαίο ταλέντο για την U20.

Η σεζόν έχει ολοκληρωθεί για τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και μετά το πέρας της υπήρξαν συναντήσεις του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας, Γιάννη Σαμαρά, με όλους τους παίκτες της U20 και της U17 για να τους ενημερώσει εάν θα παραμείνουν ή όχι και τη νέα σεζόν. Πολλές είναι οι ανακατατάξεις ιδίως στο τμήμα της U20 καθώς είναι δεδομένο ότι το τριφύλλι δεν μπορεί να προσφέρει επαγγελματικά συμβόλαια σε όλους όσους φτάνουν στο σχετικό όριο ηλικίας και φυσικά στην ομάδα που είναι ακριβώς κάτω από την πρώτη ομάδα τα κριτήρια είναι σαφώς πιο αυστηρά.

Επίσης από την στιγμή που έρχονται οι γεννημένοι το 1998 παίκτες της Εφηβικής ομάδας πρέπει να υπάρξει χώρος και αποχωρήσεις ώστε το ρόστερ της ομάδας να είναι διαχειρίσιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρελθόν από την ομάδα Νέων θα αποτελέσουν δέκα παίκτες.

Για τους τρεις Μαλντίν, Μυρθιανό και Ζούλη σας έχουμε ήδη ενημερώσει ενώ σε αυτούς προστίθενται και οι Μπαλατσούρας, Αθανασόπουλος, Στρατήγης, Τουρούκης, Μπαμίχα, Γεροκωνσταντής και Ζαφειράκης. Όλοι τους μάλιστα έχουν ενημερωθεί από τον Γιάννη Σαμαρά για τους λόγους για τους οποίους δεν θα συνεχίσουν στο τριφύλλι.

Αποχωρήσεις θα υπάρξει και στην U17 του Παναθηναϊκού καθώς οι Μανιός, Βραχάλης και Σαμπατάκος γνωρίζουν επίσης ότι την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στους πράσινους. Φυσικά και στο συγκεκριμένο τμήμα θα ανέβουν του χρόνου οι ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2000 που πέρσι ήταν στην U15.

Μαυρομάτης και ένας ακόμη διεθνής στους πράσινους

Πλην των αποχωρήσεων βέβαια θα έχουμε και προσθήκες στην U20 με άμεση προοπτική το μέλλον καθώς πλην του 18χρονου, στόπερ, Φάνη Μαυρομάτη από τον Παναργειακό στο στόχαστρο των πράσινων είναι ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής επίσης διεθνής που προορίζεται για την U20.

Μάλιστα τόσο ο Μαυρομάτης όσο και ο έτερος ποδοσφαιριστής αναμένεται να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια καθώς στο τριφύλλι πιστεύουν στο ταλέντο τους και τους αποκτούν με απώτερο σκοπό την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα.

Για τον 18χρονο Φάνη Μαυρομάτη τοπική ιστοσελίδα του Άργους έφερε στο φως της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη περίπτωση ενώ για τον έτερο νεαρό άσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχει υπογράψει το συμβόλαιο του με το τριφύλλι τις προηγούμενες μέρες και αναμένεται να γίνει γνωστό άμεσα.

Φυσικά και στα άλλα τμήματα των υποδομών αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες τόσο από ταλέντα των πράσινων σχολών ποδοσφαίρων όσο και από ποδοσφαιριστές που έχουν επιλέξει οι πράσινοι σκάουτερ στην διάρκεια της χρονιάς.

Πρώτη στις 8 Ιουλίου για τους Νέους

Σε ότι έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας των Νέων για την σεζόν 2015-16 οι νεαροί ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού άρχισαν να ειδοποιούνται εδώ και λίγες μέρες έτσι ώστε να δώσουν το παρών στις 8 Ιουλίου για την πρώτη της νέας περιόδου. Τότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εργομετρικά και ιατρικά τεστ και εν συνεχεία να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις για τη νέα περίοδο. Μια εβδομάδα με δέκα μέρες αργότερα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας U17 ενώ στις αρχές Αυγούστου αυτή της U15 και εν συνεχεία όλων των υπολοίπων τμημάτων των ακαδημιών.

Ο Σαμαράς στην U20

Από τις αρχές Απριλίου και μετά το βαρύ 6-0 από τον Αστέρα Τρίπολης ο Γιάννης Σαμαράς καθόταν στον πάγκο της ομάδας Νέων μαζί με τους Σάμιο και Μαραγκό και υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν τη νέα σεζόν να έχει αποφασίσει να ρίξει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο τμήμα των U20 έχοντας ακόμα πιο ενεργό ρόλο τόσο στην εκγύμναση, στην τακτική και ίσως και στην διάρκεια των αγώνων.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει και αναμένεται να γίνει σαφές κατά την έναρξη της προετοιμασίας των πράσινων αλλά και των πρώτων φιλικών που θα δώσουν οι νεαροί άσοι του τριφυλλιού για την επόμενη σεζόν.

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τμήματα δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική ενημέρωση προς τους προπονητές της ακαδημίας για το ποιο τμήμα θα αναλάβει ο καθένας τους, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ