ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Παίξαμε με επιθετική σκέψη στο δεύτερο ημίχρονο"

Αναστασίου: "Παίξαμε με επιθετική σκέψη στο δεύτερο ημίχρονο"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την παρουσία των πράσινων στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ ενώ είπε ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει το 5-3-2 και κόντρα στην Ντιναμό αν και δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δυο πρόσωπα στο φιλικό με την ΑΕΚ στο οποίο έδωσε την ευκαιρία στον τεχνικό των πράσινων να δοκιμάσει και ένα άλλο σύστημα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιεί το τριφύλλι. Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε ικανοποιημένος μόνο από το δεύτερο ημίχρονο και υποστήριξε ότι δεν του άρεσε η εικόνα των πράσινων στο πρώτο 45λεπτο.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού ρωτήθηκε και για την παρουσία των Νίνη, Μπεργκ και Μπερίσα στο φιλικό με την ΑΕΚ αλλά και για την διακοπή του πρωταθλήματος:

«Ήταν μια προπόνηση, ένα φιλικό στο οποίο θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα που δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα. Επειδή δεν είχαμε τον Σίλντενφελντ από την αρχή, είχαμε τα προκριματικά με τη Σταντάρ και στη συνέχεια είχαμε στο πλάνο να δουλέψουμε με τρεις αμυντικούς κάποια στιγμή. Στη συνέχεια ο παίκτης πήγε με την Εθνική και ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε όπως θέλαμε».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει το 5-3-2 στο ματς με τη Ντιναμό Μόσχας:
«Το είχαμε σαν σκέψη ότι μπορεί. Θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η Ντιναμό στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Ήθελα να το δω σαν λειτουργία πως είναι. Δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Για αυτό είναι τα φιλικά, για αυτό είναι η προπόνηση, για να δούμε κάποια πράγματα. Νομίζω είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα είδαμε».

Για τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο:
«Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με επιθετική σκέψη. Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε με τη μπάλα πίσω για ασφάλεια. Πίσω και παράλληλα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καθαρά μπροστά, το παιχνίδι μας, κι εκεί φάνηκε η διαφορά. Όταν κάνουμε το παιχνίδι μας είναι καλύτερα».

Για τον Νίνη:
«Ο Σωτήρης είναι ένας παίκτης που τον ξέρω. Τον ξέρω καλά, έχουμε δουλέψει ξανά μαζί, έχουμε συνεργαστεί. Το σημαντικό είναι αυτό που μπορεί και ξέρει, να το βγάλει στα παιχνίδια χωρίς άγχος. Να έχει ένα άγχος δημιουργικό, να είναι ένας παίκτης που θα δουλεύει για την ομάδα».

Για τον Μπερίσα:
«Ο Μπερίσα έδειξε ότι το έχει το γκολ μέσα στην περιοχή. Σε άλλες φάσεις έδειξε πως δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Είναι ένα παιδί που προσπαθεί, είναι μια περίοδος που δουλεύει και ατομικά για να τον βελτιώσουμε. Είναι μια περίοδος έξι εβδομάδων και στο τέλος του μήνα θα κάνουμε μια επανεκτίμηση της κατάστασής του. Από τη στιγμή που είναι στην ομάδα και δουλεύει, θα εκτιμήσουμε και πάλι τη δουλειά που έχει κάνει τις τελευταίες έξι εβδομάδες να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται».

Για τον Μπεργκ και για την ομάδα γενικά:
«Χρειάζεται ρυθμό. Νιώθει καλά, είναι σημαντικό που αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Το θετικό στην εικόνα μας ήταν το δεύτερο ημίχρονο, που παίξαμε με επιθετική σκέψη, πρεσάραμε, είχαμε καλή κυκλοφορία, αλλαγές παιχνιδιού. Σημειώσαμε δυο γκολ, είχαμε δυο δοκάρια, ένα ακυρωθέν γκολ και πέντε ευκαιρίες. Αυτό είναι που κρατάμε».

Μιλώντας στις κάμερες ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την διακοπή του πρωταθλήματος λέγοντας ότι σε αυτή την χώρα πρωταγωνιστές είναι άλλοι και όχι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ:

«Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Ήταν μία καλή προπόνηση. Έτσι το είδαμε. Δοκιμάσαμε πράγματα. Είδαμε καλά πράγματα, άλλα μας προβλημάτισαν, θα τα δούμε και στις προπονήσεις. Σε αυτή τη χώρα άλλοι είναι πρωταγωνιστές και όχι οι ποδοσφαιριστές… Νομίζω αυτό είναι το άσχημο. Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και κάποια φιλικά να κρατήσουμε ένα ρυθμό, αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι κρίμα γιατί στερούν από τον κόσμο τη χαρά και από τους παίκτες να δείξουν κάποια στοιχεία»

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ