ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Υποχρέωσή μας να περάσουμε"

Αναστασίου: "Υποχρέωσή μας να περάσουμε"
INTIME SPORTS

O τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, υποστήριξε ότι η ρεβάνς με την Γκαμπάλα είναι δύσκολη, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η απόδοση και η αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του.

Από την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά και από την τύχη που δεν είχαν στο Μπακού, θα εξαρτηθεί η πρόκριση επί της Γκαμπάλα στους ομίλους του Europa League, σύμφωνα με τον τεχνικό του "τριφυλλιού", Γιάννη Αναστασίου.

"Ένα παιχνίδι play-off, δεν είναι εύκολο. Ειδικά σ αυτό το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είναι και θέμα τύχης, την οποία δεν είχαμε στο Μπακού. Είμαστε σε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της Δευτέρας. Θέλουμε τη νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση", είπε αρχικά για να αναφερθεί - εν συνεχεία - στα επιμέρους θέματα.

Για το εάν ο Παναθηναϊκός θα περάσει εύκολα: "Δεν μπορώ να καταλάβω, παίζοντας ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, ότι θα βάλουμε 3-4 γκολ. Θα είναι δύσκολο το ματς, δεν θα είναι εύκολο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη, πως θα είναι εύκολο το ματς. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωση μας, να περάσουμε. Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε, να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, δημιουργούμε ευκαιρίες. Στην Γκαμπάλα δεν τις κάναμε γκολ, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο, πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια και αύριο.

Για την τακτική στο εν λόγω ματς: "Θα είναι αλλιώς η προσέγγιση μας. Εκεί θέλαμε να περιορίσουμε την Γκαμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους. Ήταν μια αρχή ενός σερί δύσκολων αγώνων και με δύσκολα ταξίδια. Ξημερώματα γυρίσαμε από Μπακού και πήγαμε μετά στο Αγρίνιο, δεν είναι εύκολο. Θα έχουμε άλλη προσέγγιση σίγουρα και θα το δείτε αύριο, στο γήπεδο.

Για τις χαμένες ευκαιρίες: "Είμαστε μια ομάδα που της λείπει το εύκολο γκολ - σε κάποια ματς - που θα λύσει τα πόδια των παικτών. Έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θέλουν κι αυτή την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως είναι στις φάσεις, θα έρθουν και τα γκολ και είμαι σίγουρος. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, το θέμα είναι να πάρουμε γκολ και από τους άλλους, ώστε να έχουμε ποικιλία.

Για την Γκαμπάλα: "Βλέποντας όλα τα ματς, παίζουν το ίδιο στιλ. Περιμένω να παίξουν κάτι ανάλογο, με το πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Δε νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές."

Για την κριτική του Τύπου και κατά πόσο τον ενδιαφέρει: " Προσωπικά καθόλου. Δεν διαβάζω. Η δουλειά είναι στο γήπεδο. Πάντα θα γράφονται πολλά. Θα χάσουμε, την ουσία. Δουλέψαμε δύο συστήματα και με βάση την ποιότητα των παικτών μπορούμε να παίξουμε τα δύο συστήματα. Το 4-2-2-2 μας έδωσε πέρυσι λύσεις και στην Γκαμπάλα λειτούργησε σωστά ,τακτικά. Αν είχαμε βάλει γκολ, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Χρειάζεται και τύχη το ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τι φαίνεται στο γήπεδο."

Για τον Μάικλ Εσιέν: "Θα πρέπει πρώτα να παίξει φιλικό. Να πάρει, χρόνο συμμετοχής. Κι αυτός, κι ο Τελάντερ. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Θα υπάρξει ένας μαραθώνιος, δεν ξέρω αν λόγω εκλογών θα έχει διακοπή, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε έναν καλό προγραμματισμό."

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, εκπροσώπησε ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο γκολκίπερ των "πρασίνων", υποστήριξε:

"Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα καθορίσει τη συνέχει;a μας. Σ' όλα τα παιχνίδια τα πάντα κρίνονται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να σεβαστούμε την Γκαμπάλα, φυσικά δεν είναι καμία παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε την πρόκριση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ