ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Αντιδράσαμε όπως έπρεπε"

Αναστασίου: "Αντιδράσαμε όπως έπρεπε"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του μετά το γκολ της Μίντιλαντ και συμπλήρωσε ότι στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί εξίσου σοβαρός.

Πάντως, παρότι η αλλαγή προσώπων στη μεσαία γραμμή λειτούργησε καλύτερα κόντρα στη Μίντιλαντ σε σύγκριση με το ματς με τη Σταντάρ, ισχυρίστηκε ότι δεν θα άλλαζε τις επιλογές του.

Όσο για το "καρέ" τερμάτων του Μάρκους Μπεργκ, αντέκρουσε ότι θα προτιμούσε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και τσίγκλισε τους παίκτες του να μην τα περιμένουν όλα από το Σουηδό.

Παράλληλα, με τον τρόπο του άφησε να εννοηθεί ότι το πιθανότερο είναι να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός χωρίς άλλη προσθήκη, ώστε να υπάρξει χώρος για τα νέα παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, σημαντικό για τη συνέχεια μας στην Ευρώπη. Δεν είχαμε άλλη ευκαιρία και ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο ματς με μία αντίπαλο επικίνδυνη στην κόντρα. Αρχίσαμε καλά, όμως αντί να προηγηθούμε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Σε συνδυασμό με ότι είχαμε πάθει με τη Σταντάρ, δεν ήταν καλή στιγμή για να επαναληφθεί. Αντιδράσαμε σαν Παναθηναϊκός, σαν μεγάλη ομάδα που ήμαστε, πετύχαμε 3 γκολ και μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα. Το προβάδισμα είναι σημαντικό, έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερη εκκίνηση γιατί πέρυσι πετάξαμε βαθμούς την Κυριακή.

Θα προτιμούσατε να κάνατε αλλαγές με την Σταντάρ αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω;

Είχα πει μετά από εκείνο ότι δεν θα έκανα καμία αλλαγή. Είναι τελείως διαφορετικά τα δύο ματς. Ήταν άσχημο ότι χάθηκε ο Λαγός και εκεί άλλαξε ο σχεδιασμός μας. Όμως, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι, όπως και να έχει.

Ήταν υπερβολικά όσα βλέπαμε από την Μίντιλαντ ή ο Παναθηναϊκός την έκανε να φαίνεται μικρή ομάδα;

Τους είχαμε δει στο βίντεο και από κοντά. Δεν είναι εύκολη ομάδα. Ήταν σημαντική η συγκέντρωση που είχαμε. Αυτό έκανε την διαφορά. Σήμερα παρά το χαζό γκολ που δεχθήκαμε, αυτό μας αφύπνισε. Πιστεύω ήταν καθαρά θέμα δικό μας. Είπα πως είμαστε καλύτεροι και αυτό το δείξαμε στο γήπεδο.

Σας ανησυχεί κάτι ενόψει της ρεβάνς;

Να τελειώσει καλά η Κυριακή και βλέπουμε. Είναι άλλο ματς. Έχουμε ένα καλό σκορ αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά και να πάμε για την νίκη. Είναι σημαντικό για το κλαμπ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είστε ευχαριστημένος από το αποψινό παιχνίδι ή θεωρείτε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε νέους παίκτες στην ενδεκάδα. Για αρκετούς είναι νέες εμπειρίες. Σαν ομάδα έχουμε περιθώρια. Δουλεύουμε και όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί την σημασία να δουλεύουν. Θέλουμε να βςλτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Εκει υστερούμε αλλά είναι θέμα χρόνο να είμαστε εκεί στο επίπεδο που θέλουμε.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει έξι παιχνίδια έξτρα. Θα χρειαστεί να διευρυνθεί το ρόστερ;

Έχουμε 22 παίκτες και 3 πορτιέρο. Είναι αρκετά ικανοποιητικός αριθμός. Ο Πέτριτς είναι fit, ο Μπαϊράμι μετά την διακοπή θα είναι 100%. Το ρόστερ μας είναι καλό. Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα πλάνο. Να δίνουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά που έρχονται από πίσω. Δεν είμαι υπέρ του να φορτώσουμε το ρόστερ. Θα προτιμούσα να γίνει μια κίνηση. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Μπερίσα, αν έκλεισε. Έχουμε δέκα μέρες και πολλά μπορούν να γίνουν μέχρι τότε.

Μπεργκ ή επιθετικός πλουραρισμός;

Θα προτιμούσα επιθετικό πλουραρισμό. Είμαστε ομάδα και θέλουμε όλους τους παίκτες. Ο Μπεργκ είναι σημαντικός αλλά δεν πρέπει να τα περιμένουνμε όλα από αυτόν. Με το παιχνίδι που παίζουμε δίνετε η δυνατότητα σε αρκετούς να σκοράρουν. Όταν δουλεύεις, πετυχαίνεις τον στόχο σου.

Τι έγινε με την Γκενκ;

Νομίζω ότι όταν γίνεται μια πρόταση, πάντα είναι σημαντικό στον άνθρωπο να ξέρει τι θέλει. Δεν το σκέφτηκα καν. Ήθελα να μείνω, δεν μπήκα σε άλλη σκέψη. Είπα αυτά που είχα να πω, τα είπα στο κλαμπ και για εμένα τελείωσε. Δεν αξίζει να το συζητήσουμε.

* Κόπηκαν 13.102 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 116.000 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ