ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απάντηση Νταμπίζα με αιχμές για Αλαφούζο

Απάντηση Νταμπίζα με αιχμές για Αλαφούζο

Ο Νίκος Νταμπίζας έλυσε τη σιωπή του για πρώτη φορά από τη μέρα που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας αιχμές κατά της πράσινης διοίκησης και του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή της "Θύρας 13" είχε αφήσει αρκετές αιχμές για το έργο του Νίκου Νταμπίζα, με αποτέλεσμα ο πρώην τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" να εκφραστεί μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και να δώσει τις δικές του απαντήσεις στον πρόεδρο της ΠΑΕ και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, όταν έγινε αναφορά στην φυγή του, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε: "Ναι η συμπάθεια σας. Έγιναν κάποιες αστοχίες και λάθη στην διάρκεια των μεταγραφών πέρυσι. Δεν έγινε ξαφνικά η αποχώρηση του, υπήρχαν σύννεφα από πέρσι τέτοια εποχή. Έκανε πολύ καλή δουλειά την πρώτη χρονιά αλλά μετά είχε μια προσωπική περιπέτεια που μπορεί να τον έβγαλε και εκτός σειράς.

Ο Μπούρμπος δεν ήταν έτοιμος. Ήταν ο καλύτερος μπακ, εναντίων μας ήταν εξαιρετικός, πέρασε δύσκολη προσαρμογή αλλά τώρα είναι έτοιμος. Δεν πήραμε ένα αμυντικό χαφ, ο Νταμπίζας είναι μοναχικός και δεν μοιραζόταν τις σκέψεις του με μένα και τον προπονητή και κάποιες στιγμές βρισκόμασταν προ τετελεσμένων γεγονότων και αυτό ξεχείλισε το ποτήρι. Είχα μιλήσει με τους Φύσσα και Βόκολο από πριν όταν ήταν στην Εθνική και όταν προέκυψε κενό ήταν φυσική η εξέλιξη. Πλέον τα συζητάμε όλα και στο 95% υπάρχει συμφωνία. Δεν κρατάω κακία στον Νταμπίζα αλλά έπρεπε να αναβαθμιστεί η εσωτερική λειτουργία και κάποια άλλα πράγματα".

Η δήλωση-απάντηση του Νταμπίζα είναι η εξής:

"Στην μέχρι τώρα πορεία μου η δημόσια αντιπαράθεση για θέματα που με αφορούν στον επαγγελματικό τομέα ήταν μια συνειδητή στάση σιωπής.

Προφανώς αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αποδοχή μιας μονόπλευρης πραγματικότητας.

Μετά όμως τις πρόσφατες αλλά και προγενέστερες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για τα αίτια και τους λόγους που οδήγησαν στην λύση της συνεργασίας μας με την Παε Παναθηναϊκός, οφείλω να τοποθετηθώ για πρώτη φορά και δημόσια.

Δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία να "υπερασπιστώ" τις μεταγραφικές επιλογές,τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αν αυτός ήταν πετυχημένος η όχι. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Με τον όποιο τρόπο αυτός θεωρεί πως αρμόζει.

Όμως είναι προσβλητικό και άκρως υποτιμητικό για μένα προσωπικά, όπως και για τον ίδιο τον σύλλογο, να υπάρχουν συνεντεύξεις με ανυπόστατες αιτιολογίες πως ως τεχνικός διευθυντής του συλλόγου λειτούργησα αυτόνομα δίχως να ενημερώνω κανέναν και έφερναν προ τετελεσμένου πρόεδρο και προπονητή της ομάδας...

Ο τρόπος που λειτουργήσαμε καθ'ολη την διάρκεια της παρουσίας μου στον σύλλογο ήταν ξεκάθαρος, και αυτό ήταν κάτι που δεν άλλαξε ποτέ.. Από την αρχή ως το τέλος.

Σεβόμενος τον ρόλο μου,το οργανόγραμμα της ομάδας,τα πλαίσια που οφειλαμε να κινηθούμε βάσει πλάνου, όπως και τα πρόσωπα που συνεργάστηκα...

Κατανοώ πλήρως την ανάγκη να δοθούν λόγοι και αίτιες για την λύση της συνεργασίας μας.

Όμως είναι εκτός πραγματικότητας και εντελώς αβάσιμο να αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο η λύση μιας "πετυχημένης" συνεργασίας κατά τα λεγόμενα του πρόεδρου (πάντα όσον αφορά την πρώτη χρονιά),όταν στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του υπήρξε αναζήτηση και επαφή για την διάδοχη κατάσταση, με το κλείσιμο της περσινής σεζόν και πριν αναχωρήσει η Εθνική μας ομάδα για την Βραζιλία.

Όταν ακόμα δεν είχαν γίνει τα "λάθη"και οι "αστοχίες" της 2ης μεταγραφικής περιόδου που κατά κόρον έχουν τονιστεί.

Σεβόμενος την ομάδα και τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις ουδέποτε αναφέρθηκα για την αποχώρηση μου από αυτήν.

Δεν ένιωθα την ανάγκη να το κάνω ακόμη και όταν έπρεπε να υπερασπίσω το όποιο μερίδιο "επιτυχίας" μου αναλογούσε, πόσο μάλλον να είμαι μέρος μιας δημόσιας αντιπαράθεσης που δεν αρμόζει σε επαγγελματικές συνεργασίες και στις εν γένει ανθρώπινες σχέσεις.

Η μονόπλευρη ενημέρωση όμως για καίρια θέματα επαγγελματισμού που με αφορούν άμεσα όπως και ο τρόπος που έγινε αυτή με "αναγκάζει" ετεροχρονισμένα πλέον να τοποθετηθώ δημόσια για την λύση της συνεργασίας μας.

Και αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24