ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τον Μαλεζάνι, στον Στραματσόνι

Από τον Μαλεζάνι, στον Στραματσόνι
Μαλεζάνι Στραματσόνι

Ο Ηρακλής νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από εννέα χρόνια με τα δυο αυτά παιχνίδια να έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Τον προπονητή (VIDEOS).

Το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Τόσο λόγω του αποτελέσματος, όσο και της εμφάνισης των πράσινων που έμοιαζαν να μην γνωρίζουν τι έπρεπε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ιστορικό, αφού ο Ηρακλής γιόρτασε τα 107 χρόνια του με μία σπουδαία νίκη, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η τελευταία φορά που έχασαν οι πράσινοι από τον Γηραιό, ήταν το 2006!

Τι κοινό έχουν αυτά τα δυο παιχνίδια μεταξύ τους; Και στις δυο περιπτώσεις στον πάγκο του Παναθηναϊκού καθόταν Ιταλός προπονητής. Το 2006 ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι και το 2015 ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ας θυμηθούμε το παιχνίδι πριν από εννέα χρόνια...

16/4/2006 Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-0 (Ερέρα 33' κεφαλιά)

Ηρακλής (Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Πουρσανίδης (Γ. Παπαποστόλου 89'), Λαγός, Δρούγας, Πρίττας, Επαλέ, Γ. Γεωργιάδης (Στεφανής 89'), Ερέρα (Λαουάλ 81').

Παναθηναϊκός (Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Μορίς, Γκούμας, Νίλσον (Μάντζιος 58'), Μπίστσαν, Τζιόλης (Κώστσιος 45'), Γκονσάλες, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας.

Κάρτες: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Λαγός, Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Χαραλαμπίδης, Μάντζιος.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 0-0 (2005 - Μαλεζάνι)

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-2 (2005 - Μαλεζάνι)

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-0 (2006 - Μαλεζάνι

Ηρακλής Παναθηναϊκός 1-0 (2015 - Στραματσόνι)

Τέλος να πούμε πως τη σεζόν 2005-2006 ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης τερματίζοντας 6ος ( θέση που βρίσκεται και τώρα στην Super League). Πολλές οι συμπτώσεις...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ