ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο ματς"

Αναστασίου: "Η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο ματς"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι άπαντες στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν τι σημαίνει η Ευρώπη και θα παρουσιαστούν όπως πρέπει στα ματς με τη Μίντιλαντ, την οποία χαρακτήρισε πιο επικίνδυνη εκτός έδρας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι η ομάδα του διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα έναντι του αντιπάλου της αλλά οφείλει να τη βγάλει στον αγωνιστικό χώρο.

"Δεν ξέρω ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει γενικά για τη Μίντιλαντ, αλλά από όσα έχω δει και τις πληροφορίες που έχω, είναι ότι πρόκειται για σοβαρή και συγκροτημένη ομάδα. Όχι με τρομερή ατομική ποιότητα αλλά είναι ομάδα. Ξέρουν τι θέλουν, έχουν ένα στόχο, ξέρουν πώς να τον πετύχουν και είναι ομάδα που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός ποιοτικά είναι καλύτερος αλλά αυτό δεν φτάνει μόνο στα λόγια. Πρέπει να γίνει και στην πράξη. Για μας θα είναι σημαντικό να το κάνουμε, έχοντας και το μάθημα με τη Σταντάρ που ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ματς αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και κάναμε επιπόλαια λάθη. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη κοστίζουν. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες δουλέψαμε αρκετά, δώσαμε βάρος στην τακτική μας και στον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να κάνει αυτό που πρέπει".

Νομίζετε ότι το ματς θα κριθεί στην πίεση στην άμυνα και στους κεντρικούς χαφ;

"Που ξέρετε τι είπα στους παίκτες μου; (γέλια) Τόνισα ότι είναι επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στο τρανζίσιον που παίζει καλά την κόντρα. Σημαντικό για μας είναι να έχουμε καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα για μας είναι σημαντικό όταν είμαστε στην επίθεση να κάνουμε αυτά που ξέρουμε. Οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να σημειώσουμε γκολ. Αίσθηση μου είναι ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και πρέπει να τις τελειώσουμε".

Με ποιο σκορ θα είστε ικανοποιημένος; Με βάση το σκάουτινγκ που κάνατε τη φοβάστε εντός ή εκτός;

Εκτίμησή μου είναι ότι η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο ματς. Θα ήταν ευχής έργο αλλά δεν το νομίζω. Η Μίντιλαντ είναι πιο επικίνδυνη εκτός παρά εντός έδρας, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Σας προβληματίζει ότι η Μίντιλαντ είναι πιο έτοιμη;

"Η Μίντιλαντ έχει πέντε επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και για όλες τις ελληνικές ομάδες το καλοκαίρι είναι αρκετά δύσκολο ίσως γιατί είμαστε ακόμα σε περίοδο καλοκαιριού. Και στο ματς με τη Σταντάρ και με τη Μίντιλαντ στόχος μας ήταν και είναι να είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει από πλευράς αγωνιστικότητας, τρεξιμάτων. Είναι ανησυχία για μας ότι ορισμένοι παίκτες μας δεν βρίσκονται στο επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει. Αυτή είναι και η φύση ορισμένων παικτών που αργούν να πάρουν μπρος. Έχουν αντιληφθεί όλοι τη σημασία των αγώνων και τη σημασία να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη".

Με δεδομένο ότι το ματς γίνεται στη Λεωφόρο, πως θα περάσετε στους παίκτες ότι πρέπει να διαχειριστούν το βάρος του φαβορί;

" Και στο ματς με τη Σταντάρ και αύριο θέλουμε τη νίκη. Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στη Λεωφόρο υπάρχει η αίσθηση και περνάει υποσυνείδητα ότι πρέπει να παίζουμε πάντα επίθεση. Το δουλεύουμε και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την πίεση της Λεωφόρου. Τα παιδιά πλέον γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτά που πρέπει να κάνουν πιστεύω ότι θα το κάνουν. Έχει σημασία η λεπτομέρεια. Πρέπει πλέον να είμαστε πάρα πολύ βελτιωμένοι είτε σε επίθεση είτε σε άμυνα. Δουλέψαμε, δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί δεν φτιάχνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και η σημασία του αγώνα και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά θέλουν να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, με κάνουν να πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως θέλουμε".

Τριανταφυλλόπουλος: "Πιο άνετοι τώρα..."

Ο Κώστας Τριανταφυλόπουλος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου, με τον Έλληνα μπακ να τονίζει πως τώρα αισθάνονται καλύτερα στα πόδια τους σε σύγκριση με τα δύο παιχνίδια που έδωσαν με τη Σταντάρ Λιέγης.

"Έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας και εμπειρία περισσότερη. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε τις μονομαχίες και να πιάσουμε τους στούχους μας. Σίγουρα είμαστε πιο άνετοι τώρα.

Είχαμε μία ευκαιρία στην αρχή, θέλουμε να την αξιοποιήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να συνεχίσουμε στην Ευρώπη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ