ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Σημαντικό ότι έχουμε πλέον περισσότερες επιλογές"

Αναστασίου: "Σημαντικό ότι έχουμε πλέον περισσότερες επιλογές"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για το ματς με τον Πλατανιά και τις επιστροφές ποδοσφαιριστών που του δίνουν περισσότερες λύσεις.

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα που έκανε η ομάδα του από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τη νίκη της με 3-0 βάζοντας ένα τέλος σε μια κακή περίοδο.

Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για τη νίκη επί της ομάδας της Βοιωτίας, το παιχνίδι με τον Πλατανιά αλλά και τους Κουτρουμπή που ξεχώρισε την Τετάρτη και Εσιέν που ακόμα αναμένεται το πότε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της "NOVA":

Κόουτς έγινε αυτή η επανεκκίνηση που θέλατε και εσείς στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Είδατε κάποια πράγματα διαφορετικά;
«Αν κρίνουμε από την εικόνα του πρώτου μέρους κάναμε πολλά από τα στοιχεία που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας. Ήταν ένα σημαντικό βήμα, μια σημαντική νίκη και σημαντικό πως κρατήσαμε το μηδέν στην έδρα μας πάλι. Τώρα στο παιχνίδι της Κυριακής, ένα τελείως διαφορετικό ματς, ξανά με την ίδια νοοτροπία και περισσότερη αποφασιστικότητα».

Αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ικανοποιεί απόλυτα κάθε προπονητή και η αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών σας, η εικόνα του δευτέρου μέρους ίσως προβληματίζει. Είναι έτσι τα πράγματα;
«Καλό θα είναι να μην είμαστε τόσο αρνητικοί. Γιατί κοιτάμε τον Παναθηναϊκό να δούμε τι αρνητικό κάνει για να έχουμε να το σχολιάζουμε και να το συζητάμε. Βλέπουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και βλέπουμε και άλλες ομάδες να κάνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα πράγματα αλλά δεν βλέπουμε ανάλογη αντιμετώπιση. Οπότε θέλω να το κρατήσω θετικά, το βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι και συνεχίζουμε σκεπτόμενοι θετικά».

Βοηθά την ομάδα σας κυρίως ψυχολογικά αυτή η νίκη. Είναι ικανή να επουλώσει και κάποιες από τις πληγές του παρελθόντος, να έρθει και ένα σερί νικών που το χρειάζεστε αρκετά; «Ξέραμε τι έγινε το περασμένο διάστημα. Τα αποτελέσματα που φέραμε δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Θέλουμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε μια νέα αρχή και να σκεφτούμε θετικά και να κοιτάξουμε μπροστά.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που θέλει βαθμούς. Δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Μια καλή ομάδα αλλά θα παίξει μεγάλο ρόλο από το πως θα είμαστε εμείς και αυτό νομίζω θα είναι το πιο σημαντικό».

Η τακτική προσέγγιση θα μείνει η ίδια στο ματς με τον Πλατανιά και σας ρωτάω γιατί ο Κουτρουμπής στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είχε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο, πολύ πιο προωθημένος, πολύ πιο επιθετικός, ευχάριστη έκπληξη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού;
«Για την τακτική προσέγγιση θα το δούμε την Κυριακή. Ο Κουτρουμπής είναι ένα παιδί που έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει κάποιες θέσεις στον άξονα, έχει την ποιότητα, ξέρει ποδόσφαιρο. Και το κυριότερο διαβάζει καλά το παιχνίδι.

Σημαντικό είναι πως πλέον έχουν επανέλθει όλοι οι παίκτες πίσω, η ομάδα έχει περισσότερες επιλογές και θα κοιτάξουμε τον καλύτερο δυνατό σχηματισμό για το ματς».

Για τον Πλατανιά έχετε εικόνα. Έχετε διαπιστώσει άποψη για τον αντίπαλο;
"Ναι τον έχουμε δει. Είναι μια ομάδα που είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά είναι μια ομάδα επικίνδυνη, θέλει προσοχή αλλά αυτό που είπα και πριν το πιο σημαντικό θα είναι η εικόνα η δική μας και όχι τόσο του Πλατανιά".

Πότε να περιμένουμε τον Εσιέν να αγωνιστεί, είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά και τους φίλους του Παναθηναϊκού;
«Το σημαντικό είναι να είναι fit και να μπορεί να παίξει στον ρυθμό και στο τέμπο που τον θέλουμε να παίξουμε στο παιχνίδι το δικό μας. Τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε focus στα παιδιά που είναι υγιείς, που είναι καλά, με αυτούς συνεχίζουμε και με αυτούς θα είμαστε την Κυριακή έτοιμοι.

Από εκεί και πέρα ο Μάικ είχε έναν τραυματισμό,να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι. Θα πηγαίνουμε μέρα με την μέρα, για να δούμε την κατάσταση του να τον αξιολογήσουμε και θα το εκτιμήσουμε για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ