ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Το μυαλό μας μόνο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα"

Αναστασίου: "Το μυαλό μας μόνο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα"
Μπεργκ και Αναστασίου INTIME SPORTS

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη Δευτέρα κρύβει πολλές δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος περιμένει τους Βέμερ και Εσιέν σύντομα στην διάθεση του.

Η διακοπή πάντα κρύβει παγίδες για τον Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον όταν ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Για αυτό και ο Γιάννης Αναστασίου θέλει οι παίκτες του να έχουν μόνο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση το μυαλό τους και όχι στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν.

Ο 42χρονος τεχνικός στην συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA" ντρίμπλαρε στις ερωτήσεις για Μπεργκ και Σάντσεθ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει τον Σουηδό στην διάθεση του την Δευτέρα αλλά και να δοκιμάσει μαζί τους Τελάντερ, Ταυλαρίδη και Σάντσεθ στην ίδια ενδεκάδα.

Επίσης ερωτήθηκε για τους Βέμερ και Εσιέν και απάντησε ότι πολύ σύντομα τους περιμένει στην διάθεση του. Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στη κάμερα της "NOVA":

Πετύχατε μια σημαντική νίκη στην Ξάνθη αλλά σας φρέναρε η διακοπή του πρωταθλήματος, δουλέψατε αν και είχατε πολλές απουσίες λόγω διεθνών, σε τι κατάσταση είναι η ομάδα πριν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
"Είμαστε καλά, δουλέψαμε αρκετά, δώσαμε μεγάλη έμφαση σε κάποια στοιχεία που θέλαμε. Το καλό είναι ότι όσοι έμειναν εδώ δούλεψαν αρκετά. Παίξαμε ένα φιλικό με την Καλλιθέα και το σημαντικό είναι πως όλοι οι διεθνείς γύρισαν fit, με εξαίρεση τον Μάρκους αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο περιμέναμε. Όλα είναι καλά".

Σας ανησυχεί ότι δεν βρίσκεται στο βασικό σχήμα ο Μπεργκ στο ματς της Δευτέρας, σας προβληματίζει ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει;
"Είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι στην αποστολή; Ότι δεν θα αγωνιστεί; Να περιμένετε την Δευτέρα και να το συζητήσουμε μετά".

Κάτι ευχάριστο απ' αυτά που έχουμε εντοπίσει στον Παναθηναϊκό είναι η αμυντική του λειτουργία, ένα πρόβλημα καλοκαιρινό βελτιώθηκε και σχετικά γρήγορα. Έχετε την καλύτερη άμυνα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν δέχεται γκολ εύκολα. Υπάρχει προβληματισμός όταν γεμίζει η ομάδα με καλά στόπερ. Επιστρέφει και ο Σάντσεθ χημεία έχουν ήδη οι Τελάντερ και Ταυλαρίδης. Σε αυτή την περίπτωση τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής; "Μου αρέσει πάντα που βρίσκουμε κάτι θετικό και παράλληλα κάτι αρνητικό για να έχουμε να λέμε... Αυτό είναι πρόβλημα δικό μου, το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά είναι fit είναι υγιείς και από εκεί και πέρα αυτό που τόνισα και το ξέρουν είναι ότι θα παίζουν οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν καλύτερη χημεία και θα λειτουργεί καλύτερα η ομάδα.

Όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αλλά δεν γίνεται να παίξουν και οι 25. Θα παίζουν πάντα οι 11 με βάση την εικόνα που έχουμε στις προπονήσεις, στα παιχνίδια και παράλληλα τη καλύτερη δυνατή χημεία που έχουν σαν ομάδα".

Να το θέσω αλλιώς το ερώτημα χωρούν και οι τρεις στην ενδεκάδα;
"Θα δούμε".

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι απαιτητικό, γνωρίζετε καλά και τον κ. Πετράκη και έχετε και εκτίμηση για αυτόν. Τι περιμένετε από το ματς της Δευτέρας; Είναι ματς-παγίδα από την άποψη που ακολουθούν τα ντέρμπι και κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν εκεί το μυαλό τους;
"Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα, παίζει πολύ καλά την κόντρα. Έχει βάλει την σφραγίδα του ο κ. Πετράκης τα τελευταία δυο χρόνια, έχει σταθεροποιηθεί στην Super League αλλά και παράλληλα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θέλει μεγάλη προσοχή είναι ένα παιχνίδι αρκετά επικίνδυνο. Πιστεύω ότι αν είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που λέμε μέσα στο γήπεδο έχουμε τακτική πειθαρχία θα έχουμε τον πρώτο λόγο".

Το μυαλό σας είναι επικεντρωμένο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή στην πίσω άκρη...
"Και μόνο εκεί".

Δυο βασικοί ποδοσφαιριστές απουσιάζουν. Ο Εσιέν και ο Βέμερ. Έχουμε κάποια ενημέρωση για το πότε θα τους έχετε στην διάθεση σας;
"Ο Βέμερ μπήκε σταδιακά στο πρόγραμμα των προπονήσεων με την ομάδα, λογικά από την Δευτέρα θα μπορεί να κάνει όλο το πρόγραμμα οπότε από την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην διάθεση της ομάδας.

Ο Εσιέν τα πάει αρκετά καλά, έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα με τον κ. Φος δουλεύει, προσπαθούμε να χτίσουμε κάποια πράγματα για να τον έχουμε fit.Πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ανταποκρίνεται αρκετά καλά και το πιθανότερο είναι και εκείνος προς το τέλος της εβδομάδας που έρχεται να μπει με την υπόλοιπη ομάδα. Βήμα-βήμα με υπομονή και επιμονή τα προβλήματα λύνονται ένα-ένα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ