ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απολογείται ο Παναθηναϊκός

Απολογείται ο Παναθηναϊκός
επεισόδια Λεωφόρος Νικοπολίδης INTIME SPORTS

Στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός με σκοπό να απολογηθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι. Οι ποινές που προβλέπονται και η θέση της Αστυνομίας.

Μπορεί ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής να διέκοψε το πρωτάθλημα της Superleague, ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, παίζει... μπάλα την Πέμπτη (13:00) στο γήπεδο της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι πράσινοι θα απολογηθούν για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή (και όχι μόνο) των ερυθρολεύκων.

Θυμίζουμε πως με βάση το κατηγορητήριο, για εκτεταμένα επεισόδια, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο 70.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και μείον τρεις βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα.

Η αφαίρεση βαθμών μπορεί να προκύψει από το γεγονός πως τραυματίστηκαν άνθρωποι του Ολυμπιακού, νόμιμα παρόντες στον αγωνιστικό χώρο, από αντικείμενα και από παράνομη είσοδο φιλάθλων.

Επίσης επιβαρυντική είναι για τους γηπεδούχους η έκθεση της Αστυνομίας, αλλά και του παρατηρητή, ενώ από την Ασφάλεια εξετάζεται υλικό από χειροκάμερες οι εικόνες των οποίων είδαν (και δεν είδαν) το φως της δημοσιότητας.

ΕΛ.ΑΣ.: Προσχεδιασμένα τα επεισόδια

Τέλος σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffingtonpost.gr , τα επεισόδια στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ντέρμπι των "αιωνίων", σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν προσχεδιασμένα.

Μία ομάδα αποτελούμενη από 100 "ταλιμπάν"- όπως περιγράφονται οι χούλιγκαν- πήγε στο γήπεδο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια.

Φορούσαν ομοιόμορφες full face κουκούλες, είχαν πάνω τους λοστούς και αλυσίδες, είχαν κρύψει στην κερκίδα της Θύρας 13 ρόπαλα και δεκάδες πυρσούς. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν ακόμα και ομοιόμορφα στρατιωτικού τύπου παντελόνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ