ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: Πέρυσι θα το χάναμε…

Αναστασίου: Πέρυσι θα το χάναμε…
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου κατέδειξε την ωριμότητα και το μέταλλο που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο και συμπλήρωσε ότι η νίκη επί του Πανιωνίου είναι δίκαιη.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και ο Αναστασίου επέμεινε σε αυτό, ώστε να δείξει την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του.

Συγχρόνως, εστίασε στην προσπάθεια όλων να βελτιωθούν και έκλεισε οριστικά τα σενάρια της μεταγραφικής ενίσχυσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ήταν το τέταρτο παιχνίδι που δίνουμε σε 10 μέρες και θέλαμε να κλείσουμε με νίκη αυτό το καρέ. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που στο α’ μέρος δεν βγάζουμε ενέργεια. Στο δεύτερο ανεβήκαμε πιο ψηλά, κλείσαμε τις αποστάσεις και είχαμε ένα 20λεπτο με πολλές χαμένες φάσεις. Φαινόταν ότι όσο πήγαινε το ματς, θα νικάγαμε. Όμως, για δεύτερο συνεχόμενο βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και σήμερα με πιο δύσκολες συνθήκες χρονικό σημείο και χωρίς κόσμο. Τα παιδιά έβγαλαν πάθος και κατάφεραν να νικήσουν δίκαια 100% με βάση την εικόνα του ματς. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε γκολ από άλλους παίκτες. Η ομάδα έχει ψυχή και δυνατότητες. Το σημαντικό είναι να κάνουμε γκολ για να μην φτάνουμε εδώ. Έχουμε μία κενή εβδομάδα, θα ξεκουραστούμε και το σημαντικότερο είναι ότι όλοι πρέπει να αναρωτηθούν πόσο ψηλά θέλουν να πάνε και πόσο ψηλά μπορεί να πάει αυτή η ομάδα.

Θεωρείτε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας που χρειάζεται να δουλέψετε στον τομέα της διακοπής;

Θα έλεγα ότι δουλεύουμε σε πολλά πράγματα όχι σε ένα. Να βελτιωθούμε παντού. Άμυνα επίθεση, μέση. Το σημαντικό είναι ότι μας λείπει η προσωπικότητα σε αυτά τα ματς. Να πάρει ένας παίκτης την πρωτοβουλία και να κατευθύνει. Έχουμε έμπειρους παίκτες με μεγάλη παρουσία ακόμα δεν έχουμε την ηγετική προσωπικότητα όταν το πράγμα στραβώνει. Να πάρει την ομάδα από το χέρι. Από την άλλη είμαστε ομάδα, δεν στηριζόμαστε σε έναν. Θα δώσουμε έμφαση στην τακτική και στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Να περιμένουμε μία μεταγραφή ή τελείωσαν για τον Παναθηναϊκό;

Από τη στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Μπεργκ, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Το σημαντικό εάν φέρναμε έναν παίκτη ή θα φέρουμε, βάζω όλους τους χρόνους για ν μην παρεξηγηθώ, ήθελα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, διαφορετικά από αυτά που έχουν οι φορ μας. Το να βρούμε κάτι σε αυτό που θέλουμε και έτοιμο αγωνιστικά, γιατί δεν είχε ουσία να πάρουμε έναν ανέτοιμο, αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Ειδικά τώρα. Η εισήγηση μου ήταν ότι εάν βρεθεί κάποιος με τα χαρακτηριστικά που θέλω και είναι συμβατός στα δεδομένα μου, να προχωρήσουμε. δεν υπήρχε λόγος να φορτώσουμε την ομάδα με έναν παίκτη παραπάνω.

Σας ανησυχεί ότι εμφανίζεται ξανά αυτή η αδράνεια της ομάδας για ένα ολόκληρο ημίχρονο;

Είναι μία σωστή ερώτηση. Το δουλεύουμε. Εννοώ την έλλειψη προσωπικότητας. Στο α’ μέρος ενώ πρεσάραμε ψηλά, οι αποστάσεις ήταν τεράστιες. Εκεί υπήρχε το κενό. Εκεί χρειάζεται κατεύθυνση μέσα στην ομάδα, κάποιοι παίκτες να πάρουν την πρωτοβουλία. Θα έλεγα ότι σήμερα ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση. Γιατί η Λεωφόρος μας δίνει ώθηση και εφόσον παίζαμε χωρίς κόσμο, δεν ήταν ευχάριστο. Προπονημένοι είμαστε, τακτικά είμαστε προετοιμασμένοι. Απλώς ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ίσως, ψυχολογική κούραση. Αλλά, θεωρώ ότι πετάξαμε ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος μετράει ότι νικήσαμε ένα ματς που μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει από νωρίς.

Πως θα καλύψετε το ότι κάθε αντίπαλος σας αντιμετωπίζει όλο και πιο διαβασμένος;

Είναι λογικό ο αντίπαλος να μας ξέρει. Είναι σημαντικό πως θα παρουσιαζόμαστε. Είπα στα παιδιά ότι ενώ ακούγεται στον ελληνικό ότι υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες, βλέπω ότι οι αντίπαλοι μας παίζουν με πέντε αμυντικούς. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, ίσως θέλουν να δείξουν κάτι. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε τον αντίπαλο παίζοντας ποδόσφαιρο. Η έλλειψη του Μπεργκ μας κάνει να δουλέψουμε με τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη προσπαθούμε να αναδείξουμε τα στοιχεία τους. Ο Πέτριτς έπαιξε 90 λεπτά και έδειξε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτόν στην κορυφή της επίθεσης. Δουλεύουμε με όλους τους επιθετικούς μας. Δεν μας αρκεί η νίκη, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια, αυτό είναι μείον στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχει ο Μπερίσα τα χαρακτηριστικά που αναζητείται στον επιθετικό ή θα γίνει άλλη μεταγραφή;

Για τις μεταγραφές απάντησα πριν. Ο Μπερίσα είναι ένα νέο παιδί, δουλεύει, έχει θέληση, θα τον δω στο φιλικό του Σαββάτου και από εκεί και πέρα είναι στη δική του διάθεση να δουλέψει. Εμείς είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε, έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, θα τον αξιολογήσουμε. Δεν είναι εύκολο για ένα νεαρό παιδί να βγάλει με τη μία τον εαυτό του. Είναι βασικό ότι έχουμε καλό κλίμα και όλα τα παιδιά τον έχουν αγκαλιάσει. Είναι ένας φορ περιοχής.

Πως σχολιάζετε το ότι η ομάδα ουσιαστικά δέχεται γκολ στη μοναδική ευκαιρία που δέχεται;

Όταν τρώμε ένα γκολ, το τρώει η ομάδα και όταν βάζουμε, το βάζει όλη η ομάδα. Δεν θα μιλήσω για έναν παίκτη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Πέρυσι είχαμε τις ίδιες συνθήκες. Προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη χημεία. Πέρυσι είχαμε μία καλή αμυντική λειτουργία και μία σταθερότητα. Ακόμα δεν την έχουμε βρει, γιατί κάποιοι παίκτες έχουν τραυματισμούς. Άμυνα κάνει όλη η ομάδα. Όταν οι επιθετικοί κάνουν καλύτερη άμυνα, οι κίνδυνοι θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Είναι πολλές φορές ο ενθουσιασμός και δεν σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Εγώ δεν πρόκειται να κατηγορήσω παίκτη και να τον κρεμάσω. Όλοι στην ομάδα θέλουν να γίνουν καλύτεροι και δουλεύουν για αυτό.

Αυτή η αντίδραση που δείχνει η ομάδα όταν μένει πίσω στο σκορ, από πού προέρχεται;

Είναι το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και το ανατρέπουμε. Πέρυσι τέτοια ματς τα χάναμε. Φέτος τα γυρίζουμε. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα ωριμάζει.

Ποιο στοιχείο θέλετε να κρατήσετε από την ομάδα έως τώρα και ποιο θέλετε να το διορθώσετε πάρα πολύ;

Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη θέληση να πετύχουμε. Αυτό φαίνεται από την αντίδραση μας. Από τη Σταντάρ χάσαμε, αλλά στο β’ μέρος την παίξαμε στο μισό γήπεδο και ήμασταν άτυχοι. Μία καλή ομάδα την κάναμε να φαίνεται μικρή. Η προσπάθεια συνεχίζεται και αυτό με ικανοποιεί. Πλέον, και άλλοι παίκτες σημειώνουν γκολ. Στα τελευταία ματς παίρνουμε γκολ από πολλούς. Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος από την αντίδραση μας στο ματς. Χάνουμε πολλές δεύτερες μπάλες και οι αντιδράσεις μας πρέπει να είναι ακαριαίες. Αργούμε στο δεύτερο χρόνο. Δουλεύουμε και πιστεύω ότι στις επόμενες εβδομάδες θα το λύσουμε. Δεν εφησυχάζουμε με μία ή με δύο νίκες. Δουλεύουμε συνέχεια και προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ