ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Τα λάθη στην Ευρώπη, τιμωρούνται"

Αναστασίου: "Τα λάθη στην Ευρώπη, τιμωρούνται"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αδυναμία του να σκοράρει και παραδέχτηκε ότι η διαχείριση της επόμενης ημέρας είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση.

Το στοίχημα του Γιάννη Αναστασίου είναι από εδώ και στο εξής να μπορέσει να κρατήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη Γκαμπάλα και τις αποδοκιμασίες των οπαδών. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι η διαχείριση της επόμενης ημέρας, είναι μία δύσκολη υπόθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

"Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήξερα πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα όσα έλεγα. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά, χάσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια και στην πρώτη επίθεση δεχθήκαμε γκολ. Στο ημίχρονο ήμασταν 1-1, ένα σκορ που δεν ταίριαζε βάσει της εικόνας του παιχνιδιού. Μας έλλειψε για ακόμα μια φορά το εύκολο γκολ.

Στο δεύτερο είπα να μπούμε με σύνεση με μυαλό και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε. Αντ' αυτού δεχθήκαμε ένα δεύτερο χαζό γκολ και δυστυχώς τα λάθη στην Ευρώπη τιμωρούνται. Αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε, αλλά στο τέλος το καθαρό μυαλό, η πίεση δεν είχαμε τα εφόδια.

Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, δούλεψαν και προσπάθησαν, αλλά δεν βγήκε. Κάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν σημειώνουμε το εύκολο γκολ. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους στο σύλλογο. Θέλαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, πρέπει να συμβιβαστούμε με τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Όταν δεν βάζεις γκολ και δέχεσαι τέτοιου είδους γκολ, τότε θα την πατήσεις. Πρέπει να βρούμε δύναμη για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από την Κυριακή και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να μειώσουμε τα λάθη μας".

Για τη νωχελική είσοδο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλαμε. Καταναλώσαμε πολλή ενέργεια και τρεξίματα και έπρεπε να το διαχειριστούμε σωστά. Το ελέγχαμε το ματς και δε νομίζω πως είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα, απλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις και δεχθήκαμε δύο γκολ σε τρεις φάσεις. Επιβάλλεται να 'χουμε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά όταν κάνουμε επίθεση και να είμαστε πιο... αδίστακτοι επιθετικά, πιο σκληροί.

Είναι δύσκολο να συνέλθεις μετά από τέτοια κατάσταση. Έχεις όμως παιχνίδια που ακολουθούν, να κερδίσουμε παιχνίδια, σίγουρα οι νίκες θα απαλύνουν κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα κι ένας τέτοιος αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα... Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να βρούμε δύναμη και κουράγιο και να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Έχουμε καλή ομάδα, δυνατότητες, πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα.

Σαν παιχνίδι φάνηκε καθαρά πως κυριαρχήσαμε. Είχαμε 19 τελικές, κατοχή, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είχαμε προσέγγιση τακτική. Σίγουρα μετά από μια ήττα φταίνε πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε μια τάση, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, σε κάθε πρώτη επίθεση που κάνουν οι αντίπαλοί μας, δεχόμαστε γκολ. Μιλάμε για συγκέντρωση, για αποφασιστικότητα... Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες γι' αυτό, είναι καθαρά θέμα προσήλωσης σε αυτό που κάνουμε και δουλειάς. Το έχουμε πει, το λέμε, το ξαναλέμε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι αυτοί που είμαστε".

Για το μήνυμά που θα στείλει στον κόσμο: "Στήριξαν και στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια τους αλλά κι εμείς στην ίδια θέση βρισκόμαστε. Αυτό που θα τους υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να φέρνουμε νίκες, να τους δώσουμε χαρά. Ξέρω πως η ευρωπαϊκή πορεία είναι σημαντική για το κλαμπ, για όλους, δυστυχώς είναι άσχημες αυτές οι στιγμές, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, με πίστη σε αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο. Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να κοιτάξουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να περιοριστούν τα πολλά λόγια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ