ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Σήμερα είχαμε και τύχη"

Αναστασίου: "Σήμερα είχαμε και τύχη"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν αυτό το σκορ προκειμένου να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, αναφέρθηκε στο μέλλον και τόνισε ότι οι παίκτες του προσπαθούν σκληρά στις προπονήσεις.

Υπό διαφορετικές συνθήκες, η νίκη επί της αδύναμης ΑΕΛ Καλλονής θα είχε μικρή σημασία, όμως μετά τον αποκλεισμό από τη Γκαμπάλα, το 4-0 ήταν βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό. Αυτό επισήμανε ο Γιάννης Αναστασίου, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα βοηθήσει στη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: « Όπως είχα πει ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κυρίως λόγω της ψυχολογίας από το παιχνίδι της Πέμπτης. Το σημαντικό ήταν πως μπήκαμε δυνατά, είχαμε διάθεση, ήμασταν αποτελεσματικοί, είχαμε καλές επιστροφές, σημειώσαμε τέσσερα γκολ. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και προσπαθούμε κάθε Κυριακή να το βγάλουμε στο γήπεδο».

Για τον Αμπέντ: «Ήταν δύσκολο στην αρχή να βρει ρυθμό και πατήματα. Θέλαμε παίκτη στο κέντρο να μας δώσει ταχύτητα, δύναμη, ενέργεια. Έχει πολλά να δώσει και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για εμάς στην συνέχεια».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το ματς κόντρα στην Καμπάλα: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τρεις φάσεις και δεν μπήκαν γκολ. Χρειάζεται και τύχη στο ποδόσφαιρο αλλά όταν δουλεύεις και προσπαθείς θα τα καταφέρεις. Σήμερα η πρώτη φάση έγινε γκολ. Τα παιδιά δουλεύουν και προσπαθούν να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίζουμε ποδόσφαιρο, να δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν. Συνεχίζεται η προσπάθεια και η δουλειά».

Για το πως προετοίμασε ψυχολογικά την ομάδα: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ομιλία. Υπήρχε ένα βίντεο που δείξαμε στα παιδιά με κάποια πράγματα. Κι αυτό έφτανε».

Για το ένα ματς την εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό: «Δεν είναι καλό που δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε πιο πολύ και να γίνουμε καλύτεροι. Όταν έχουμε ρυθμό, παίζουμε όλο και καλύτερα. Αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν βοηθάει το τελικό 4-0: « Σίγουρα κάθε μεγάλη νίκη βοηθάει. Το σημαντικό ήταν να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε νίκες. Σίγουρα ήταν μια άσχημη στιγμή για όλους μας και πλέον πρέπει να κάνουμε νίκες για να διατηρήσουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας σε καλό κλίμα».

Για την αυτοσυγκέντρωση: «Η αυτοσυγκέντρωση είναι κάτι που όσο και να το το δουλεύεις στην προπόνηση, στο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει από την ένταση. Είναι και θέμα αντίληψης, γρήγορης σκέψης. Θα δουλέψουμε στην αμυντική λειτουργία στην διακοπή, θα κοιτάξουμε να παίξουμε δύο φιλικά μέσα στο Κορωπί για να πάρουν ρυθμό όσοι έλειπαν και να δούμε την κατάσταση τους. Να δούμε και τι έχει ο Νίνης και πόσο καιρό θα μείνει έξω. Μετά την διακοπή να τους έχουμε όλους έτοιμους για την συνέχεια».

Για τον Μαρινάκη: «Ο Μάρινάκης είναι ένας μαχητής. Χρειάζεται η ομάδα τέτοιους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο το τακτικό και το τεχνικό επίπεδο παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Μάρινάκης δουλεύει, ξέρει τις αδυναμίες του, έχουμε μιλήσει. Συνεχίζει να δουλεύει και πάντα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ