ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Κερδίσαμε πολλά αυτή τη βραδιά"

Αναστασίου: "Κερδίσαμε πολλά αυτή τη βραδιά"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται συνεχώς και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή απόδοση των πολλών ποδοσφαιριστών.

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και ο Γιάννης Αναστασίου είχε κάθε λόγο να χαμογελάει.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού σημείωσε ότι θα δυσκολευτεί να επιλέξει την επόμενη ενδεκάδα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ σχολίασε τη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Στο σχόλιο του για το παιχνίδι, ο Αναστασίου τόνισε: Ήταν ένα ματς Κυπέλλου και ειδικά στη φάση των ομίλων, ήταν σημαντικό να νικήσουμε και να προκριθούμε. Είχαμε δέκα αλλαγές, πλην του Λαγού οι άλλοι ήταν νέοι. Το σημαντικό ήταν ότι είχαμε σταθερότητα, σοβαρότητα. Είχαμε ένα χαλαρό 5λεπτο μετά το 2-0 αλλά η συνολική εικόνα ήταν αυτή που θέλαμε. Το σημαντικό είναι ότι ήταν μία ομαδική παρουσία, σοβαρή και κερδίσαμε αρκετά πράγματα όσον αφορά τους παίκτες της ομάδας. Κάνουν δύσκολη την επιλογή από πλευράς προσώπων. Είπαμε ότι έχουμε βάθος και περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια για να είμαστε αυτοί που πρέπει για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερα εγκώμια επεφύλαξε για τον Δώνη: Α υτό που είχα πει είναι ότι είναι σημαντικό ότι επειδή τα οικονομικά μας δεν είναι καλά, στόχος είναι να προωθήσουμε παιδιά. Ο Χρήστος είναι ένα παράδειγμα, προσπαθεί σε κάθε ματς, είναι πειθαρχημένος, έξυπνος. Το εύκολο είναι να ξοδεύεις χρήματα, αλλά εφόσον έχεις παραγωγή με σταδιακή δουλειά και δίνοντας ευκαιρίες, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ο Χρήστος έχει τα φόντα να γίνει ένα πολύ καλό χαφ για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι προπονητές της ακαδημίας είναι οι αναφανείς ήρωες και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Πρώτη ομάδα και ακαδημία είμαστε ένα, με κοινό τρόπο σκέψης.

Δεν παρέλειψε τα καλά λόγια για τον Παναιτωλικό: Γενικά, ο Παναιτωλικός βοήθησε γιατί έπαιξε ανοιχτά. Έχει δυνατότητες και ποιότητα. Βοήθησε το γρήγορο γκολ μας, έφυγε το άγχος και η πίεση. Στο β’ ημίχρονο ο Παναιτωλικός ανέβηκε και πήρε μέτρα και εκεί δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις. Έχουμε παίκτες με ταχύτητα και δημιούργησαν προβλήματα. Ήταν ευχάριστο για τον θεατή να το βλέπει και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι έχουν αρετές.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους Μπεργκ, Μπούι, Μπαϊράμι: Ο Μάρκους είναι σημαντικός και κακά, τα ψέματα δίνει άλλη ώθηση σε όλους, στην ομάδα και στον κόσμο. Ξέρει ότι είναι σημαντικός αλλά παραμένει επαγγελματίας και ταπεινός. Για μένα είναι παράδειγμα αυτός και ο Μέντες, στα αποδυτήρια για τους νέους παίκτες. Ο Μπούι δείχνει ότι έχει αρετές. Εγώ ξέρω τι μπορεί να κάνει, χρειάζεται χρόνο να το δείξει. Έχει υπομονή και θα βγάλει τα στοιχεία του. Δουλεύει και εμείς είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε. Παίρνει τις ευκαιρίες του και ανταποκρίνεται. Το ίδιο ισχύει για τον Εμίρ. Παίρνει τις ευκαιρίες του και βοηθάει. Με τέτοια απόδοση και όρεξη, σίγουρα αυξάνονται οι επιλογές μου σε κάποιες θέσεις. Αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα. Να δείξουμε ότι με κάθε αλλαγή έχουμε βάθος και ποιότητα.

Παράλληλα, επισήμανε όσον αφορά τη βελτίωση της ομάδας: Αυτό που είχα πει ότι πέρυσι ήμασταν μία νέα ομάδα. Φέτος ουσιαστικά χτιζόμαστε από την αρχή. Σε κάποια ματς αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Θέλαμε κάποιο χρόνο να κάνουμε το restart. Ήρθε ο Μάρκους, οι άλλοι παίκτες πατάνε καλύτερα και δείξαμε ότι με τη συγκέντρωση που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια, γιατί δείξαμε σωστή αμυντική λειτουργία. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο απειλητικοί. Αυτό που είχα πει ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και θα είναι καλύτερη στη συνέχεια.

Κατόπιν, εξέφρασε την πικρία του για την κριτική που δέχεται: Δεν θα ήθελα να πω κάτι για αυτό, γιατί ουσιαστικά είχα μάθει να σέβομαι και να ακολουθώ τους νόμους. Δυστυχώς, τόσα χρόνια ήμουν στο εξωτερικό και για ένα πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι αναγνώριζαν το ήθος μου και τον χαρακτήρα μου. Στην Ελλάδα αυτό δεν μετράει τόσο πολύ. Είναι άσχημο να στερήσω τον εαυτό μου από την ομάδα. Όταν μιλάς σε πρώτο ενικό, νομίζω ότι τότε είναι λυπηρό. Αυτή είναι η χώρα, έτσι είμαστε οι Έλληνες. Συνεχίζουμε.

Σε ερώτηση για το πρόβλημα της έλλειψης δημιουργικότητας ως το 40’, τόνισε: Ένα γρήγορο γκολ λύνει το γόρδιο δεσμό. Το σημαντικό είναι ότι υστερούμε στην τελικά πάσα. Φτάνουμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά η τελική επιλογή είναι καλή. Βιασύνη, άγχος, ανωριμότητα. Δεν ξέρω πώς να το πω. Λείπει το καθαρό μυαλό. Προσπαθούμε να το λύσουμε και με θετικά αποτελέσματα θα βελτιωθεί η ψυχολογία μας και θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Για την περαιτέρω διαχείριση του Μπεργκ: Το σημαντικό είναι ότι είναι fit. Δούλεψε πολύ και έμεινε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Παίζει άνετα 60-70 λεπτά. Θέλουμε να τον έχουμε καλά στα επόμενα ματς. Είναι δύσκολο να παίξει στα επόμενα 2-3 ματς σε μία εβδομάδα. Ανάλογα τι θέλουμε στα ματς, θα τον χρησιμοποιήσουμε.

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι με διαφορετική τακτική στο Καραϊσκάκη, εάν ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο απειλητικός.

Εσείς το πιστεύετε; Εάν έβαζα κάποιους άλλους παίκτες θα παίρναμε αποτέλεσμα; αναρωτήθηκε αρχικά ο Αναστασίου και συνέχισε: Για εμάς εκ των υστέρων λέμε εύκολα κάποια πράγματα. Μετά το περσινό 0-3 ο Ολυμπιακός θα παρουσιαζόταν διαφορετικός. Ήταν ένα παιχνίδι που μέχρι σήμερα να παίζαμε, ο Ολυμπιακός δεν θα έβαζε γκολ. Το πιστεύω ακράδαντα. Εξουδετερώσαμε όλα τα ατού τους. Εάν τα δούμε συνολικά, έχουμε παίξει τρία ματς και δεν έχουμε φάει πάνω από δύο φάσεις. Τακτικά ήμασταν προετοιμασμένοι. Είναι εύκολο να λέμε ότι μπορούσαμε να ρισκάρουμε. Υπάρχουν και άλλοι παραμέτροι. Εσείς ίσως δεν τις υπολογίζετε, αλλά εγώ τις σκέφτομαι για την εικόνα της ομάδα μας. Εγώ θεωρώ ότι δείξαμε την εικόνα που έπρεπε και μια λάθος απόφαση μας στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας, μίλησε για το μέλλον: Για εμάς ο στόχος είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικάμε κάθε ματς. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τα παιδιά πέρασαν δύσκολα πέρυσι βίωσαν πολλές αδικίες, τις βιώνουν και αυτός και φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά, να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο και θα το ευχαριστηθεί και ο κόσμος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ