ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποφασίζει ο Αλαφούζος, υπ' ατμόν ο Αναστασίου

Αποφασίζει ο Αλαφούζος, υπ' ατμόν ο Αναστασίου
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος δέχτηκε πολλές εισηγήσεις να απομακρύνει άμεσα τον Γιάννη Αναστασίου από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, όμως η απόφαση του θα ληφθεί από τις επαφές που θα έχει τη Δευτέρα (2/11). Πρωτοφανής η πίεση για την αλλαγή του προπονητή.

Ουδέποτε η παραμονή του Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση τόσο πολύ, όσο αυτές τις ώρες. Στον αντίποδα, θεωρείται απίθανο άλλος προπονητής να είχε πιθανότητες να "επιβιώσει" μετά από τόσα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τόσο κακή απόδοση και τις απώλειες των βασικών στόχων από τον Νοέμβριο, πλην του Γιάννη Αναστασίου. Οπότε, ακόμα και τώρα, καθίσταται σαφές πως ουδείς μπορεί να προδικάσει τη συνέχεια, έστω και αν η λύση της συνεργασίας φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο.

Αμέσως μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε μία πρώτη σύντομη συζήτηση με τον Γιάννη Αναστασίου στα αποδυτήρια του "Απόστολος Νικολαΐδης", χωρίς κανείς να γνωρίζει το περιεχόμενο της. Μετά την αποχώρηση του από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Αλαφούζος επικοινώνησε με τον Τάκη Φύσσα, καθώς και με άλλους συνεργάτες του και προχώρησαν σε αποτίμηση των όσων συνέβησαν στο αθηναϊκό ντέρμπι (1/11).

Η εισήγηση που δέχτηκε από τους περισσότερους ο Αλαφούζος ήταν να απομακρύνει άμεσα τον Αναστασίου. Όπως του τόνιζαν, οι οπαδοί έχουν αγανακτήσει με τον προπονητή και είναι αναγκαίο να εκτονωθεί η ένταση, προτού η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Επιπλέον, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ για τις δηλώσεις του Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου! Ειδικότερα η ατάκα του για το μηδέν στην άμυνα, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών στον Παναθηναϊκό.

Ο Αλαφούζος απέφυγε να αποκαλύψει τις προθέσεις του, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό για όσους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του. Δεν συνηθίζει να λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και προτιμά να αποφασίζει με καθαρό μυαλό και έχοντας αναλύσει όλα τα ενδεχόμενα. Το ίδιο θα πράξει στην προκειμένη περίπτωση, παρότι πρόκειται για έκτακτο περιστατικό...Επιπροσθέτως, συνυπολόγισε ότι και ο ίδιος είχε συναισθηματική φόρτιση με όσα συνέβησαν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και θεώρησε ότι έπρεπε να ηρεμήσει και έπειτα να καταλήξει στις επόμενες ενέργειες του.

Δεν γυρίζει το φύλλο

Η εκτίμηση που τρέφει για τον Γιάννη Αναστασίου δεν έχει μεταβληθεί, όμως αντιλαμβάνεται το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων και κατανοεί ότι η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει παίζοντας με το... πιστόλι στον κρόταφο στα παιχνίδια του "Απόστολος Νικολαΐδης". Συνεπώς, δεν είναι ασφαλές να προτρέξουμε για την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου, όμως ο Αλαφούζος το μελετά περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στη διάρκεια της Δευτέρας (2/11) ο Αλαφούζος θα έχει συνεχείς επαφές με τους συνεργάτες του, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με τον Γιάννη Αναστασίου, για να συζητήσουν για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Από την έκβαση των επαφών που θα έχει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, θα εξαρτηθεί η απόφαση του για το μέλλον του 42χρονου προπονητή...

Από εκεί και πέρα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Αναστασίου δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Όσοι έχουν επαφές μαζί του, επιμένουν ότι ο Αρτινός ακόμα και τώρα, πιστεύει ότι θα καταφέρει να αντιστρέψει την πορεία του Παναθηναϊκού. Βέβαια, με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, το ερώτημα είναι εάν έχει μείνει κάτι που να χρειάζεται αντιστροφή...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ