ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Το πιστεύαμε από την αρχή"

Αναστασίου: "Το πιστεύαμε από την αρχή"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτήρισε πετυχημένη τη σεζόν έως τώρα, αναφέρθηκε στην αυτοπεποίθηση που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός και τόνισε ότι δεν φοβάται τη συνέχεια.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, την πρόκριση στον τελικό, τη γενικότερη πορεία της ομάδας, ακόμα και από τη διαιτησία, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού έδειξε ανακουφισμένος από την ευτυχή κατάληξη του αγώνα και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και την υψηλότερη κατάταξη στα πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό: Η ομάδα μετά από 10 μήνες έχει κάνει φοβερή προσπάθεια, όπως και η διοίκηση στο δικό της κομμάτι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους τους πιστέψανε. Για τον κόσμο και τη διοίκηση και νομίζω ότι είναι μεγάλη ημέρα για τον Παναθηναϊκό, γιατί μετά από 4 χρόνια, θα διεκδικήσουμε πάλι ένα τρόπαιο. Τα τρόπαια κάνουν μια μεγάλη ομάδα. Είχαμε πλάνο και υπομονή.

Όλα τα παιδιά έπαιξαν πολύ ώριμα και τους αξίζει η επιβράβευση. Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τον ΟΦΗ πλην δύο στιγμών, με τον Παπάζογλου στο πρώτο ημίχρονο και τον Νούνιες στην παράταση. Από πλευράς τακτικής ξέραμε τι θέλαμε και σήμερα οι παίκτες κατέθεσαν και την ψυχή τους. Σήμερα ήταν εκπληκτικό πόσο κουράγιο έδινε στα παιδιά ο κόσμος με την φωνή του. Όλοι μαζί μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε καλύτερες ημέρες. Με πίστη μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Για το αν φοβήθηκε ότι η τύχη θα γυρίσει την πλάτη στον Παναθηναϊκό, λόγω των χαμένων ευκαιριών: Αφού τελείωσαν οι δύο φάσεις του Λαγού, είπα στα παιδιά: για ένα πράγμα να είστε περήφανοι, ότι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι επίτευγμα. Αν δεν προκριθούμε στον τελικό λόγω τύχης, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη. Είμαστε καλύτεροι, το βλέπετε, μπείτε και πάρτε την πρόκριση. Όλοι θέλουμε να συμβάλουμε στον Παναθηναϊκό και πρέπει πάντα να διεκδικούμε στόχους.

Από την αρχή είχα πει ότι πιστεύω στους παίκτες μου. Παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Αν κάνουμε τα πράγματα που πρέπει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Ο τελικός είναι ένα ματς και είμαστε μέσα στους στόχους μας. Από τη στιγμή που παίζεις στον ΠΑΟ πρέπει πάντα να κυνηγάς την κορυφή. Καταφέραμε όλοι και κάναμε μια πετυχημένη σεζόν, αφού η ομάδα εξασφάλισε σήμερα και επίσημα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για το τρικ του ΟΦΗ με τους τραυματισμούς των Παπάζογλου και Ζόρο: Προφανώς θα έχουν κάποιον θαυματουργό φυσιοθεραπευτή ..εμάς δεν μας αντιπροσωπεύουν και το θεωρώ και λίγο αντιεπαγγελματικό και αντισυναδελφικό. Είναι κάτι που δεν μας τιμάει.

Για το αν ανησυχεί για την κούραση και τη συναισθηματική φόρτιση: Είναι η ομάδα προετοιμασμένη να πάει μέχρι τέλος. Ο βασικός μας στόπερ σήμερα, ο Μέντες που είχε τα προβλήματα του, έκανε σπριντ στην παράταση και βγήκε τετ α τετ.. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι θα ήταν ματς με πίεση, Μιλώντας με τα παιδιά ήξερα ότι θα μπορούσανε να διαχειριστούν την πίεση. Δεν εκνευριστήκαμε και το πιστέψαμε. Κάθε παιχνίδι δεν θέλω να χάνω. Εμένα με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε στη Ξάνθη. Παρόλο που ο κόσμος το έχει ξεχάσει γιατί δεν έκρινε κάτι, εγώ το θυμάμαι. Γιατί με πείραξε ο τρόπος.

Για τη διαιτησία: Τον διαιτητή τον βοήθησαν οι παίκτες μας, σε αντίθεση με τους αντιπάλους που αργούσαν πάρα πολύ να επαναφέρουν τη μπάλα. Επιδεικτικά θα έλεγα σε μερικές στιγμές. Η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή . και πήραμε και πέναλτι, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο. Έχουμε ξεχάσει πως είναι να χτυπάς πέναλτι και δεν θέλαμε να πάμε στα πέναλτι για αυτό το λόγο.

Για τη μη τήρηση του φερ πλέι: Εμείς από πλευράς μας, είπαμε στον αντίπαλο ότι δεν θα τηρήσουμε το φερ πλει, παρά μόνο άμα υπήρχε έκτακτη ανάγκη. Μετά την παρωδία που ζήσαμε με την Ξάνθη και θα έλεγα ότι και στο ματς με τον ΟΦΗ είχαμε ακριβώς το ίδιο συμβάν. Τα παιδιά είχαν ρητή εντολή να μην παίξουμε φερ πλέι, παρά μόνο αν υπήρχε όντως τραυματισμός.

Για το αν αισθάνεται ο ίδιος ο καταλύτης της ομάδας: Για μένα η ομάδα είναι πάνω από όλα. Δεν έβαλα ποτέ τον εαυτό μου πάνω από την πομάδα. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στο επιτελείο και στο πλάνο . Ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει αμφισβήτηση. Αυτό που είπα από την πρώτη ημέρα ισχύει ακόμη: πολλή δουλειά, καθόλου λόγια.

Για το ότι ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε τον τίτλο του φαβορί: Δεν ήταν τόσο εύκολο αλλά το πιστεύαμε. Ξέραμε πως ήμασταν καλύτερη ομάδα και στην διάρκεια του αγώνα το δείξαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξή του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ