ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Η δική μας απόδοση θα παίξει ρόλο"

Αναστασίου: "Η δική μας απόδοση θα παίξει ρόλο"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου σημείωσε ότι τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή και απέφυγε να μιλήσει για φαβορί. (VIDEOS)

Χαμογελαστός, ορεξάτος και με τη συνηθισμένη μυστικοπάθεια του παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απέφυγε να μιλήσει για φαβορί και υπογράμμισε ότι πιθανότητες θα φανούν στο γήπεδο...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αναστασίου:

«Στόχος της ομάδας είναι να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Πετύχαμε το μάξιμουμ που θα μπορούσαμε και φέτος θέλουμε κάτι καλό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Σταντάρ είναι έμπειρη ομάδα αλλά παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο και θα είναι δύο ενδιαφέροντα ματς και για τις δύο ομάδες. Εμείς διατηρήσαμε την ομοιογένεια που είχαμε πέρυσι και το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε τον κορμό.

Οι παίκτες ξέρουν τις απαιτήσεις και είναι κάτι που μας ενθουσιάζει που είμαστε εδώ. Εδώ για να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα που ήταν η καλύτερη στο Βέλγιο που στα πλέι-οφ δεν έδειξαν το πρόσωπο που έπρεπε. Σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς και όχι το πρόσωπο που θα δείξει η Σταντάρ».

Τι αναμνήσεις έχετε από την Σταντάρ Λιέγης;
Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την Σταντάρ και εύχομαι να συνεχιστούν και τώρα που είμαι στον Παναθηναϊκό.

Ο τρόπος παιχνιδιού σας βασίζεται στον Άγιαξ;
«Το εύκολο είναι να αντιγράψεις στο ποδόσφαιρο. Όταν ήρθα στο Βέλγιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα στο ποδόσφαιρο για εμένα και με έκανε καλύτερο τόσο ως προπονητή όσο και ως ποδοσφαιριστή. Η φιλοσοφία ότι ποτέ δεν τα παρατούν. Γύρισα αρκετά στην Ευρώπη και πήρα κάτι από κάθε μια φιλοσοφία. Καταλαβαίνεις πως είναι να είσαι στην κορυφή και να διατηρείσαι σε αυτή.

Σας απασχολεί πως η Σταντάρ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
«Πάντα υπάρχει πλεονέκτημα αλλά ξέραμε πως θα έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια της η Σταντάρ. Το θέμα είναι πως θα είμαστε εμείς. Η Σταντάρ ξέρουμε τι μπορεί να κάνει».

Αισθάνεστε τρακ, καθώς αύριο είναι το ευρωπαϊκό σας ντεμπούτο; Επίσης πως βρίσκονται οι Πράνιτς και Πέτριτς;
«Όσον αφορά εμένα δεν το σκέφτομαι καθόλου. Στον ίδιο ρυθμό συνεχίζουμε. Κάθε ματς είναι σημαντικό και το άγχος είναι το ίδιο. Οπότε θα έλεγα πως πέρα από το φυσιολογικό δεν υπάρχει κάτι άλλο. Από κει και πέρα, για την κατάσταση των Κροατών ο Πράνιτς δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Είναι απόλυτα υγιής. Ο Πέτριτς είχε μια ενόχληση στην μέση αλλά θέλω να πιστεύω πως την έχει ξεπεράσει. Σαν παίκτης έχει το επίπεδο και την ποιότητα. Είναι σημαντικός παίκτης. Το να χάσει μια προπόνηση δεν αποτελεί πρόβλημα. Ήταν θέμα προφύλαξης. Τώρα αν θα προκύψει κάτι το βράδυ που θα κοιμηθεί δεν μπορώ να το γνωρίζω (γέλια)».

Πέρυσι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στα μεγάλα παιχνίδια. Με δεδομένο πως η Σταντάρ μπαίνει δυνατά σε τι κατάσταση είναι τα αποδυτήρια; Πως σκέφτεστε να παίξετε;
«Δεν μπορώ να τα πω όλα. Κάναμε μια προσπάθεια πέρυσι και θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε παίκτη. Εμείς ξέρουμε τι κάνει ο αντίπαλος και από την άλλη θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε πάντα την νίκη. Να περιορίσουμε τα λάθη για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πρέπει αύριο να παίξουμε με έμπειρους παίκτες ο Παναθηναϊκός και πόσες είναι οι πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους;
«Αύριο θα το δείτε στο γήπεδο, τι θα παρατάξω. Για τις πιθανότητες θα το δούμε στο γήπεδο. Είναι εύκολο να μιλάμε στα λόγια. Θα τα δούμε στο γήπεδο».

Ο Ουασίμ Μπούι σε τι κατάσταση είναι και θεωρείται πως υπάρχει πιθανότητα να είναι στην αποστολή για τον επαναληπτικό;
«Ο Ουασίμ δεν έκανε καθόλου προπόνηση με την ομάδα άρα δεν θα τον φέρναμε εδώ απλά για να είναι με την αποστολή. Ήταν σημαντικό να μείνει στην Αθήνα και από κει και πέρα, επιστρέφοντας θα δούμε την κατάσταση του. Είναι fit, δούλεψε στις διακοπές, είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την Γιουβέντους και θα δούμε και θα αποφασίσουμε για τον επαναληπτικό της Αθήνας».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ