ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Τρέχουμε από τώρα τις μεταγραφές του Δεκέμβρη"

Αναστασίου: "Τρέχουμε από τώρα τις μεταγραφές του Δεκέμβρη"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο αναφέρθηκε περισσότερο στην προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, τα φιλικά, τους πιθανούς αντιπάλους στην Ευρώπη ενώ σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο μπροστά από τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Αρκετά ενδιαφέροντα, όχι φυσικά για το ματς με τον Ατρόμητο, αλλά για την προετοιμασία της νέας σεζόν, τον αμυντικό ηγέτη, τα φιλικά και τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό είχε να πει ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο τεχνικός των πράσινων.

"Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ήταν ένα ματς που θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά και να δούμε πως θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε ένα αποτέλεσμα θετικό. Σε γενικές γραμμές δεν κάναμε βασικά πράγματα και μοιραία ήρθε η ήττα. Το σημαντικό είναι ότι πήραν χρόνο συμμετοχής κάποια νέα παιδιά και ξεκουράσαμε κάποιους ενόψει της νέας σεζόν γιατί το περιθώριο για ξεκούραση είναι μικρό. Να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία που είχαμε στην διάρκεια της σεζόν".

Πότε θέλετε να κλείσετε τις μεταγραφές, πότε πιστεύετε ότι θα είστε έτοιμοι;
"Έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους μας. Έχουμε κάνει τέσσερις μεταγραφές, έχουμε ξεκαθαρίσει ποια παιδιά θα μείνουν, ποιοι δεν θα μείνουν. Στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχουμε κλείσει τουλάχιστον έναν στόπερ να τον έχουμε μαζί μας στην προετοιμασία και αν υπάρχουν προοπτικές να φύγει κάποιους παίκτης να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό ξέρουμε τις θέσεις που πρέπει να ενισχυθούμε. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τρέχουν και τον προγραμματισμό ενόψει Δεκεμβρίου που πιθανόν να έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχει μια σωστή προεργασία ώστε αν υπάρξει ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι".

Βρεθήκατε μια ανάσα από το πρωτάθλημα, το Κύπελλο δεν ήρθε και υπήρξε και η Ευρωπαϊκή παρουσία. Τι γεύση σας αφήνει η φετινή σεζόν;
"Αισιόδοξη για το μέλλον. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Μάθαμε πολλά φέτος. Και η συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μας έδωσε πολλά, κρατάμε τα θετικά και παράλληλα χτίζουμε για να βάλουμε τις βάσεις και να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Είστε δυο χρόνια στην ομάδα που κάνετε αυτή την προσπάθεια θεωρείτε ότι έχει μπολιαστεί αυτή η ομάδα για να κάνει του χρόνου μεγαλύτερα βήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη;
"Ναι. Πιστεύω ότι οι βάσεις έχουν μπει. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Απλά σε κάποια ματς που παίζεις με έναν αντίπαλο μικρότερης δυναμικότητα για αυτό μιλάω συνέχεια για τη νοοτροπία πρέπει να τα βλέπουμε σοβαρά και να έχουμε τη νοοτροπία νικητή είτε παίζουμε φιλικό, είτε επίσημο".

Τι σας άρεσε την φετινή σεζόν και τι δεν σας άρεσε;
"Φέτος από ένα σημείο και μετά ο τρόπος και η ωριμότητα που δείξαμε σαν ομάδα. Επίσης ήταν κάτι που ουσιαστικά το περιμέναμε αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη που είδαμε την εξέλιξη κάποιων παιδιών που έγιναν ακόμα καλύτεροι. Κάθε χρόνο βάζουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας και του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι στις λεπτομέρειες αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά σε τοπ επίπεδο. Αυτό ξεκινάει από τον καθένα ατομικά και μετά στο σύνολο σαν ομάδα. Είναι κάποιες φορές που κάνουμε μικρά λάθη αλλά για την λειτουργία της ομάδας είναι σημαντικά".

Εσείς πως νοιώθετε προσωπικά μετά από δυο χρόνια ως πρώτος προπονητής;
"Προσωπικά και αυτό που νοιώθω είναι πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν και αυτό δείχνει ότι έχω αντοχές ακόμα".

Πως κρίνετε τις ομάδες που τερμάτισαν στα πλέι οφ και την κατάταξη τους;
"Με βάση την εικόνα δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Είχα πει θα παίξει ρόλο η τύχη και οι λεπτομέρειες εμφανές ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ο Αστέρας έδειξε μετά το 0-4 μια σταθερότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καθόλου καλό πρόσωπο και η εικόνα του ήταν πολύ κακή στα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος ήταν μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης και στα παιχνίδια με τον Αστέρα του έλειψε η τύχη".

Η ομάδα θα έχει φέτος αρκετές αλλαγές στην άμυνα, θα είναι πιο εύκολη ή πιο δύσκολη η φετινή προετοιμασία;
"Φέτος θα είναι πιο δύσκολη γιατί πέρσι είχαμε την ίδια ομάδα δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Υπάρχουν και παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες. Θα είναι πιο δύσκολος με την ποιότητα που αποκτήσαμε αλλά πιο εύκολα αποδεκτά αυτά που θα λέω και δεν θα χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι η ποιότητα που θα υπάρχει θα κάνει την δουλειά μας πιο εύκολη".

Για τον αντί Σίλντενφελντ εσείς προκρίνετε την λύση της απόκτησης ενός στόπερ ή δυο με την λογική ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα ψάχνουμε τον αντί-Ταυλαρίδη;
"Ψάχνουμε έναν παίκτη που για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια θα μπορεί να δώσει σταθερότητα στην άμυνα μας, θα προσαρμοστεί πιο εύκολα. Θα βγάλει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που έχει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κοιτάμε να επενδύσουμε σε νεότερους παίκτες ώστε η ομάδα να τους εξελίξει και να μπορεί να πάρει από αυτός. Προσπαθούμε, έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και ίσως τρέχουμε λίγο παραπάνω για τα δεδομένα μας. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε μας αρέσει που είμαστε διαφορετικοί σε όλα και με τον τρόπο που λειτουργούμε".

Έγινε γνωστό ότι θα παίξουμε ένα φιλικό με τον Άγιαξ. Θα μας πείτε λίγο για αυτό αλλά και το αν σας προβληματίζει ότι είναι ένας από τους υποψήφιους αντιπάλους σας στα προκριματικά του Champions League;
"
Θέλαμε να παίξουμε με κάποιους δυνατούς αντιπάλους που θα έχουν δυνατότητες και εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα έχουν και οι αντίπαλοι μας στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα φιλικό με τον Άγιαξ το οποίο όταν μας το ζητήσαν δεν είχαν ξεκαθαρίσει τα πλέι οφ και απαντήσαμε θετικά. Ξέρουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε και αντιμέτωποι στον τρίτο προκριματικό. Παίξουμε δεν παίξουμε, τους ξέρουμε πως λειτουργούν και δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά.

Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 7 του μηνός με μια ομάδα που θα είναι η Κλαμπ Μπριζ πιθανόν. Στις 5 του μηνός θα παίξουμε με μια ομάδα Β' Εθνικής. Επιστρέφοντας στις 12 του μηνός από Ολλανδία θα δώσουμε κάποιο φιλικό εδώ με ομάδα Β' Εθνικής. Στις 21 ή 22 Ιουλίου θα δώσουμε το τελευταίο τεστ με μια ομάδα δυνατή. Έχουμε κάποιες προτάσεις. Μάλλον θα είναι κάποια Γαλλική ομάδα που είναι πιο έτοιμες εκείνη την περίοδο. Ένα δυνατό τεστ για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Μετά τα προκριματικά ένα φιλικό ακόμα δεν ξέρω αν θα είναι εδώ ή στο εξωτερικό. Αυτό ουσιαστικά είναι το πλάνο".

Με βάση την εικόνα από τους πιθανούς αντιπάλους πόσο δύσκολο θεωρείτε να κάνει η ομάδα το όνειρο πραγματικότητα και να μπεις στους ομίλους του Champions League;
"Βασικά πρέπει να περάσουμε τον τρίτο προκριματικό και μετά θα δούμε. Είναι δύσκολο ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων δεν θα είναι στο επίπεδο που θέλουν όλοι. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι λεπτομέρειες εμείς το βιώσαμε στο ματς με την Σταντάρ. Είναι πέντέ ομάδες που μπορούμε να τις κοντράρουμε. Ας περιμένουμε να περάσουμε και μετά κοιτάμε και τα υπόλοιπα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ