ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

And what about Panathinaikos?

And what about Panathinaikos?

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας μεταφέρει τη συνομιλία που είχε με έναν (ταξιτζή και) υποστηρικτή της Θέλτα, για την ομάδα του Βίγκο και το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γνωρίζουν τη Θέλτα. Σε ποια πόλη αγωνίζεται, ποια επαρχία εκπροσωπεί και ότι θεωρείται μία «μεσαία» ισπανική ομάδα της Primera Division. Επειδή, όμως, η Θέλτα δεν έχει την απήχηση της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο, ας γνωρίσουμε μερικά πράγματα παραπάνω…

Φυσικά, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ενημερωθεί κάποιος στο εξωτερικό είναι κατά τη μετακίνηση του… Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/9), κατά την επίσκεψη στο λιμάνι του Βίγκο για να βρούμε τα εστιατόρια με τα ψαρικά, κατά σύμπτωση επιβιβαστήκαμε στο ταξί ενός ενημερωμένου υποστηρικτή της Θέλτα. Αμέσως, η σύντομη συζήτηση εστιάστηκε στο παιχνίδι του Balaidos.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. "Υπάρχουν αρκετοί ένθερμοι οπαδοί και κάνουν ζεστή ατμόσφαιρα. Αλλά δεν μιλάμε για κάτι το τρομερό. Υπάρχουν πιο καυτές έδρες" ήταν η απάντηση του Γαλιθιάνου.

Ως επακόλουθο, ζητήσαμε να μάθουμε εάν οι φανατικοί δημιουργούν προβλήματα. "Όχι, δεν συμβαίνουν επεισόδια. Είναι ήρεμοι άνθρωποι, δεν έχετε κάτι να φοβηθείτε" επεσήμανε ο συνομιλητής μας. Για να προσθέσει, έπειτα: "Δεν ξέρω και πόσοι θα έρθουν".

Ασφαλώς, ζητήσαμε διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του. "Ο πρόεδρος της Θέλτα, ο Μουρίνιο (συνεπωνυμία με τον Πορτογάλο Ζοσέ Μουρίνιο ), συζητά με ένα επενδυτικό fund από την Κίνα για να πουλήσει τις μετοχές του και οι φίλαθλοι δεν είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική. Αυτή τη χρονική περίοδο κάνουν αποχή" εξήγησε ο Γαλιθιάνος.

Δηλαδή, το Balaidos θα είναι άδειο το βράδυ; Δύσκολη η πρόβλεψη, γιατί «το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό. Η Θέλτα έχει πολλά χρόνια να παίξει Ευρώπη και αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον όλων. Νομίζω πως θα έχει κόσμο».

Ακόμα δεν είχαμε επισκεφτεί το Balaidos, για να διαπιστώσουμε προσωπικά ότι φέρνει σε εργοτάξιο. Ωστόσο, μας είχε προϊδεάσει ο ταξιτζής: "Γίνονται έργα για την ανακαίνιση της μεγάλης κεντρικής εξέδρας. Θα δείτε εργάτες, μηχανήματα και το στέγαστρο που θα μπει. Χρειαζόταν μία ανακαίνιση".

Κατόπιν, ρωτήσαμε πως κρίνει τη δική του ομάδα, τη Θέλτα. "Έχουμε καλή ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τον όμιλο θα τον περάσουμε, γιατί η ομάδα δίνει βαρύτητα στο Europa League. Για το πρωτάθλημα δεν ξέρω, εάν ξαναβγούμε στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, θα είναι επιτυχία" ανέφερε στην απάντηση του.

Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει καλό όνομα στην Ευρώπη, οπότε φυσιολογικά ρωτήσαμε τι γνωρίζει ο μεταφορέας μας, για τον Παναθηναϊκό. "Ξέρω την ομάδα, γιατί έχει παίξει με τη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα, τη Βαλένθια, την Ατλέτικο, τη Σεβίλλη, τη Μάλαγα και φυσικά, με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Τότε, ειδικά, θέλαμε να πάρει αποτέλεσμα, γιατί εκείνα τα χρόνια η Ντεπόρ πρωταγωνιστούσε και η Θέλτα δεν πήγαινε τόσο καλά. Η Ντεπόρ είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Θέλτα" ήταν το σχόλιο του.

Παρένθεση, εδώ, για να συντονιστούμε χρονικά… Ο συνομιλητής αναφέρεται στις σεζόν 1999-2000 και 2000-2001, όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε πρώτα τη Λα Κορούνια στο Κύπελλο UEFA και έπειτα, στον όμιλο του Champions League.

Συνεχίζοντας, παραδέχτηκε ότι για τον τωρινό Παναθηναϊκό δεν έχει άποψη. "Δεν ξέρω τους παίκτες ή την ομάδα. Νομίζω, πως σε γενικές γραμμές, το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους φίλους της Θέλτα. Απλώς, πιστεύουμε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Τα άλλα, θα τα δούμε στο γήπεδο" ήταν το καταληκτικό σχόλιο του. Όχι γιατί δεν είχε κάτι άλλο να προσθέσει, αλλά επειδή η διαδρομή τελείωσε. Παρέλειψα να πω ότι οι αποστάσεις στο Βίγκο είναι πολύ μικρές και δεν προσφέρονται για μεγάλες συζητήσεις!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ